Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Ben gerçek fikri tartışmaları nimet olarak algıladığımdan asla gerilmem.ama biri bana haketmediğim hakareti fırlatırsa bak haklısın o zaman fena gerilirim
lütfen sanal ortamlarda birbirimize efelik taslamayalım.ukala lafınızı size hiç yakıştıramadım ardından yolladığınız sevgiyi gerçekçi bulmadığım için size iade ediyorum..Nihad Beyan
bembeyaz hocam eğer yamulmuyorsam gelmiş... ama daha açıktan göreve başlanmadı tahmin ediyorum.... uygun bir zaman ve zemin oluştuğunda hep beraber göreceğiz galiba...
__________________ O halde yüzünü, Allah'ı bir tanıyarak dine, Allah'ın insanları üzerine yaratmış olduğu fıtratına doğrult. Allah'ın yaratışında değişiklik bulunmaz. Dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler.
Katılma Tarihi: 05 ocak 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 611
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
merhaba bembeyaz.
şimdiye kadar hangi resul geldiğini başka birinin ağzı ile yaptıki bugün böyle bir durum olsun,senin yeni bir resulun gelmesiyle muhammedin ne olacak sorusunu ise ben sana şöyle sorayım muhammed gelince isa ya ne oldu şanı şerefimi azaldı bize göre hayır ama sana göre evet çünkü varsa yoksa muhammed diğerleri sizin için bir değer ifade etmiyor.
ikincisi siz yazılan yazıları okumadan aynı soruları soruyorsunuz çünkü resul son nebi ye inen kuran ile uyarı yapacak yeni bir kitap olayı safsatadır ve böyle bir düşünce de yoktur.
buyrun siz cevap verin bembeyaz salatınız kime ve nasıl oluyor.
Ahzap-56 Allah ve melekleri nebiye salat ederler.ey iman edenler sizde ona salat edin ve tam bir teslimiyetle teslim olun.
salatın eylemsel olduğunu önceki yazımda açıklamıştım.
Bu ayete göre salatın merkezi Allahın peygamberidir.(nebi) Son nebi aramızdan ayrıldığına göre ona nasıl destek verceğiz.Elbette ondan sonra gelecek elçiye olacaktır bu salat.Kuran bize son nebiden sonra gelecek elçiyi müjdelemektedir.
Ali imran-81.Ve unutma ki Allah, peygamberlerden(nebilerden)misaklarını almış, şöyle demişti: “Size Kitap’tan ve hikmetten nasip verdim.Sonra size elinizdekini doğrulayıcı bir resul geldiğinde, ona mutlaka inanacak ve ona muhakkak yardım edeceksiniz.Kabul ettiniz ve ağır yükümü üzerinize aldınız mı?”. “Kabul ettik.” dediler. “O halde tanık olun, sizinle beraber ben de tanıklardanım.” dedi.
Ayette Allahın misakında Nebilerin ve tüm insanların olduğu anlaşılıyır.Ayet ayrıca resulün tanımınıda veriyor ;elinizdekini doğrulayıcı bir resul. Ayette tüm nebilerden misak alındığını söylüyor ve ahzap 7.ayette bu misakın muhammed dende alındığını belirtiyor;Biz, peygamberlerden misaklarını almıştık. Senden de misak aldık. Nuh’tan, İbrahim’den, Musa’dan, Meryem oğlu İsa’dan, bunların hepsinden kuvvetli bir sözleşmeyle misak aldık.Peki bu misakın Muhammed ten de alındıysa elindekini doğrulayacak resul kimdir.İşte konuşulanlardaki tüm boşluk buradan kaynaklanmaktadır.Salatın gerçek mahiyeti bu ilahi süreçte gerçekten yaşanmalı ve anlaşılmalıdır.Son nebiden sonra gelecek elçiye karşı çıkışlar şu ayetteki karşı çıkışa benzer.mümin-34.Yemin olsun, daha önce Yusuf da size açık-seçik mesajlar getirmişti de onun size getirdikleri hakkında hep kuşku duymuştunuz. Daha sonra o ölünce de şöyle demiştiniz: "Allah ondan sonra bir daha asla resul göndermez." Allah, sınır tanımaz kuşkucuları işte böyle saptırır.Şimdi aynı yanılgıya kendilerine müslüman diyen insanlar düşmüştür.Yusuf hayattayken ayetler hakkında kuşkuya düşenler ölümünden sonra onu putlaştırmışlar ve kendisinden sonra gelecek olan elçiyi inkar etmeye sevkeden bir tutum içinde olmuşlardır.Şimdi aynı yanılgı Muhammedin putlaştırılması ile kendisinden sonra gelecek elçiyi karartma yoluna gidilmesiyle gerçekleşmektedir. İşte elçi ortaya çıktığında hepimizin gerçek salatı başlayacak bakalım ona salat edecekmiyiz.destek verecekmiyiz.Son gelecek elçiyi inkar etmek gerçeklerden kaçmaktır salattan kaçmak ve kendine bol bol fikri olarak at oynatabileceği zemin hazırlamak çabası veya bunun bağlayıcılığından kaçmaktır.Kuranın bütünü bu ilahi serüveni bize anlatıyor zaten.Şimdi bundan sonra okuyacağınız ayetleri elçi içimizdeymiş gibi okuyun çünkü şimdiye kadar hep geride kalmış bir elçiyi düşündük.Keşke bende Onun devrinde yaşasaydım gibi isbatı mümkün olmayan sevgi gösterillerinde bulunduk.Elçi içimizde dostlar hepimiz hazırlığımızı buna göre yapalım. Peki onu tanıyacak ve bilecek olanlar kimlerdir..
43.Küfre sapanlar: “Sen gönderilmiş bir elçi değilsin.”
diyorlar. De ki: “Benimle sizin aranızda tanık olarak Allah, bir de yanında kitap bilgisi bulunanlar yeter.”
RA’D 43.Küfre sapanlar: “Sen gönderilmiş bir elçi değilsin.” diyorlar.
De ki: “Benimle sizin aranızda tanık olarak Allah, bir de yanında kitap bilgisi bulunanlar yeter.
Selam üzerinize olsun..
7.Biz, peygamberlerden misaklarını almıştık.
Senden de misak aldık. Nuh’tan, İbrahim’den, Musa’dan, Meryem oğlu İsa’dan, bunların hepsinden kuvvetli bir sözleşmeyle misak aldık;
Senden de misak aldık. Nuh’tan, İbrahim’den, Musa’dan, Meryem oğlu İsa’dan, bunların hepsinden kuvvetli bir sözleşmeyle misak aldık;
AHZAB
7.Biz, peygamberlerden misaklarını almıştık. Senden de misak aldık. Nuh’tan, İbrahim’den, Musa’dan, Meryem oğlu İsa’dan, bunların hepsinden kuvvetli bir sözleşmeyle misak aldık;
ALİ İMRAN
81.Ve unutma ki Allah, peygamberlerden misaklarını almış, şöyle demişti: “Size Kitap’tan ve hikmetten nasip verdim.Sonra size elinizdekini doğrulayıcı bir resul geldiğinde, ona mutlaka inanacak ve ona muhakkak yardım edeceksiniz.Kabul ettiniz ve ağır yükümü üzerinize aldınız mı?”. “Kabul ettik.” dediler. “O halde tanık olun, sizinle beraber ben de tanıklardanım.” dedi.
Resuller kendisinden önce gelen Kitapla elçilik yaparlar;
BAKARA-87.Yemin olsun ki, Musa'ya Kitap'ı verdik.Ve arkasından da resuller gönderdik.Meryem oğlu İsa'ya da açık-seçik deliller
verdik ve kendisini Ruhulkudüs'le güçlendirdik.....
Her toplum için hidayetçi vardır.
Rad-7.Küfre sapmış olanlar şöyle derler: “Ona Rabbinden bir mucize indirilseydi ya!” Sen sadece bir uyarıcısın ve her topluluk için doğruyu ve iyiyi gösteren bir hidayetçi(had) vardır.
Bu yol ancak bir elçi ile beraber yürünebilir.
44.Ona denildi: "Köşke gir!" Melike onu görünce su sandı ve baldırlarını açtı. Süleyman dedi ki: "O, cilalı sırçadan yapılmış parlak bir avlu/zemindir." Melike dedi: "Rabbim, doğrusu ben öz benliğime zulmetmişim. Artık Süleyman'la birlikte, alemlerin Rabbi olan Allah'a teslim oluyorum."
ve son sualim size uyarıcı bembeyaz eğerki resulluk son bulmuş ise bunu kurandan ıspatlayın ve şuara suresindeki ALLAHIN kuluyla konuşmak için göndereceği resul ne anlama geliyor.
selam ile
__________________ Nahl.6:Bir güzellik de vardır onlarda sizin için: Sabah saldığınız sırada, akşam topladığınız sırada. Ve lekum fîhâ cemâlun hîne turîhûne ve hîne tesrehûn
bembeyaz, burnun soğan sarımsak kokusuna fena halde alışkın önüne bıldırcın helva melva konunca sen hala soğan var zannediyon helvanın içinde,
herhalde altına üstüne millet almaya alışkın olacaksın ki ali abimle benim ilişkimi de bu şekilde sanıyorsun, meraklanma iki gözüm ne altımıza ne üstümüze adam aramıyoruz bizim yanımıza ihtiyacımız var ;)
ben insanlarla din paylaşmak gibi bir işe soyunmam paylaşabilirsem dert paylaşırım, selamlaşırız sadece, karşılıklı selamlaşmalar ise çağrılar değildir,
ayrıca durumun kitap istiyen ehlileştirilmişlere yani uzamanlara çok benziyor, her sözden bir kitap mı gelecek diye dikiyon antenleri,
elif lam ra al sana kitabın apaçık ayetleri,
selam
nihad, mazluma din ağlayana dert sorulmaz, boş ver,,,
reha muhtar:efendim almanyada hic doktora gittinizmi? hasan mezarci:siz peygamberlere karşi nasil konuşulcagini ogrenememişsiniz galiba,iki dunyada da cezasini goreceksiniz.
reha muhtar:boyle giyinmenizin sebebi ne?hz isa da sizin gibi mi giyiniyodu?" hasan mezarci:"şunu anlamiyosunuz siz insanlar,ben zaten isa'yim,2 tane isa yok.meryemden dogma isa'yim.ayrica turkiyede benden zeki ve akilli insan yok.iddiasi olan ciksin karşima duzeyli bi programda konuşalim.
reha muhtar: peki hasan mezarcıya ne oldu ? hasan mezarci: hasan mezarcı, günahıyla sevabıyla öldü..
reha muhtar:ulkemizde başka peygamber olmak isteyen genclere tavsiyeleriniz nelerdir? hasan mezarci:la havle ve la kuvvete..bu program bitmiştir.(kameranin onunu kapatir)
__________________ O halde yüzünü, Allah'ı bir tanıyarak dine, Allah'ın insanları üzerine yaratmış olduğu fıtratına doğrult. Allah'ın yaratışında değişiklik bulunmaz. Dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler.
selam asım.
sapkın insanlarla aynı seviyeye inmek sana yakışmıyor sen ortada beğenmediğin bir konu varsa bizleri kuranla uyarki allah katında yerin olsun koy ayetlerle tezini bize yol göster yok eğer ayetle konuşmak işine gelmiyorsa ALLAHIN ayeti nasıl gözünü almışsa bu sitede senin aklını almadan kenara çekil.
__________________ Nahl.6:Bir güzellik de vardır onlarda sizin için: Sabah saldığınız sırada, akşam topladığınız sırada. Ve lekum fîhâ cemâlun hîne turîhûne ve hîne tesrehûn
tamam hakgelenek kızma... ben bu iletide yazdıklarıma çok gülmüştüm... belki biraz sizde gülersiniz diye yazmıştım... ortam biraz yumuşasın diye yani... neyse ... ben yeni gelen rasule inanmıyorum... yani onu rasul olduğuna... ben ona inananlara göre ehli kitab konumundayım heralde..... sizinle ortak bir kelimeye gelelim ozaman... allahtan başkasına kulluk etmeyelim ve birbirimizi rabler edinmeyelim... yoksa birbirimizin kestiğini yeriz kız alır veririz ... muhabbet ederiz yani...
sayın asım siz inanmamakta serbestsiniz bu en doğal hakkınız,ama böylesine ciddi bir konuda sapkın insanların ismini anmak hoşgelmedi bana,ben yineliyorum eğerki hakkı tavsiye etmek sizin için bir ilke ise bizede aynı şekilde hakkı tavsiye edin ki hakkı bilelim.
selamlar
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma