Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 31 temmuz 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 736
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
salat; yani destek; islami öğretiyi yayan ve bu uğurda mücadele eden, yeni peygamberler peşinde koşmayan, insanların tahrifinden korunmuş kuran a tabi olanlaradır... şaşkınlara değil....
onun yani hz. muhammed in vaz ettiği (cebrail vasıtasıyla) bu öğretiye sahip çık... işte budur salat....
başkaca anlamları da vardır salatın..
namaz gibi... dua gibi.. mağfiret gibi...
ama bu ayette destek anlamındadır...
sahih sünnete sarılmaktır salat......
anlayabilirsen tabi...
__________________ Rabbim! ilmimi ve anlayisimi artir!
Muhterem bembeyaz bu tartışmalar sana kuran bize yeter derdirtti bu çok güzelbir başlangıç
ikincisi 'Hz.resulden sonra bir elçi gelmeyecek 'diyorsunya istersen bunu mensubu olduğun ehli sünnete yeniden bi soruver.çünkü onlara göre Hz.İsa yeniden zuhur edecek.
maide, 67..
"Ey Resul! Rabbinden sana indirileni tebliğ et. Eğer bunu yapmazsan O'nun elçiliğini yapmamış olursun. Allah seni insanlardan koruyacaktır. Doğrusu Allah, kafirler topluluğuna rehberlik etmez. "
hicr, 9.
"Kimsenin kuşkusu olmasın ki, bu uyarıcı/hatırlatıcı mesajı, ayet ayet Biz indirdik: ve yine kimsenin kuşkusu olmasın ki, [bütün tahriflerden] onu yine Biz koruyacağız"
nur, 21.
"SİZ EY imana erişenler! Şeytan'ın adımlarını izlemeyin; çünkü, kim ki Şeytan'ın adımlarını izlerse, bilsin ki, o yalnızca çirkin ve iffetsiz olanı, akla ve sağduyuya aykırı olanı emreder. Ve eğer Allah'ın üzerinizdeki fazlı ve rahmeti olmasaydı sizden hiç biriniz asla saffetini koruyamaz, arınamazdı. Ama [gerçek şudur ki,] dilediği kimseyi arındıran, temize çıkaran Allah'tır. Çünkü Allah hem her şeyi bilen, hem de her şeyi işitendir. "
şurâ, 31.
"ve siz O'nu yeryüzünde bertaraf edemezsiniz, [öteki dünyada da] sizi Allah(ın cezasın)dan koruyacak ve size yardım edecek kimse bulamazsınız"
fatır, 43.
"yeryüzünde böbürlenmelerini artırdı, [Allah'ın mesajlarına karşı] şeytanî itirazlar geliştirme [çaba]larını… Halbuki, bütün şeytanî tuzaklar [sonunda] sadece sahiplerini yutar; yoksa onlar, önceki [günahkar]ların [sürüklendikleri] yoldan başka bir şey mi bekliyorlar? Sen Allah'ın tuttuğu yol ve yöntemde hiçbir değişiklik göremezsin; evet sen, Allah'ın yolunda ve yönteminde bir sapma göremezsin"
selam hidayete tabi olanlaradır....
geç onu nihad... hz. isa gelmeyecek.. kitabıma bak...
biz bunları yazdık... sitede (yani burada) var... gir oku....
kuran yeter elbette... ama o anayasa hükmündedir.... kanunları yapan ise hz. muhammeddir.. o örnektir... onun uygulamaları da bizim için değerlidir... örnektir...
kısaca; onun örnek uygulamaları sahih sünnettir....
anladınız mı??? :):):
İki yıl kadar önce yayınlanan ve Hulki Cevizoğlu’nun sunduğu Ceviz Kabuğu isimli televizyon programına müritleri ile birlikte katılan İskender Erol Evrenosoğlu adlı meczup ile Yaşar Nuri Öztürk arasında geçen bir konuşmadır.
H.C.: Siz peygamber olduğunuzu iddia ediyormuşsunuz, doğru mu?
İ.E.E.: Bana vahiy geliyor.
H.C.: Nasıl yani?
İ.E.E.: Bana gizli bilgiler geliyor, vahyediliyor.
H.C.: Kimin tarafından?
İ.E.E.: Allah tarafından.
H.C.: Son peygamber Hz. Muhammet değil mi, size göre?
İ.E.E.: Hz. Muhammet resul, ben peygamberim.
Y.N.Ö.: Sen manyak mısın, be adam?
İ.E.E.: Dur da anlatayım?
H.C.: Vahiy nasıl geliyor:
İ.E.E.: Ben Miraç’a çıktım.
Y.N.Ö.: Neeee.
İ.E.E.: Ben Miraç’a çıktım.
Y.N.Ö.:Hulki bey, beni böyle manyaklarla niye muhatap ediyorsun?
MÜRİT: Efendimize hakaret etme.
Y.N.Ö.: Sen otur oturduğun yerde, lafa karışma.
MÜRİT: Karışırım.
Y.N.Ö.: Karışamazsın.
H.C.: Size söz vermedim, Evrenosoğlu ile Yaşar Nuri Öztürk’e söz verdim.
Y.N.Ö.: Anlat bakalım, başka ne halt ettin?
İ.E.E.: Ben Miraç’ta Allah’la konuştum.
Y.N.Ö.: Yazıklar olsun.
İ.E.E.: Daha sonra Muhammet, İsa, Musa ve Davut Peygamberlere Allah’ın huzurunda iki rekat “huzur namazı” kıldırdım. İmamlığı da ben yaptım.
Y.N.Ö.: Tu Allah belanı versin.
H.C.: Siz İslam Dini’ne inanıyor musunuz?
İ.E.E.: Evet, inanıyorum.
H.C.: Peki, Hz. Muhammet’ten sonra peygamber olmayacağına göre nasıl peygamberim diyorsunuz?
İ.E.E.: Peygamber olduğum için öyle diyorum.
H.C.: Ama bu dediğiniz İslam Dini’ne aykırı.
İ.E.E.: Olabilir.
H.C.: Nasıl olabilir? Hem inanıyorum diyorsunuz, hem olabilir diyorsunuz.
Y.N.Ö.: Hulki bey, bu adam hasta, tedavi olması gerekiyor. Bunlar maddi çıkarları için insanların inançları ile oynayan madrabazlardır. Bunların yeri tımarhanedir. Bizi izleyenlerden ricam bu kişileri iyi tanımaları, bunların oyunlarına düşmemeleridir.
İ.E.E.: Hakaret ediyorsun.
Y.N.Ö.: Hayır, hakaret etmiyorum.
İ.E.E.: Ediyorsun.
Y.N.Ö.: Sana kızmıyorum, acıyorum. Çünkü hastasın.
İ.E.E.: Ben buraya bana gelen vahiyleri açıklamaya geldim.
Y.N.Ö.: Sen önce tedavi ol.
İ.E.E.: Programı terk ederim.
Y.N.Ö.: Edersen, et.
H.C.: Siz bu programa İslam Dini hakkında görüşlerinizi belirtmek için gelmiştiniz değil mi?
İ.E.E.: Evet.
H.C.: Ama peygamberim diyorsunuz ve bu İslam Dini’ne aykırı.
İ.E.E.: Bırakmıyor ki anlatayım.
H.C.: Beyefendi İslam Dini’ne inanmıyorum deyin, sonra ne istiyorsanız anlatın.
İ.E.E.: Demem.
Y.N.Ö.: Dedim ya, bu adam manyak.
İ.E.E.: Ben gidiyorum.
H.C.: Siz bilirsiniz.
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
Katılma Tarihi: 24 haziran 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 669
selam,
şu virane olmuş yaşayış içinde birisi bana vahy geldi demediği halde yada onu sevenler bunu dile getirmediği, sadece onun yaşayışından ve sözlerinden etkilendiklerini söyleyip onun gibi olma gayreti içine girmişler ve bir topluluk oluşturmuşlarsa bu yanlış değildir..
yanlış olan;örnek alınan hakkında,onun dahi sarf etmediği sözleri karşı grup yada teklerin dillendirmesidir..
yanlış olan;topluluğun örnek aldığı kişiye kutsal paye vermeleridir..
bir insan şu keşmekeşin içinden kaçıp bir nevi inzivaya çekilmiş ve kurandan beslenerek hayatını devam ettire gelirken,diğerlerinin o kişiden faydalanmaya ve örnek almaya çalışmasından daha doğal ne olabilir..onun gibi olmak, güçte yardımda imkanda birlik sağlamak..
Bağlılıarı olmak zaten başta hata,bağlısı olmak koyun olmakla eşdeğerdir,bağlısı değil, kendisinin beğendiği örneği olmaya gayret gerek,yalnız aklederek,akletme olmazsa kopyası olsun fark etmez,o tarz fayda vermez..gerek ki diğerinin varsa içedoğuşları,o ondan daha ötesine gidebilsin,sorgulayabilsin..saygı duyun değer verin ama kutsamayın dediğim bu idi...bu zamanda bir insanın Allah yolunda kapanıp kalmışlardan olması kolay değil..her zan gelip tepesine elbet çöker,örnek alınan kişi bunu diğerlerine anlatacak,bizi güt değil bize bak diyeceksiniz diyecek..bunu yaparken Allahın vermediği payeyi ne kendine nede başkasına vermeyecek,aksi halde yapılanlar boşa,zanlar ise gerçeğe yol alır..
bir insanın kurandan aldıklarını çevresine ve insanlara aktarmasından doğal olan ne..bir iddiada bulunulmadığı halde,onlara iddianız aslında bu diyerek niyet okumaya çalışmak ne kadar doğru,tabi sonra alay..bunlar yanlış şeyler..
Elçi gelmeyecek diyenlere gelince,evvelkilerinde bunu söylediğini ve yanıldığını bildiriyor Allah..ben gelecek demiyorum,gelmeyecekte demiyorum..buna hakkım yok..Allah bilir.ümmetçiliğin faşizanlığını yapamam yeterli bilgim yok..ama şunu bilirim gelecek diyenlerde,gelmeyecek diyenlerde bir delille konuşmalılar,ha bana göre gelmeli mi?
İnsanlık bir resule susamıştır,sadece bunu diyebilirim.
__________________ Herkes kendi ameliyle Allah’ın huzuruna gider
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma