Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Muhliskul yazdı:
“O halde bu tartismanin sihhati icin kacamak davranmaktan vazgecin, ve sorulari acik bir sekilde cevaplandirin.
Aranizda resulluk iddiasinda bulunan veya kendisini resul sandiginiz bir kimse varmi?
Bu kimse kuran'a ilave olarak Allahtan kendi sahsina has olan bir vahiy aldigi iddiasindamidir?
Eger vahiy aliyorsa bunlar nelerdir,ve vahiy tecrubesini nasil tanimlamaktadir?
Birde sizin cemaatin fertleri neden surekli degisik niklerle yazi yazmaktadirlar?”””
Ben de bu soruların cevabını merak ediyorum hakgelenek…. Cevaplar mısın???
Rasih yazdı:
“şimdi gelelim Bursada bulunan ve kendisine tanınmadan iftira atılan kişiye.Kendisini uzun süredir tanıyorum,Kendisi ayettede yazdığı gibi temiz yiyip içebilmek bedeni halis hale getirebilmek ve Allahın doğal ayetleriyle beraber olabilmek için o yaşamı seçmiştir.Kendisine bakan Kuranı görür ve bilmediklerini de gidip tanımak isteyenler öğrenir.Kendisinin resullük iddiası yoktur ama buna en layık kişi kendisidir.Kime göre neye göre;Ölçümüz Kur'andır her zaman söylediğimiz gibi.Şahsen ben kendisi elçi olduğunu söylese buna inanırım.Bunu cemaat veya tarikat taassubu içinde olan biri gibi söylemiyorum zira o çamurlu yollardan kurtulalı uzun zaman oldu ve kör taassubun ne olduğunu çok iyi bilirim.Eğer Resul olduğunu söylerse bunu kimseden saklayacak halimiz yok burada herhangi bir çekincemiz ve gizlemek istediğimiz birşey yok.Sadece bazı art niyetli kimselere prim vermemek için konuya fazla girmiyoruz.Kendisini tanımak istersen kardeş adresini de veririm tabi niye vermeyeyim.görüşmek isteyen herkese açıktır doğal olarak...Merakınızı gidermişimdir inşaallah..”
Rasih sen zaten elçiye iman etmişsin…
yahu yeni rasulünün adı neydi..?? ona nasıl salat ediyorsun…???
desteğin nasıl??? Henüz kırk kişi olmadınız mı da gizli kapaklı işler çeviriyorsunuz??????
İsmi nedir öğrenelim artık…? Kim bu son peygamber???? Adı ne??? Açıklayınız…..
Bursa’nın hangi semtindedir??? Uludağ’da mı??? Ormanda mı?? Çiftlik evinde mi ikamet eder????
Kaç sahabisi var??? Cebrail ile kaç günde bir görüşür…??? vahiy nasıl gelir???? perde arkasından mı???
Kitabı yazıldı mı??? Yazıcı katipleri var mı??? (“Rasih sen onlardan biri misin” demiyorum alınma… hak gelenek de alınmasın… tamam mı JJJ)
Muhliskul yazdı:
“Ozellikle sizlerin gozunuzde devlestirdiginiz, her iddiasini aninda onaylamak icin hazirolda durdugunuz bir zat varken, bu zatin vahiy aldigi veya alabilecegi ihtimali ortada dururken bizim sozlerimizin bir degeri olabilir mi?
Size destek cikan ifadeler kullensaydim acaba ayni yargida bulunacakmiydiniz? Anlasilan sorularim sizi epey rahatsiz etti. Nihad beye yonelttigim sorularin cevapsiz birakilarak hakgelenegin devreye girmesi de cok enteresan.
Bu davranisiniz bana tarikatcilarin halini animsatiyor.
Seyhin bir bakisiyla irsad olan kimselere istedigimiz kadar dil doksek hic bir fayda vermezdi.
Risalet ile temiz hava ve temiz yiyeceklerin iliskisi, gokyuzu manzarasinin iyi oldugu mekanlarda yasamanin ne iliskisi olabilir.
Nicin bu sahsin risalete bu kadar munasip oldugu dusuncesine varildi.
Bu sahsi risalet namzedi ilan eden kimselerin risaletin zaruretini surekli vurgulamalari bir tesaduf olabilir mi?”
Ben de bu soruların cevaplarını merak ediyorum açıkçası..
muhliskul "Allah a emanet" deyip vazgeçse bile devam.... ben bu sorulara yanıt bekliyorum....
Muhliskul yazdı:
“Her neyse anlasilan siz gizemde devam kararini veren merkezin emrine muhalif davranma kudretine sahip degilsiniz. Nabiz yokladiniz ve henuz ortamin hazir olmadigini gorunce cekimser davraniyorsunuz.
Sayin arkadasim bosuna resul gelecek diye kendinizi ve diger cahilleri bos umitlerle aldatmayin. Allah'in isine karismayin””
Diyor… ve doğru söylemiş….
ben vazgeçmedim.. sorguluyorum.....
Muhliskul yazdı:
“Sayin Hakgelenek siz iddialarinizin vehametini anlamis degilsiniz. Kuran yonelisini baltalayacak bir girisimin esigindesiniz ve bizim reaksiyonumuza sasiriyorsunuz.
Konu bir resulun gelebilecegi olmanin otesine gecmis bir durumda, siz bununfarkindasiniz.
Neden bir cok iddialari hic yapmamis gibi davraniyorsunuz.
Resul gelecek diyorsunuz, adeta cok kisa bir zaman icinde gerceklesebilecegi hissini uyandiracak tarzda bunu yapiyorsunuz.
Bizim muhterem bu ise layiktir, eger resulum derse hemen iman ederiz diyorsunuz.
Ondan sonrada reaksiyonumuzu anlamsiz karsiliyorsunuz.
Yazdiklarimizdan isinize gelmeyenleri cevaplamayisiniz gozumuzden kacmiyor.”
Katılıyorum… açıklama yapınız hak gelenek…. Rasih ve diğerleri…. Bekliyoruz…..
Ama kıvırtıyorsunuz bakıyorum da…… cevap veremiyorsunuz…
cevaplar lütfen....
adı neydi???
ali mi yoksa...
Bir tahmin benimkisi canım... ::):):).)::):)
hemen telaşlanmayın.. paniğe kapılmayın...
"vaktinden önce ifşa olundu.. prematüre doğdu"
diye sakın korkmayın.. benim ki sadece bir tahmin.... emin değilim....
cevaplar sizde..
pardon haberler siz de.... ::):):):):)
hadi bekliyoruz......
selam hidayet üzere olanlara ve hz muhammed'i sevenlere olsun...
__________________ Rabbim! ilmimi ve anlayisimi artir!
www.ahmeteminseyhan.blogcu.com/
selam ve dua ile...
|