Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Kabeye put diyen yok ama put edinirsen put olur,Muhammed Nebiyi kabul etmeyen yok ama onada senin gibi inanılırsa ilah olur O da put olur.Namaz kılmayan yok ama senin gibi yapılırsa batıl olur,Senin gibi sözler sarfeden de ahlaksız olur terbiyesiz olur..
Selam hüdaya tabi olanlaradır...
Yazınız bana hitaben değil ama ne yapalım kendimi tutamadım.İnsanların ibadetlerinin batıl olup olmayacağını,peygamberin ilahlaştırılıp ilahlaştırılmayacağını siz mi biliyorsunuz?Hüküm yalnız Allah'ındır.Bu yetkiyi nasıl kendinizde bulduğunuza şaşmak gerek.
Katılma Tarihi: 04 ocak 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 128
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selam
hadislerden sünnetlerden bahsedip Allahın dinine elçi ortak yapılırsa ne olur hak mı olur batıl mı olur.Ayrıca kendinizi tutamama duygusu bize hakaretler yağdırılırken niye harekete geçmedi hayret doğrusu...
__________________ (Bu) Kitab'ın indirilmesi, aziz ve hakim olan Allahtandır.Şüphesiz, sana bu Kitab'ı hak ile indirdik; öyleyse sen de dini yalnızca O'na(KİTABA) halis kılarak Allah'a kulluk et.zümer-1-2
Katılma Tarihi: 31 temmuz 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 736
isra 80.
"Ve [dua ederken] de ki: “Ey Rabbim, [girişeceğim her işe] doğruluk ve içtenlik üzere girmemi; [bırakacağım her işten de] doğruluk ve içtenlik göstererek çıkmamı sağla; ve bana katından destekleyici bir güç, bir tutamak bahşet"
selam hidayete tabi olanlara ve onda sebat edenlere olsun...
kendilerine hidayet geldikten sonra yoldan çıkanlardan olmak ne kadar da kötü....
nisa, 115.
"Ama, kendisine hidayet bahşedildikten sonra Peygamber ile bağını koparan ve müminlerin yolundan başka bir yola sapana gelince, onu kendi tercih ettiği yolda bırakacak ve ona cehennemi tattıracağız: o ne kötü bir sondur"
fazla söze gerek var mı???
anlayanlar ve anlamak isteyenler anlıyorlar...
__________________ Rabbim! ilmimi ve anlayisimi artir!
Konuyu bastan itibaren okuyamadim ama gelecek bir nebiden soz ediliyor yada geldigine inanilan herhalde.
Ne farkeder bilmiyorum ama her ne kadarda gelmeyecegine inansamda birisinin ozellikle bir Turkun nebiyim demesi endiselinecek bir durum degil, aksine cogu seyi kolaylastiracaktir.
Olayi birde su yonden bakarsak: Dusunun Bursa cok yakin artik hac icin uzak diyarlara gitmemiz gerekmeyek hamdolsun :) Yani mekkeye Bursa rakip olacak. Kurbanlar kesilip adaklar adanacak, ekonomi gelisecek ve kuresel kriz den etkilenmeyecegiz hamdolsun :)
Sonuc olarak yerli mali tercihimiz olmalidir diye dusunuyorum, sahip cikilmali..
Katılma Tarihi: 15 temmuz 2006 Yer: ABD Gönderilenler: 266
bembeyaz Yazdı:
isra 80.
"Ve [dua ederken] de ki: “Ey Rabbim, [girişeceğim her işe] doğruluk ve içtenlik üzere girmemi; [bırakacağım her işten de] doğruluk ve içtenlik göstererek çıkmamı sağla; ve bana katından destekleyici bir güç, bir tutamak bahşet"
kendilerine hidayet geldikten sonra yoldan çıkanlardan olmak ne kadar da kötü....
nisa, 115.
"Ama, kendisine hidayet bahşedildikten sonra Peygamber ile bağını koparan ve müminlerin yolundan başka bir yola sapana gelince, onu kendi tercih ettiği yolda bırakacak ve ona cehennemi tattıracağız: o ne kötü bir sondur"
fazla söze gerek var mı???
anlayanlar ve anlamak isteyenler anlıyorlar...
RESULULLAH(S.A.V)' a sordum; ALLAH'in muhabbetini/sevgisini nasil kazanabilirim, ne yapmam lazim ya RESULULLAH.
RESULULLAH MUHAMMED MUSTAFA(S.A.V) dediki:
"Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah çok affedici, çok merhametlidir."
AL-i iMRAN/31
Tum Alemlerde , tum zamanlarda, Alemlere rahmet olan RESULULLAH MUHAMMED MUSTAFA'YA salat ve selam ederim.
13- Zorba-saygısız, bunlardan sonrada soysuz(kendisini nereye nisbet ettiği belli olmayan)
14- Mal (servet) ve çocuklar sahibi oldu diye,
15- Kendisine ayetlerimiz okunduğu zaman: "(Bunlar) Eskilerin uydurma masallarıdır" diyen.
Selam
__________________ (Bu) Kitab'ın indirilmesi, aziz ve hakim olan Allahtandır.Şüphesiz, sana bu Kitab'ı hak ile indirdik; öyleyse sen de dini yalnızca O'na(KİTABA) halis kılarak Allah'a kulluk et.zümer-1-2
Katılma Tarihi: 31 temmuz 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 736
selam,
nisa, 115.
kendilerine Allahın ayetleri okunduğunda;
"biz yeni bir Türk peygambere uyarız, onun peşinden gideriz. hem o bizim dilimizle konuşuyor, biz de onu anlıyoruz.. o, bizi kendine indirilen kitaba çağırıyor. hem de üstelik o, ka'beye put diyor. namazı ortadan kaldırıyor. zekata gerek görmüyor.. kur'anı reddiyor ya da işine gelen kısımları alıyor.. (bu arada haberiniz olsun teknolojiye de karşı..). son nebi odur, biz ona iman eder muhammed i inkar ederiz.. islam a da karşıyız... o evvelkilerin masalı... "
diyenlere de yazıklar olsun...!!!
nasıl da döndürülüveriyorlar!!!!
__________________ Rabbim! ilmimi ve anlayisimi artir!
sevgili bembeyaz Artık bu uslübünü değiştirme zamanı gelmedimi ne zaman hakk adına hakk'ça yazılar yazacaksın. Uzman kaleminden ne zaman bir uzmana yakışır cümleler dökülecek, inananlarla alay etmek ve hakaretvarı uslübünle uzmanlığını ısbat ettiğin yetti sanırım, sabrında saygınında bir sınırı vardır, sanırım artık birilerini zorla yanlışa sevk edip uslüplerini senin gibi bozabileceğinin farkına varmalısın, sen nasıl ki başkalarının inanç ve değerlerine inanmak zorunda değilsen onutmaki bu başkalarıda senin savunduğun değerlere inanmaya zorlayamayacın demektir. gel muhterem yenge hanımın yani değerli eşinizinde size dediği gibi konuyu burada kapat kendi sitende zaten dinine hizmet ediyorsun başkalarınında seninde huşnut olamayacağınız bir mecraya taşınmasın kal sağlıcakla
"biz yeni bir Türk peygambere uyarız, onun peşinden gideriz. hem o bizim dilimizle konuşuyor, biz de onu anlıyoruz.. o, bizi kendine indirilen kitaba çağırıyor. hem de üstelik o, ka'beye put diyor. namazı ortadan kaldırıyor. zekata gerek görmüyor.. kur'anı reddiyor ya da işine gelen kısımları alıyor.. (bu arada haberiniz olsun teknolojiye de karşı..). son nebi odur, biz ona iman eder muhammed i inkar ederiz.. islam a da karşıyız... o evvelkilerin masalı... "
diyenlere de yazıklar olsun...!!!
nasıl da döndürülüveriyorlar!!!!
selam dostlar
böyle diyenlere raslamadık. ne demek istediginizi açıkca söylerseniz
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma