Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
selam aliaksoy,
yine kaçamak cevaplar vermişsin...
ya da hiç cevaplamamışsın...
"Yeni Elçi, önceki bütün elçilerden pek çok yönden üstündür"
demek ne demek???
"Sözünün öznesini karıştırmışsınız. Bu söylem, her elçiden sonra bağlılarının söylediği "klasik" bir yaklaşımdır. O bakımdan demiştim."
demek yeterli bir cevap olmasa gerektir.....
"Her toplum, kendisine gönderilen elçiyi, önceki gönderilenlerle yarıştırır ve göğe çıkarır. O, öyle bir elçidir ki, bir daha onun gibisi gelmez olayı yani..."
demişsiniz...
bunu yapanlar genellikle cahil kesimdir... onlar da ölçü olamaz....
"Kuran'da geçen ve delil edindiğiniz bir tek kelime ("hatem") ile siz, Peygamberlik / vahiy harmanını ateşe veriyorsunuz."
demişsiniz...diyorum ki;
yani peygamberlik ve vahiy devam ediyor öyle mi???:):)
"Böylesine önemli bir haber, Peygamberin ailevi konularının irdelendiği ayetler topluluğunda mı anılmıştır ? Bu, mühim bir haber değil midir ?"
demişsiniz... ben de diyorum ki:
kur'an'da hangi ayetin nerede, nasıl ve hangi anlamda geleceğinin kararını ne zamandan beri siz veriyorsunuz???
böyle bir yetkiyi nerden aldınız... yoksa siz rasullerden bir rasul müsünüz???
bu cüreti nereden alıyorsunuz???
ailevi konuların irdelendiği ayetlerde çok mühim farklı mesajlar verilemez mi???
"Onca hususun tekrar edildiği Kuran'da, şu iddianıza delil olup destekleyecek bir ayet daha söyleyebilir misiniz ?"
demişsiniz... ben de diyorum ki;
Türkçe konuşan bir peygamber gelmeyecek.. son peygamber hz. muhammeddir.... kur'an'dan bu iddianıza delil bulamazsınız... ayetleri çarpıtarak işinize geldiği gibi yorumlamak hariç tabiki......
"Allah'ın kanunu, sünnetullah elbette değişmez"
"Her topluma kendi dillerini konuşan resuller göndermek" O'nun koyduğu kurallardandır. ancak kur'an geldikten sonra durum değişmiştir...
kuranın ulaştığı herkes kuranı anlamaktan ve tebliğden sorumludur... bunu da bütün bir islam toplumu yapacaktır....
muhammed, 7.
"Ey iman edenler! Eğer siz Allah'a (Allah'ın dinine) yardım ederseniz O da size yardım eder, ayaklarınızı kaydırmaz"
al-i imran, 160..
"Allah size yardım ederse, artık size üstün gelecek hiç kimse yoktur. Eğer sizi bırakıverirse, ondan sonra size kim yardım eder? Müminler ancak Allah'a güvenip dayanmalıdırlar"
hucurat 14.
"Bedeviler "İnandık" dediler. De ki: Siz iman etmediniz, ama "Boyun eğdik" deyin. Henüz iman kalplerinize yerleşmedi. Eğer Allah'a ve elçisine itaat ederseniz, Allah işlerinizden hiçbir şeyi eksiltmez. Çünkü Allah çok bağışlayan, çok esirgeyendir."
elçiye itaat şart...
Allah'ın dinini tebliğ ve temsil şart...
bu din zaten hep sahte peygamberlerden ve sahte kurtarıcılardan ne çektiyse çekmiştir....
"O, rahmetini kime pay edeceğini herkesten daha iyi bilir" bunu da keyfi olarak yapmaz...
"Yeryüzündeki bütün ağaçlar kalem olsa, yedi deniz, bir o kadarı da ona eklense yine de Allah'ın kelimeleri elbette tükenmez"
"[Ancak, bu ayetteki -kelime- sözcüğü vaat anlamına gelebilir. Bu suretle Allah, cennette müminlere vaad eylediği şeylerin saymakla tükenmeyecek derecede çok olduğundan bahsetmiş olabilir. Bu, tartışılması ve düşünülmesi gereken bir konu.]"
demişsiniz...
hiç alakası yok....
bu ayet; Allah'ın ilminin büyüklüğünü anlatmaktadır...
cennetteki sayısız nimetlerle alakası yoktur...
nasıl da döndürülüyorsunuz...
ayetleri bağlamında kopartıyorsunuz....
"Her Kitab'ın belirli bir bölgede belirli bir dönemde yaşamış insanlara hitap ettiğini, kitapların bu kimseler için mutlak bir hüküm, diğerleri için anlayabildikleri oranda "emsal" olduğunu söylüyorum."
demisşiniz...
yani kur'an bizim için "mutlak bir hüküm" değil öyle mi???
anladığımız kadarıyla "emsal" öyle mi???
nasıl da döndürülüyorsunuz?????
"Muhammed peygamberden sonra da nice nesillerin gelip geçtiğini, bundan sonra da kaç nesil gelip geçeceğini bilmediğimizi, Allah'ın Rahmetini / vahyini tüketmek anlamında büyük konuşmamak gerektiğini söylüyorum."
demişsiniz....
Allah'ın rahmetini ve vahyini böyle anlarsanız varacağınız sonuç budur işte....
size göre vahiy devam ediyor ve bir Türk peygamber ha geldi, ha gelecek.... veya geldi de henüz tebliğe başlamadı.. yakında büründüğü örtüsünü kaldırıp inzara başlayacak??? hadi hayırlısı... (ben almayım.. sağolun.. size kolay gelsin..)
"Sözlerimin hiç bir yerinde, Allah Türklere de bir resul gönderecek yahut gönderdi demediğim halde böyle demişim gibi itham ediliyorum."
demisşiniz..
bu bir itham değil.. yukarıda yazdıklarınızdan bu sonuç zaten çıkıyor... şimdi demiyorsanız bile bir kaç yıl sonra demek potansiyeli mevcut.... (biz de uyarımızı yapalım da... siz kendi kararınızı kendiniz gözden geçiriniz..)
"Beni bu inancımdan dolayı kınayabilirsiniz. Ancak, ben böyle inanıyorum."
demişsiniz...
kınamıyorum.... üzülüyorum sadece...
yanlışları sorgulayın elbette...
atalarınızın yanlışını taklit etmeyin....
ama bu ayakları yere basarak olsun.... havada olmasın... ayetler keyfi yorumlanmasın... bilimsel olsun.. hissi olmasın.....
çelişkileri eleştirin.... ama dikkatli olunuz...
.
"Son olarak; olur da Allah rahmetini bir elçi aracılığı ile size duyurmayı dilerse, sırf bu inancınız yüzünden sonraki nesillere ibretlik bir kıssa olursunuz diyorum."
demişsiniz...
ben de aynı sözleri sizin için tekrar ediyorum....
evet.. sizi ayetlerle uyarıyorum... elçinin varislerinden biri olarak size çağrımı yapıyorum.. yanlış yoldasınız.... aklınızı başınıza alınız...
kur'ana ve sahih sünnete bir bütün olarak kulak veriniz...
kendinize yazık etmeyiniz... kendinize zulm etmeyesiniz.... doğanıza yabancılaşmayasınız... duygularınızın esiri olmayasınız.....
Esenlik dileklerimle...
__________________ Rabbim! ilmimi ve anlayisimi artir!
www.ahmeteminseyhan.blogcu.com/
selam ve dua ile...
|