Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
vahiy insanlara geleceğe ve geçmişe dair gözlemler sunar, sunduğu gözlemler numunedir, malesef her elçi ve her zikir, hemen her takipcisi tarafından cici resul cici kitap, en büyük kitap en büyük resul, bizimki daha güzel onların ki eskimiş, bizimki önder onlarınki takipci, şeklinde ırkcılığın farklı bir haline dönüştürülmüş, mesela kur'an'ı hayata geçirdiklerini idda eden arkadaşlardan şu ayeti hayata geçirmelerini rica ediyorum,
De ki: Eğer doğrulardan iseniz bu ikisinden daha doğru yol gösterici ve daha gerçekçi bir kitab Allah'tan getirin de ona uyayım !kasas 49
karşınıza sizin tabirinizle bir ehli kitap bulup ona ayenen ayette dediği gibi diyebilir misiniz?
«Allah ne indirdise iman edin» denildiği zaman da onlara «biz kendimize indirilene iman ederiz» derler de ötekine küfrederler, halbuki beraberlerindekini tasdık edecek hakk o, ya, de: İman ediyordunuz da niçin Allahın peygamberlerini öldürüyordunuz? bakara 91
Allah ne indirirse iman edin, aman Allahım, devamına bakalım, biz sadece bize indirilene iman ederiz, ötekine küfrederler,
kitap ehli kavramı üzerinde ciddi şekilde kafa yormak lazım, benim şu anda gördüğüm kadarı ile kur'anda müşrik diye hitap edilen kısım toplumda müslüman denilen kesim, kur'anda ehli kitap diye hitap edilen kesim de mealciler, kurancılar, toplumun dininden farklılık gösteren kitaba ehil olmuş işleri kitapla olan zümre, müslümanlar kim mi? müslümanlar işte onlar da hidayeti arayanlar cin suresinde dediği gibi.
kitap zikir ve mushaf kavramaları bir birine girdi gireli, at izi it izinde, arkada da söylüyor söyleyen,
ne önemi var bu sözlerin hangi isimle hangi cisimde olduğunun, doğrunun bağlayıcılığı kaynağına göre mi belirleniyor, Allah aşkına söyleyin, muhammed ve arkadaşları isa ve havariler veya diğerleri, bir mesele hakkında bir düşünüşe nasıl vardı, o mesele ile ilgili tüm ayetlerin inmesini bekleyerek ve sonra ilgili meselenin akademik çalışması ile mi, veya ayırıcı olan ne idi,
Bu kitap zorluk olsun diye indirilmedi, amaçlarımıza ulaşalım diye kolaylık sağlıcak bizlere ama amacımız??????
size indirilene nasıl iman ediyorsanız sizden önce indirilene de öyle iman etmelisiniz,
Vay halinize ey din bilginleri, ikiyüzlüler! Göklerin Egemenliğinin kapısını insanların yüzüne kapıyorsunuz; ne kendiniz içeri giriyorsunuz, ne de girmek isteyenleri bırakıyorsunuz!
— Vay halinize ey din bilginleri, ikiyüzlüler! Siz nanenin, anasonun ve kimyonun ondalığını verirsiniz de, Kutsal Yasa’nın daha önemli yönleri olan adalet, merhamet ve sadakati ihmal edersiniz. Ondalık vermeyi ihmal etmeden esas bunları yerine getirmeniz gerekirdi. Ey kör kılavuzlar! Küçük sineği süzer ayırır, ama deveyi yutarsınız!”
isa kardeşim'e selam olsun,
bak bilader,
bildi de denetlenebilirlik esastır ve emin ol senin bilgilerin denetlenebilir değil.
Katılma Tarihi: 31 temmuz 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 736
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
malikciğim senin daha çok okuman ve derinleşmen gerektiğini yazdığımı hatırlıyorum... çok acelecisin... daha çok oku emi...??? sonra da yorum yaparsın... hadi bakalım... selametle....
ben de selam ederim.....
__________________ Rabbim! ilmimi ve anlayisimi artir!
Rabbini anarak de ki: "Umarım ki Rabbim beni doğru olana bundan daha yakın olan bir bilgi ve duyarlık düzeyine eriştirir!"
yukadaki ayeti sürekli zihnimde tutmaya çalışırım, ve biliyorum ki, insan kerrat cetveline konulup netice alınacak hayat matematiksel düzlemde kurrallar konulacak ve doğrular sınıflara ayrılacak olgular değildir, dedim ya bilader ben sümüğü akan bir adamım.
zaten demiyor mu, cin 14
müslüman olanlar işte onlar hidayeti arayanlardır,
demiyor mu dedem ibraam, en'am 77
Rabbim bana doğru yolu göstermezse, mutlaka ben de sapıklardan olurum”
insan neden yartıldığına bir bakmalı,
ve lütfen iki sayfa önce yazdığım ve bana okudun mu diye sormayın kitap okumadım insan okudum adlı türküyü bulursan dinle
insanlar mahşer günü toplandıklarında üç sınıf olacaklardır der kur' an.....
vakıa, 56/ 7...
"
Arapça Metin
وَكُنْتُ 05;ْ أَزْوَاج 11;ا ثَلَاثَة 11;
Abdülbaki Gölpınarlı
Artık üç bölük olursunuz siz.
Ali Bulaç Meali
Ve sizler de üç sınıf olduğunuz zaman;
Diyanet İşleri Meali(Eski)
4,5,6,7. Ey insanlar! Yer sarsıldıkça sarsıldığı, dağlar ufalandıkça ufalanıp da toz duman haline geldiği zaman, siz de üç sınıf olursunuz.
Diyanet İşleri Meali(Yeni)
3,4,5,6,7. Yeryüzü şiddetle sarsıldığı, dağlar parça parça dağılıp saçılmış toz olduğu ve siz de üç sınıf olduğunuz zaman, O, (kimini) yükseltir, (kimini) alçaltır.
Diyanet Vakfı Meali
Ve sizler de üç sınıf olduğunuz zaman,
Edip Yüksel Meali
Sizler de üç bölüme ayrılırsınız.
Elmalılı Hamdi Yazır
Ve sizler üç sınıf olduğunuz zaman
Elmalılı Meali (Orjinal)
Siz de üç sınıf olduğunuz zaman
Ömer Nasuhi Bilmen
Ve (o gün) siz de üç sınıf olmuşsunuzdur.
Muhammed Esed
[işte o Gün,] siz üç sınıf[a ayrılmış] olacaksınız:
Suat Yıldırım
Sizler de üç sınıfa ayrılırsınız:
Süleyman Ateş Meali
Ve sizler üç sınıf olduğunuz zaman;
Şaban Piriş Meali
Siz de üç gruba ayrılmış olacaksınız.
Ümit Şimşek Meali
Siz üç sınıfa ayrılmışsınızdır.
kimler hangi sınıflara konulacak bir bak hele...
oku tamam mı birader... (doğrusu budur, bilader değildir... ayrıca; sümüklü insanlar için de mendil her zaman vardır... bulmak lazım mendili..)
öte yandan bu üç sınıf içinde;
doğrular nerde??? yanlış yapanlar nerde??? sabikûn nerde bir bak???
bu arada doğru bilgi ve şuura okunarak ve yaşanarak ulaşılır... sağa sola sataşarak ve rahatlayarak değil....
iyi bir rehber de gerekir... ihsan eliaçık ın makalelerini önereyim mesela.... onunla başlamak iyi olur....
kolay gelsin....
selam ederim malik bin nebiciğim....
fatır, 42.
"Kendilerine bir uyarıcı (peygamber) gelirse, herhangi bir milletten daha çok doğru yolda olacaklarına dair bütün güçleriyle Allah'a yemin etmişlerdi. Fakat onlara uyarıcı (Muhammed) gelince, bu, onların haktan uzaklaşmalarından başka bir şeyi arttırmadı."
ankebut, 18.
"Eğer (size tebliğ edileni) yalan sayarsanız, bilin ki sizden önceki birçok milletler de (kendilerine tebliğ edileni) yalan saymışlardır. Peygamber'e düşen, yalnız açık bir tebliğdir"
yasin , 62.
"Şeytan sizden pek çok milleti kandırıp saptırdı. Hala akıl erdiremiyor musunuz? "
selam ve dua ile....
bakara, 143.
"Ve böylece sizin dengeli ve ölçülü bir toplum olmanızı istedik ki [hayatınızla] tüm insanlığın huzurunda hakikatin şahitleri olasınız ve Elçi de sizin huzurunuzda ona şahitlik yapsın. Ve Elçi'ye uyanlar ile ökçeleri üzerinde gerisingeri dönenler arasında açık bir ayrım yapabilmek amacıyla senin, [ey Peygamber,] daha önce yöneldiğin hedefi [bu topluluk için] kıble olarak tayin ettik: Şüphesiz bu, Allah'ın doğru yola ulaştırdığı kişilerden başka herkes için zor bir sınavdı. Allah sizin inancınızı kesinlikle gözardı etmeyecektir; zira, unutmayın ki Allah insana karşı en şefkatli olandır, rahmet kaynağıdır."
selam ve dua ile.....
bakara, 143.
"Ve böylece sizin dengeli ve ölçülü bir toplum olmanızı istedik ki [hayatınızla] tüm insanlığın huzurunda hakikatin şahitleri olasınız ve Elçi de sizin huzurunuzda ona şahitlik yapsın. Ve Elçi'ye uyanlar ile ökçeleri üzerinde gerisingeri dönenler arasında açık bir ayrım yapabilmek amacıyla senin, [ey Peygamber,] daha önce yöneldiğin hedefi [bu topluluk için] kıble olarak tayin ettik: Şüphesiz bu, Allah'ın doğru yola ulaştırdığı kişilerden başka herkes için zor bir sınavdı. Allah sizin inancınızı kesinlikle gözardı etmeyecektir; zira, unutmayın ki Allah insana karşı en şefkatli olandır, rahmet kaynağıdır."
bakara, 272.
"Ey Peygamber,] İnsanları hidayete erdirmek senin işin değil, zira ancak Allah, dilediğini hidayete erdirir. Ve yalnız Allah'ın rızasını kazanmak için harcamanız şartıyla, başkalarına her ne iyilik yaparsanız bu kendi yararınızadır: Çünkü yapacağınız her iyilik size olduğu gibi geri dönecek ve size haksızlık yapılmayacaktır"
al-i imran, 144.
"MUHAMMED yalnızca bir elçidir; ondan önce de [başka] elçiler gelip geçtiler: Öyleyse, o ölür yahut öldürülürse, topuklarınız üzerinde gerisin geri mi döneceksiniz? Ama, topukları üzerinde gerisin geri dönen kişi hiçbir şekilde Allah'a zarar veremez -halbuki Allah, [Kendisine] şükreden herkesin karşılığını verecektir.
bakara, 91.
"Kendilerine: Allah'ın indirdiğine iman edin, denilince: Biz sadece bize indirilene (Tevrat'a) inanırız, derler ve ondan başkasını inkar ederler. Halbuki o Kur'an kendi ellerinde bulunan Tevrat'ı doğrulayıcı olarak gelmiş hak kitaptır. (Ey Muhammed!) Onlara: Şayet siz gerçekten inanıyor idiyseniz daha önce Allah'ın peygamberlerini neden öldürüyordunuz? deyiver"
fetih, 29.
"MUHAMMED Allah'ın Elçisi'dir; ve [sadakatle] o'nun yanında olanlar, bütün hakikat inkarcılarına karşı kararlı ve tavizsiz, [ama] birbirlerine karşı merhamet doludurlar. Onların [namazda] eğilerek (ve) yere kapanarak Allah'ın lütuf ve rızasını aradıklarını görürsün: onların işaretleri, yüzlerindeki secde izleridir. Şu, onların hem Tevrat'taki ve hem de İncil'deki temsîlleridir: [onlar] filiz veren bir tohum gibi[dirler], sonra Allah o (filizi) güçlendirir ki sağlam şekilde büyüsün ve [sonunda] kökü üzerinde dimdik dursun ve üreticileri sevindirsin… [Allah böylece müminleri sağlam ve dayanıklı/dirençli kılar] ki onlar aracılığıyla hakikat inkarcılarını şaşırtsın. [Ama] onlardan inanıp doğru ve yararlı işler yapanlara Allah mağfiret ve büyük bir mükafat vaad etmiştir.
ahzab, 40.
"Muhammed, sizin erkeklerinizden hiçbirinin babası değildir. Fakat o, Allah'ın Resulü ve peygamberlerin sonuncusudur. Allah her şeyi hakkıyla bilendir"
selam ve dua ile...
ayetler böyle derken hala yeni bir türk peygamber bekleyenlere katılmıyorum...
yanlış yolda olduklarını söylüyorum ve uyarıyorum.....
selam ve dua müminlere olsun.....
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma