Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 04 ocak 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 128
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selam
hala bazı arkadaşlar anlamamakta ısrar ediyorlar resul resullüğünü kendisi söyler kimse resul icad etme peşinde değil.Allahta kimsenin keyfine göre resul gönderecekte değil.Ben bir resule iman etsem bunu kimden sakınacağım kimden korkacağım.Net olarak düşüncelerimi yazmama rağmen hala başka arayışlar var yok kaçak resulmüş yok yeni kitap getirecekmiymiş,arkadaş kaç kere yazdık öğretemedik...
Benim şu anda salat ettiğim bir resul yok çünkü ortada resul yok.Hepinize tek tek karşılık verecek zamanım yok bu soruyu soranı da hatırlamıyorum böyle dağınık oluyor ama yetişemiyorum..
Muhiddin kardeş cevap olmadı demişsin nasıl bir cevap bekliyordun bilmiyoum ama ben resulü sadece kitapta anlatıldığı şekilde tanıyabilirim.Birde şu ana kadarki uslubuna uymayan birkaç sözün var onları tekrar etmeyeceğim ama hazır resule inanacak varken tabi resulüm der ne diyecek manasındaki sözlerin;kardeş biz neden bahsediyoruz ya, yani ortada öyle sahtekarvari bir durum Bir tarafta Kurnaz çıkarcı bir kişilik diğer tarafta Ona tabi olmaya hazır bir saf topluluğu gibi...Lutfen biraz daha dikkatli olalım bu işler bu kadar basit değil.
Ortada bir kitap varken Resulün gelmesi Kitaba gölge düşürür diyen arkadaş,Önceki kendisine kitap verilmeyen resuller Kitaplarına gölge mi düşürdüler..
Bembeyaz seni kategoriye bile koymuyorum ..ehli sünnet gelmiş burada sahih sünnetten bahsediyor hanif kardeşlerden ses yok...Ama şaşırmıyorum...Birşeyden kaçtığım falan yok , bembeyaz okuma kabiliyetini mi ölçeyim şimdi kaç kere yazdım.temiz yemeninin ne demek olduğunu bilmeyen birine ne anlatabilirim ki...
selam
__________________ (Bu) Kitab'ın indirilmesi, aziz ve hakim olan Allahtandır.Şüphesiz, sana bu Kitab'ı hak ile indirdik; öyleyse sen de dini yalnızca O'na(KİTABA) halis kılarak Allah'a kulluk et.zümer-1-2
Katılma Tarihi: 31 temmuz 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 736
peygamber gelmeyecek diyenlerin önceki yazdıklarına ilave delilleri şunlardır bakınız.. bembeyaz diyor: :):):):)
bakara, 4.
"ve onlar (ey Peygamber), sana indirilene de senden önce indirilmiş olana da iman ederler: çünkü onlar, öteki dünyanın varlığından bütün kalpleriyle emindirler"
bak ayete... "senden sonra da indirelene" diyor mu?? demiyor... ya işte böyle... anladınız mı????
bakara, 97.
"EY PEYGAMBER, onlara] şunu anlat: Kim ki, Allah'ın izniyle senin kalbine, önceki çağlarda indirilenleri doğrulayan, inananlara bir muştu ve rehber olan bu [ilahî kelâm]ı indirdiği için Cebrail'e düşmanlık besliyorsa"
"sonraki çağlarda gelecekleri doğrulayan" da demiyor......
bir ayet daha...
al-i imran, 79.
"Allah'ın vahiy, sağlam muhakeme ve peygamberlik bağışladığı hiç kimsenin bundan sonra halkına, “Allah'ın yanısıra bana da kulluk edin!” demesi düşünülemez; aksine, [onlara şöyle öğüt verir]: “ilahî kelâmın bilgisini yayarak ve kendiniz [onu] derinlemesine inceleyerek Allah adamları olun"
bakın "başka peygamber arayın" demiyor ayet... "Allah'a gönülden teslim olun" diyor.. tabi anlamak isteyene....
"ilahi kelamın bilgisini yayın" diyor.. başka kitap beklemeyin diyor...
daha hangi söze inanacaksınız... kur'an burda işte.......
hadi "kuran yeter" diyenler... nerdesiniz....
delil yeterli mi artıralım mı?????
__________________ Rabbim! ilmimi ve anlayisimi artir!
Katılma Tarihi: 04 ocak 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 128
Ne bu ya herkese kaçma gitme kaçıyorsun..bu sözleri kopyala yapıştır yapıp kaç kere söyledin millete.Seviyesiz tartışmalara girmek istemiyorum.Söylediklerim net ve açıktır...
selam
__________________ (Bu) Kitab'ın indirilmesi, aziz ve hakim olan Allahtandır.Şüphesiz, sana bu Kitab'ı hak ile indirdik; öyleyse sen de dini yalnızca O'na(KİTABA) halis kılarak Allah'a kulluk et.zümer-1-2
Sayın Hasan Öktem,Elmuh,Kutsalgölge,Muhliskul,Rıdvan,Asım,Yakamoz,Gondol cu,Bembeyaz,Muhittin,
Ben şöyle bir değerlendirme yaptım onu sizlerle paylaşmak istiyorum.Şöyle ki:
söz konusu şahsın arkadaşları tarafından derlenerek bu siteye asılan 'Alak suresinin ilk beş ayeti' konulu düşünceleri 23.000 bin okumaya ulaşmış.
üstelik bu sadece bir derleme aslı değil.şimdi size ikişey hatırlatıyorum.birincisi bu siteye mezarcının ve evrenesoğlunun düşünceleri asılsaydı sizce bu forumda kaç kişi bunlara itibar ederdi?
İkincisi buyurun sizler aynı şekilde gerek kendiniz gereksede değer verdiğiniz ilim ehli kişilerin aynı surenin ilk beş ayetine bakışını isimlerinizi vererek asın bakalım ne kadar ilgiye muhatap olacaksınız bunu yapamazsanız lütfen şu ileri geri konuşmalarınızı kesin artık
arkadaşlar eğer bu şahıs ve arkadaşları tutarsız kişiler olsaydı bu forumda kalıp bu kadar yoğun ilgiyi hakederlermiydi?
dikkat edin Kuran yeter fikrine en çok sahip çıkan onlar değilmi?
istesenizde istemesenizde onlara asla evrenesoğlu gurubuna baktığınız gibi bakamazsınız
zaten konunun bu kadar yoğun tartışılmasının ana sebebide bu arkadaşlara duyulan güvenden kaynaklanıyor
ne kadar katılırsınız bilemem ama yeni bir milat başlıyor diye düşünüyorum
yahu kardeşler, şimdi bize bugün yeni bir Resul gelse, Kur'an'dan başka bir şey veya daha üstün ( haşa!) bir kitap mı getirecek?
Selam Hasan Öktem kardeşim,
Sen basiret sahibi bir insansın. Yukarıdaki cümlenin "hata" eseri dikkatinden kaçmış, aceleye gelmiş bir cümle olduğunu düşünüyorum.
Kuran, İncil yahut Tevrat'tan daha üstün bir kitap mıdır ?
Allah'ın Resulleri arasındaki ayrımcılığı reddettik ama Kitapları yarıştırmak gibi atalarımızdan devraldığımız bir arkaplan var.
Bundan da arınmak durumundayız.
Çünkü Kuran inanırları şunu söylemeliler:
"Bize indirilene de bizden önce indirilene de inandık"
Esenlik dileklerimle...
__________________ "(Onu size indirdik ki) <Kitap, yalnız bizden önceki iki topluluğa indirildi, biz ise onların okumasından habersizdik (o Kitâpları okuyamıyor, dillerini anlayamıyorduk)> demeyesiniz."(En'am,156)
"Kur an'ı kesinlikle biz indirdik; elbette onu yine biz koruyacağız".
Bembeyaz;
Bu çeviri sana mı ait ?
Esenlikle...
__________________ "(Onu size indirdik ki) <Kitap, yalnız bizden önceki iki topluluğa indirildi, biz ise onların okumasından habersizdik (o Kitâpları okuyamıyor, dillerini anlayamıyorduk)> demeyesiniz."(En'am,156)
başka ayetler mi bekliyorsunuz hz. cebrail'den... yeni elçiye (elçinize)vahyolunacak.... :):):)
kuran tahrif edilmedi.. edilemeyecek...
hicr, 9..
"Kur an'ı kesinlikle biz indirdik; elbette onu yine biz koruyacağız".
insan, 23..
"(Resulüm!) Kur'an'ı sana biz, evet biz indirdik"
indirdiği kur'an'ı Allah koruyacaktır.... koruyor da...
boşuna uğraşıyorsunuz...
zalimler Allah'ın nurunu söndüremeyecekler...
Selam Bembeyaz;
Kıraat farklılıkları ve harekelendirme konusundaki izahlarınızı bir başka başlıkta ortaya koyarsanız mutlu olurum.
Rıdvan bey bu hususta (kıraat farklılıkları ve harekesiz Kuran yazıtları hususunda) ilginç deliller ibraz etmişti.
Esenlik dileklerimle...
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma