Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Eger siz bunca zaman Allah'in Resulu Muhammed(s.a.v)'e uymamissaniz, Ne siz gercek anlamda Allah'i sevmis ne de Allah sizi sevmistir.
"Eğer Allah'ı seviyorsanızbana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah çok affedici, çok merhametlidir."
AL-i iMRAN/31
Resul ihtiyaci duyanlar Muhammed(s.a.v)'e tabi olanlari necis gormeseler, sizi o'na uymak yerine, gelebilecek olan resule!? uymaya davet etmezlerdi.
Eger bu Resul gelirse bu necis olmayan kisiler!? onu taniyacaklar ve ona uyacaklar.
Eger siz toplumunuza gelen yeni resule degil, araplara gonderilmis!(her nedense sadece araplarda degil tum toplumlarda yuksek oranda Resulullah oldugu kabul gormus) eski Resul'e uymaya devam ederseniz imansiz olarak oleceksiniz.
Bunlar 3-5 kisi de olsalar nice peygamberin inaniri azmis! buda bir delil sayilacak bu kisilerin dogru yolda olduklarina, cunku cogunluk necis.Bu cogunluguda Muhammed(s.a.v)'e uyanlar olusturuyor o kadar cok uyani var ki!
Ben Resul bekleyenleri, o gelene kadar hazir resul'e de ihtiyac var, Muhammed(s.a.v) ihtiyaci gidermekten aciz nasil olsa,hazirda olan Derin Resul iskender Kebab Evrenesogluna havale ediyorum:)(Ya Hu Allah bile alay eder, ben Allah'a uymus alay etmisim cok gormeyin)
SIZ MUSLUMAN KARDESLERIMI DE UYMAK ZORUNDA OLDUKLARINIZI, SORUMLU OLDUGUNUZ DEGERLERI UNUTMAMAYA DAVET EDIYORUM.
Kuran'in Teblig edilmis oldugunu ve dinin tamamlanmis oldugunu unutmayin.Alemlere Rahmet olarak gonderilen Resulullah Muhammed(s.a.v)'e uyun.Yuce Allah'dan Rahmeti'nin sizin Aleminizi de kusatmasini dilerim.
Not:Bu tarz resulsuz,dinsiz,kitapsiz,ataist v.b fikir masturbasyonu yapanlarin bulundugu ortamda forum kurallarina uyamayacagim ve de vakit ayiramayacagim icin forumdan su andan itibaren ayrilmis bulunmaktayim.
[QUOTE=muhiddinyazdı:su an resule susamislari suvariyoruz abdul bey, isim var.
abdul bey yazdı: suvariyoruz ne demek kardeş
muhiddin yazdı:abdul bey,bkz.Turk Dil Kurumu sozlugu
muhiddin,muhammed' a.s me ve ona tabi olanlara necis diyerek iftira etti arapça bir metin yazarak ben o yazıyı tercümeye davet ettim niye çok mu zor dedi halbuki ben haya ettim tercume etmekten ondan sonra özür diledi ve düzeltti tabi yine yalan söylayerek klavye hatası diye klavye de harf hatası olur bay mohu kelime ve cümle hatası olmaz kime yutturacan akıllı ol haddini bil bu kadarı yeter
terbiyesizliğin ve ukalalığın muhiddinceside böylelikle tescil edildi iftira attı, isbata davet edildi edemedi erdemliğe davet edildi onuda beceremedi bu yazıdan geriye doğru bakarsanız gerceği görebilir siniz
sen kiiim muhammed a,s ma tabi olmak kiiim
beni bu usluba mecbur eden utansın dilerse daha da ileri buyutuna vardırabilirim ben varım
Hatami duzelttiginiz icin tesekkur ederim, klavye hatasi olmus, hic Muhammede uyanlar necis olur mu ? uymayanlar necistir. Duzeltiyor ve ceviriyorum
Evet insanlar cesit cesittir ve de
Men Tebia Bi Muhammedin Huve Ecnas
kim ki Muhammede uyuyorsa o en iyi cesittir(bu insan cesitlerinden)
Bir kucucuk hata nelere mal oluyor, Allah bizi buyuk hatalardan korusun insaAllah.
oyle degil mi?
"Men Tebia Bi Muhammedin Huve Encas."
Bu cümle, sahibinin ifade etmek istediğinin tersini yansıtmasının yanısıra, kuruluşu/binası itibarıyla da yanlış kurulmuş bir cümledir. Bunu imla kurallarına göre yniden kurar isek şöyle olacak:
Men tebia muhammeden feinnehû necesun.
"Muhammed'e uyan necistir/pistir." Tabi ki arkadaş bu cümleyi bu anlamda kurmadı. Manası itibarıyla hatasını görüp güya düzelttiği cümle de yapı olarak düzeltilmediğinden manası da ister istemez yanlıştır.
Men Tbia Bi Muhammedin Huve Encas.
Bu şekliyle anlamı: " Muhammed'e uyanlar necisler/pislerdir.."
Ayrıca Muhiddin kardeşin Muhamme'de uyma iddiası da içi boş bir iddiadan öteye geçmez. Ölmüş birine uymanın imkansızlığının sanırım kendisi de farkındadır. Örneğin; Muhammed'in komutasında O'nunla birlikte savaşmak üzere kendisine nasıl tabi olabilecektir kendisi? Ben bugün günlük yaşantımda ölmüş olan babamın direktiflerine uyabilir miyim? Eğer bir rehbere ihtiycım varsa ve bu rehberim ölümlü bir insan olacaksa onun mutlaka yaşıyor olması gerekmez mi? Şayet bugün Muhammed'i izleyebileceksem O'ndan önceki resullere de uyabilirim demektir? Uyulabilinecekse, Musa'dan sonra İsa'ya, İsa'dan sonra da Muhammed'e ne gerek vardı? Ama rehber olarak yazılı talimatlara/ bir metne yani bir kitaba/ Kuran'a tabi olunabilir elbette ki. Kuran'a uymak hayy olan Allah'a uymaktır. Ama bu , yaşayan bir Allah'ın resulüne uymakla eş anlamlı mıdır? Tabi ki aynı olmadığını her düşünebilen sağlam akıl sahibi idrak eder. Çünkü her fert aynı kitaba uymasına rağmen fertlerin sayısınca itaat şekillerinin olması kaçınılmazdır. Nitekim bugün biz yalınız Kuran diyenler, sadece Kuran'a uyuyorum iddiasındaki bizler, hangi konuda görüş ve eylem birliğini sağlamışızdır? Halimize biz bile acı acı gülüyoruz! Allah'ın Resulü aramızda olsa kişi sayısınca bölük pörçük olacak mıydık? Bilemedin ikiye ayrılacaktık; İnananlar ve münafıklar olarak.
Bu yazdıklarımdan kimse benim şu an yaşamakta olan her hangi bir resule tabi olduğumu veya bir resul beklediğimi anlamasın lütfen! Ben ne bir resule tabiyim ne de bir resul bekliyorum. Ama Allah Muhammed'ten sonra bir daha bir resül göndermeyecek düşüncesini paylaşmıyorum. Allah gönderir mi göndermez mi, ne zaman, kimi kimlerden gönderir yada göndermez ben bilemem. Ben Allah'ın iradesine asla müdahale edemem.
O, her şeyi en doğru bilendir ve her şeyin ölçüsünü koyandır.
sayın haktan sapmaz hocam bazende haddan sapmaz olmak gerekir terbiyesizliye seyirci kalmak bence mü'min'in tavrı değildir, olamaz da benle alakalı olmadığı halde bir çok konuya müdahale etme çabasına giriyorum ama bakıyorum ki yanlışa bile bile seyircı kalınıyor bunada anlam veremiyorum
müslüman ıslah edicidir bu yönü işe yaramadımı haddini aşanlara buyunun ölçüsünü vermelidir bence gerekli şekilde
Katılma Tarihi: 05 ocak 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 611
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
haktansapmaz Yazdı:
muhiddin Yazdı:
muhiddin Yazdı:
Men Tebia Bi Muhammedin Huve Encas.
Hatami duzelttiginiz icin tesekkur ederim, klavye hatasi olmus, hic Muhammede uyanlar necis olur mu ? uymayanlar necistir. Duzeltiyor ve ceviriyorum
Evet insanlar cesit cesittir ve de
Men Tebia Bi Muhammedin Huve Ecnas
kim ki Muhammede uyuyorsa o en iyi cesittir(bu insan cesitlerinden)
Bir kucucuk hata nelere mal oluyor, Allah bizi buyuk hatalardan korusun insaAllah.
oyle degil mi?
"Men Tebia Bi Muhammedin Huve Encas."
Bu cümle, sahibinin ifade etmek istediğinin tersini yansıtmasının yanısıra, kuruluşu/binası itibarıyla da yanlış kurulmuş bir cümledir. Bunu imla kurallarına göre yniden kurar isek şöyle olacak:
Men tebia muhammeden feinnehû necesun.
"Muhammed'e uyan necistir/pistir." Tabi ki arkadaş bu cümleyi bu anlamda kurmadı. Manası itibarıyla hatasını görüp güya düzelttiği cümle de yapı olarak düzeltilmediğinden manası da ister istemez yanlıştır.
Men Tbia Bi Muhammedin Huve Encas.
Bu şekliyle anlamı: " Muhammed'e uyanlar necisler/pislerdir.."
Ayrıca Muhiddin kardeşin Muhamme'de uyma iddiası da içi boş bir iddiadan öteye geçmez. Ölmüş birine uymanın imkansızlığının sanırım kendisi de farkındadır. Örneğin; Muhammed'in komutasında O'nunla birlikte savaşmak üzere kendisine nasıl tabi olabilecektir kendisi? Ben bugün günlük yaşantımda ölmüş olan babamın direktiflerine uyabilir miyim? Eğer bir rehbere ihtiycım varsa ve bu rehberim ölümlü bir insan olacaksa onun mutlaka yaşıyor olması gerekmez mi? Şayet bugün Muhammed'i izleyebileceksem O'ndan önceki resullere de uyabilirim demektir? Uyulabilinecekse, Musa'dan sonra İsa'ya, İsa'dan sonra da Muhammed'e ne gerek vardı? Ama rehber olarak yazılı talimatlara/ bir metne yani bir kitaba/ Kuran'a tabi olunabilir elbette ki. Kuran'a uymak hayy olan Allah'a uymaktır. Ama bu , yaşayan bir Allah'ın resulüne uymakla eş anlamlı mıdır? Tabi ki aynı olmadığını her düşünebilen sağlam akıl sahibi idrak eder. Çünkü her fert aynı kitaba uymasına rağmen fertlerin sayısınca itaat şekillerinin olması kaçınılmazdır. Nitekim bugün biz yalınız Kuran diyenler, sadece Kuran'a uyuyorum iddiasındaki bizler, hangi konuda görüş ve eylem birliğini sağlamışızdır? Halimize biz bile acı acı gülüyoruz! Allah'ın Resulü aramızda olsa kişi sayısınca bölük pörçük olacak mıydık? Bilemedin ikiye ayrılacaktık; İnananlar ve münafıklar olarak.
Bu yazdıklarımdan kimse benim şu an yaşamakta olan her hangi bir resule tabi olduğumu veya bir resul beklediğimi anlamasın lütfen! Ben ne bir resule tabiyim ne de bir resul bekliyorum. Ama Allah Muhammed'ten sonra bir daha bir resül göndermeyecek düşüncesini paylaşmıyorum. Allah gönderir mi göndermez mi, ne zaman, kimi kimlerden gönderir yada göndermez ben bilemem. Ben Allah'ın iradesine asla müdahale edemem.
O, her şeyi en doğru bilendir ve her şeyin ölçüsünü koyandır.
__________________ Nahl.6:Bir güzellik de vardır onlarda sizin için: Sabah saldığınız sırada, akşam topladığınız sırada. Ve lekum fîhâ cemâlun hîne turîhûne ve hîne tesrehûn
Katılma Tarihi: 31 temmuz 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 736
nisa suresi, 115. ayet-i kerime....
"Ama, kendisine hidayet bahşedildikten sonra Peygamber ile bağını koparan ve müminlerin yolundan başka bir yola sapana gelince, onu kendi tercih ettiği yolda bırakacak ve ona cehennemi tattıracağız: o ne kötü bir sondur"
-----------------
Abdul sen önceki yazılanları bir oku... yeni peygamberi kimlerin beklediğini görürsün.. zavallıları anlarsın.....
değerli muhiddin, bu yeni peygamberi bekleyenlerin necis olduğunu yazdı ve artık dayanamadı ayrıldı... çünkü lafı dinlemek ve anlamak istemeyenler var... maalesef...
ben buradayım.... zaman zaman konu ile ilgili ayetler yazacam.. belki düşünüp ders alan olur....
sataşmalara cevap vermiyorum....
arınmak isteyenlere selam olsun....
__________________ Rabbim! ilmimi ve anlayisimi artir!
Katılma Tarihi: 31 temmuz 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 736
al-i imran, 193
"Ey Rabbimiz! Gerçek şu ki biz, "Rabbinize inanın!" diye imana çağıran bir davetçiyi (Peygamberi, Kur'an'ı) işittik, hemen iman ettik. Artık bizim günahlarımızı bağışla, kötülüklerimizi ört, ruhumuzu iyilerle beraber al, ey Rabbimiz!
nisa, 13.
"Bunlar, Allah'ın (koyduğu) sınırlardır. Kim Allah'a ve Peygamberine itaat ederse Allah onu, zemininden ırmaklar akan cennetlere koyacaktır; orada devamlı kalıcıdırlar; işte büyük kurtuluş budur. "
nisa, 14.
"Kim Allah'a ve Peygamberine karşı isyan eder ve sınırlarını aşarsa Allah onu, devamlı kalacağı bir ateşe sokar ve onun için alçaltıcı bir azap vardır"
nisa, 136.
"Ey iman edenler! Allah'a, Peygamberine, Peygamberine indirdiği Kitab'a ve daha önce indirdiği kitaba iman (da sebat) ediniz. Kim Allah'ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve kıyamet gününü inkar ederse tam manasıyle sapıtmıştır"
mücadele, 20.
"Allah'a ve Peygamberine düşman olanlar, işte onlar en aşağıların arasındadırlar. "
münafıkun, 5.
"Onlara: Gelin, Allah'ın Peygamberi sizin için mağfiret dilesin, denildiği zaman başlarını çevirirler ve sen onların, büyüklük taslayarak uzaklaştıklarını görürsün"
selam ve dua ile....
__________________ Rabbim! ilmimi ve anlayisimi artir!
"Ey Rabbimiz! Gerçek şu ki biz, "Rabbinize inanın!" diye imana çağıran bir davetçiyi (Peygamberi, Kur'an'ı) işittik, hemen iman ettik. Artık bizim günahlarımızı bağışla, kötülüklerimizi ört, ruhumuzu iyilerle beraber al, ey Rabbimiz!
nisa, 13.
"Bunlar, Allah'ın (koyduğu) sınırlardır. Kim Allah'a ve Peygamberine itaat ederse Allah onu, zemininden ırmaklar akan cennetlere koyacaktır; orada devamlı kalıcıdırlar; işte büyük kurtuluş budur. "
nisa, 14.
"Kim Allah'a ve Peygamberine karşı isyan eder ve sınırlarını aşarsa Allah onu, devamlı kalacağı bir ateşe sokar ve onun için alçaltıcı bir azap vardır"
nisa, 136.
"Ey iman edenler! Allah'a, Peygamberine, Peygamberine indirdiği Kitab'a ve daha önce indirdiği kitaba iman (da sebat) ediniz. Kim Allah'ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve kıyamet gününü inkar ederse tam manasıyle sapıtmıştır"
mücadele, 20.
"Allah'a ve Peygamberine düşman olanlar, işte onlar en aşağıların arasındadırlar. "
münafıkun, 5.
"Onlara: Gelin, Allah'ın Peygamberi sizin için mağfiret dilesin, denildiği zaman başlarını çevirirler ve sen onların, büyüklük taslayarak uzaklaştıklarını görürsün"
selam ve dua ile....
Çok güzel Ahmet Emin böyle devam et! "Yalnız Kuran-Sadece Kuran" etkileşim güzel.Sen bu Haktansapmaz hoca'nın dizinin dibinden ayrılma..Selamlar..Uluyol
Ben işim gereği memleketi epey dolaşırım.Sanırım Ocak ayında bir Konya seyahatim olacak.Geçerken Isparta'ya sizin bulunduğunuz üniversiteye uğramak istiyorum.Uygun olursanız bu konuları sizinle çok detaylı konuşuruz.Bu arada sözünü ettiğiniz resul (Hz.muhammed Musatafa (SAV) Kuranda ki Muhahammed resul ise o bizim atalar zincirimizin son halkasıdır ve biz onu çook iyi tanırız ve de tanımakla emrolunmuşuzdur.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma