Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
selam
derdimiz ne kitap mı?
Allah mı?
elçi mi?
hayat mı?
adem kıssası dört tavır,
Allah
melek
iblis
adem
Allah allahlığını yaptı, iblise secde et dedi,
İblis iblisliğini yaptı, ben secde etmem dedi,
melekler melekliğini yaptı hizmete girdiler,
işte gün bu gündür yevm bu yevmdir, sıra adem de bakalım adem adamlığını yapacak mı?
işimize bakalım beyler,
imithanın geçmişi geleceği yok, anı var,
Allah'ın örtünelim diye indirdiği varakları( yaprakları, evrakları) sümük silmek için mendil niyetine kullanmayalım,
Rabb updateleri otomatik yapar, boşuna çift tıklamaya gerek yok, pcyi kitlemeye ne hacet,
kitabı kim ister, ayetleri kim ister, ve ne ile karşılanır bakmakta fayda var,
misalen, bir melek indir derler, derki benim elimde değil,
misalen derlerki salat, der ki benim elimde değil,
Rabbin işi,
taassup sahibi olan her adam müşriktir,
taassup sahibi olmayan her adam müslümandır,
her ne olursa olsun hangi mesele olursa olsun, o mesele nedirden önce o meselenin gereğini yapıp yapmayacağını sormalı insan kendine,
salat var mı yok mudan önce, varsa edecek miyim yoksa çizecek miyim,
elçi gelecek mi gelmicek miden önce gelse ne gelmese ne, gelse inkar mı ederim, eyvallah mı derim,
dini listeler haline getiren ve yerleşik bir tanıma ve sıralamaya koyan adama ne demeli, yerleşik bütün dinler Allah'ın karşı olduğu dinlerdir velevki islam olsun eğer yerleşkeleri varsa,
hayır ne SİZİN kuruntularınızla ne de EHLİ KİTABIN kuruntuları ile
:))
kim adam olursa ;)
.............................................
bir de şunu gördüm bir kaç yerde elçi gelecek ihtilaf bitecek :))))
hadi canım yaaa, ne bu elçi matrix felan mı seç baalım gırmızı hap mı mavi hap mı,
beyler paket program devri kapandı,
insan tüm fiillerinin yaratıcısıdır, kimse kimseye bir şey edemez bırakın elçiyi Allah bile gelse ben bir mok değilsem büyülenmişim derim, sorunlarımızı biz çözelim Allah'a veya elçiye bırakmayalım bu işleri, zira yaşayan biziz,
son olarak elçisiz salat olmaz denmişti, salat etmemenizin bahanesi buysa talak suresinde kur'an'ın elçiliğini görürsünüz,
son bir kaç kelam daha edersek,
ey kendini Allah'tan daha üstün gören din bilginleri, O ki kendi eşyasını gözlerimize açtı ve dedi ki çevirin gözlerinizi var mı bir eksiklik, size ne oluyor ki, Allah'tan daha mı adilsiniz, Allah'ın mekanizmaları sizinkiler gibi çalışmıyorda ondan mı bunu diyor, kendinize gelin,
sorun vurun çarpıştırın, sağlamsa daha sağlam çürükse fena mı bir çürük daha gider,
isa amcam incilde diyor ki,
çalın kapılar açılacak, arayın bulacaksınız, kapı çalana açılır,
hanginiz oğlu yumurta isterse yılan verir ya da akrep siz ey kötü kalpliler siz bu haldeyken göksel babanızın size daha güzel armağanlar vereceği kesin değil mi,
muhammed gardaşım kur'anda diyor ki,
Allah cehd edenlere yollarını açacaktır,
mahsuni dayım diyor ki,
dokunma keyfine yalan dünyanın ipini boynuna dolamış gider,
kimi soğan bulmaz kimi bal yutar kimi de parmağını yalamış yutar,
arif sağ dayım diyor ki,
öz de ben bir insan olmaya geldim,
her yerde bir şeyler deniyor deniliyor,
güneş ay battığı için doğmaz vakti geldiği için doğar,
haaa bir de
yiğit muhtaç olmuş guru soğana bilmem söylesem mi söylemesem mi,
selam ederim,