Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Merhaba Nihad
Kuran'in orjinal vahiy ortaminda ve dilinde ne anlam ifade ettigi benim icin esastir. Bu hususta gereken tespitleri yaptiktan sonra gunumuze yonelik anlayislar gelistirebiliriz.
Ben bir ideolog degilim bu yuzden ayetleri kendi anlayisima malzeme etmekten kacinirim. Benim tum ugrasim bu ayetlerin ,Kuran vahiy ortamindaki butunlugunden tasirilmadan anlamlarini kesfetmektir.
Turkiye'de Kuran merkezli mucadele veren etkili bir hareketin ana sorumlulugunu tasimis bir kimse iken, hareketimize bir cemaat damgasi vurulmamasi icin her turlu itinayi gosterdim.
Kuran aydinlanmasi hic bir toplulugun kontrolune giremez. Bu gayretler kollektif oldugu takdirde insanliga isik tutacaktir.
Koyun birindeki ciftlige sigmayacak kadar buyuk bir surec baslamistir.
Resul veya ciplak uyaricilik mevkileri olusturularak bu hareket harcanmaya calisilmamalidir.
Sayin Nihad sizden rica ettigim halde bu sitedeki daha onceki nikinizi bana yazmadiniz.
Benim daha once bir cok degisik nikler kullanarak tartistigim arkadas butun niklerini silerek siteyi terketmisti. Surekli nik degistirerek yazan arkadaslarin etik davranmadiklari ortadadir. Bu yaniltma amacli olarak yapilmaktadir. Ben bunda art niyet oldugu dusuncesindeyim.
Bursa cemaatinin baglilari birbirlerini hic tanimiyormus numarasi yapmaktan vazgecmelidirler. Bir cok bildiklerimi forumda kendilerine rencide etmemek icin paylasmis degilim.
Eger resul namzedi bir zat aralarinda mevcutsa saklanmasin hodri meydan.
Hic bir resul korkakca davranmaz,gizlenip saklanmaz.
Yalniz sunuda soyleyeyim ki kendisinin siradan bir kimse oldugu apacik olan bu sahis hakkinda resulmus veya olabilme ihtimali varmis gibi davranmak Kuran davasina ihanetten baska bir sey degildir.
Tarikatcilara dahi gosterdigimiz esnekligi bunlara gosteremeyiz. Cunku gelismekte olan Kuran hareketini iftiralara ugramaya maruz birakmaktan baska bir ise yaramayan fanatik bir cemaat gorunumu arzetmektedirler.
Benim kendilerine cagrim; dag baslarini ciftlikleri birakin,Toplumun icinde yasayan faydali ornek kimseler olun. Hayatin gercekleriyle yuzlesin. Sakal birakmak, besicilik yapmak, tarimla bahceyle ugrasmakla dini karistirmayin. Coluk cocugunuzu hayal ortaminda toplum dusmani olarak yetistirmeyin. Kucuk cemaat olma yerine toplumun bir parcasi olup onlari hayra sevkeden kimseler olun.
Allah'a emanet
|