Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 16 mart 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 171
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Apom yazdı
Peki, devlet hakkinda islamin ongorusu nedir ? Kuran'da devlet baskaninin nasil secilecegi verilmismidir ? En adeletli sistemi heralde Allah bilecektir.
Peki sorarım sana Atatürk'ün devlet öngörüsü nedir? Kimden almıştır ve şu an ne durumdadır. Bu sistemi kendisi mi geliştirmiştir ki Peygamberden üstündür?
Devlet iliskileri icin KUran ne soyluyor ? Bunlari kulturlere milletlere birakti diyebilirsiniz, ancak ozaman nikahi mirasi ve bir baskasini niye birakmadigi sorulur ?
Nikah, miras meselesi birer toplum meselesidir ve bu konuda düzenlemeler yapılması gereklidir. Devlet ilişkisinden kastınız nedir?
Kuran'da savaslardan bahsedilir. Ancak savaslara bir cozum uretilmismidir ?
Savaşlara çözüm var mıdır? Varsa nedir söylermisiniz. Peygamberden üztün ilan ettiğiniz Atatürk savaşmamışmı dır? Savaşlara karşı nasıl bir çözüm üretmiştir.
Sosyal sorunlara cozumler uretecegi yerde, sadece cezalari belirlemistir Kuran. Cozumlerin degil cezalarin Kitabi olmustur.
Sosyal sorunlar derken neyi kastediyorsun. Açık yazarmısın?
Kuran devletin yapisi hakkinda neler soyluyor ? Gumruk konusuna nasil bakiyor, verginin kimler tarafindan toplanacagini belirliyor mu ? Verginin halka donusumlu olmasini soyluyor mu ?
Sınırların olmadığı yerde gümrük olmaz. Vergi ise Kur'an'da var tabi okumuş olsan bu tür abuk sorular sormazdın.
Kuran'da okul yaptirin deniliyor mu ? Hastane ?
Güldürme beni Apom. O devirde okul mu var hastane mi? Ayrıca bunları yapmak insani bir ihtiyaçtan ötürüdür. Bunları insanlar kendileri istek ve ihtiyaçlarına göre yapar.
Kuran'da bir devlet yok. Islam hayatin her alanina karisan yasam tarzimidir, yoksa yasam tarzi + dinsel uygulamamidir ???
Kur'an'da devlet olmaması gayet doğal. Allah insanlara bir devlet anayasası göndermemiştir. Kur'an bir yaşam tarzıdır. Bunun içine toplumsal yapı, ibadetlerde dahildir.
Atatürk başarılı bir devlet adamıdır. Yaptığı şeylerin kimi doğru kimi yanlıştır. Hataları olan, senin benim gibi ama bizden daha öngörülü bir insandır o kadar. Ayrıca peygamberler gibi insanları peşinden yürütememiştir ki bunu bugünde görüyoruz. Madem peygamberden üstündü, neden bugün bu ülke bu halde?
Katılma Tarihi: 23 nisan 2006 Yer: Saudi Arabia Gönderilenler: 111
Bıisim Allah erRahman erRahim
Allah ın izni ile
ya beyler lütfen, Hz Muhammed ile Atatürk ü aynı terazide tartmaya kalkmayın. ikisi ayrı kulvarların insanları. ikiside (ruhlarına verilen görevlere istinaden) zirvede iken bu dünyayı terk ettiler. ikiside Allah ın sevgili kulu idi. ikiside ademoğlu idi, ikisininde şahsi hataları olabilir, hesabını Allah a vereceklerdir.
“neden bu ülke bugün bu halde” denilmiş. peki bende soruyorum: “neden İslamiyet bugün bu halde?” bu iki sorunun muhatapları kimler... suçlular Hz Muhammed ve Atatürk mü... yoksa İslam Dinini ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kanunlarını kendi menfaatleri için istedikleri gibi yorumlayan ve uygulayan ve ve buna müsaade eden insanlarda mı? bırakın bu suçlamaları/yorumlamaları beyler... bütün suç bizlerde...
derseniz Mehdİsa gelecek... ona amenna. bekliyorum.
ama derseniz “yeni bir Türk (veya ecnebi) Peygamber gelecek”, (Allah a ve Kur’an-ı Kerim e inanıyorsanız) sizin bütün bu yaptıklarınız... bilmem ki ne diyeyim... sizlerin değerlendirmesine bırakıyorum...
Katılma Tarihi: 05 ocak 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 611
Ahzap-56 Allah ve melekleri nebiye salat ederler.ey iman edenler sizde ona salat edin ve tam bir teslimiyetle teslim olun.
salatın eylemsel olduğunu önceki yazımda açıklamıştım.
Bu ayete göre salatın merkezi Allahın peygamberidir.(nebi) Son nebi aramızdan ayrıldığına göre ona nasıl destek verceğiz.Elbette ondan sonra gelecek elçiye olacaktır bu salat.Kuran bize son nebiden sonra gelecek elçiyi müjdelemektedir.
Ali imran-81.Ve unutma ki Allah, peygamberlerden(nebilerden)misaklarını almış, şöyle demişti: “Size Kitap’tan ve hikmetten nasip verdim.Sonra size elinizdekini doğrulayıcı bir resul geldiğinde, ona mutlaka inanacak ve ona muhakkak yardım edeceksiniz.Kabul ettiniz ve ağır yükümü üzerinize aldınız mı?”. “Kabul ettik.” dediler. “O halde tanık olun, sizinle beraber ben de tanıklardanım.” dedi.
Ayette Allahın misakında Nebilerin ve tüm insanların olduğu anlaşılıyır.Ayet ayrıca resulün tanımınıda veriyor ;elinizdekini doğrulayıcı bir resul. Ayette tüm nebilerden misak alındığını söylüyor ve ahzap 7.ayette bu misakın muhammed dende alındığını belirtiyor;Biz, peygamberlerden misaklarını almıştık. Senden de misak aldık. Nuh’tan, İbrahim’den, Musa’dan, Meryem oğlu İsa’dan, bunların hepsinden kuvvetli bir sözleşmeyle misak aldık.Peki bu misakın Muhammed ten de alındıysa elindekini doğrulayacak resul kimdir.İşte konuşulanlardaki tüm boşluk buradan kaynaklanmaktadır.Salatın gerçek mahiyeti bu ilahi süreçte gerçekten yaşanmalı ve anlaşılmalıdır.Son nebiden sonra gelecek elçiye karşı çıkışlar şu ayetteki karşı çıkışa benzer.mümin-34.Yemin olsun, daha önce Yusuf da size açık-seçik mesajlar getirmişti de onun size getirdikleri hakkında hep kuşku duymuştunuz. Daha sonra o ölünce de şöyle demiştiniz: "Allah ondan sonra bir daha asla resul göndermez." Allah, sınır tanımaz kuşkucuları işte böyle saptırır.Şimdi aynı yanılgıya kendilerine müslüman diyen insanlar düşmüştür.Yusuf hayattayken ayetler hakkında kuşkuya düşenler ölümünden sonra onu putlaştırmışlar ve kendisinden sonra gelecek olan elçiyi inkar etmeye sevkeden bir tutum içinde olmuşlardır.Şimdi aynı yanılgı Muhammedin putlaştırılması ile kendisinden sonra gelecek elçiyi karartma yoluna gidilmesiyle gerçekleşmektedir. İşte elçi ortaya çıktığında hepimizin gerçek salatı başlayacak bakalım ona salat edecekmiyiz.destek verecekmiyiz.Son gelecek elçiyi inkar etmek gerçeklerden kaçmaktır salattan kaçmak ve kendine bol bol fikri olarak at oynatabileceği zemin hazırlamak çabası veya bunun bağlayıcılığından kaçmaktır.Kuranın bütünü bu ilahi serüveni bize anlatıyor zaten.Şimdi bundan sonra okuyacağınız ayetleri elçi içimizdeymiş gibi okuyun çünkü şimdiye kadar hep geride kalmış bir elçiyi düşündük.Keşke bende Onun devrinde yaşasaydım gibi isbatı mümkün olmayan sevgi gösterillerinde bulunduk.Elçi içimizde dostlar hepimiz hazırlığımızı buna göre yapalım. Peki onu tanıyacak ve bilecek olanlar kimlerdir..
43.Küfre sapanlar: “Sen gönderilmiş bir elçi değilsin.” diyorlar. De ki: “Benimle sizin aranızda tanık olarak Allah, bir de yanında kitap bilgisi bulunanlar yeter.”
RA’D 43.Küfre sapanlar: “Sen gönderilmiş bir elçi değilsin.” diyorlar. De ki: “Benimle sizin aranızda tanık olarak Allah, bir de yanında kitap bilgisi bulunanlar yeter.
Selam üzerinize olsun..
7.Biz, peygamberlerden misaklarını almıştık. Senden de misak aldık. Nuh’tan, İbrahim’den, Musa’dan, Meryem oğlu İsa’dan, bunların hepsinden kuvvetli bir sözleşmeyle misak aldık;
7.Biz, peygamberlerden misaklarını almıştık. Senden de misak aldık. Nuh’tan, İbrahim’den, Musa’dan, Meryem oğlu İsa’dan, bunların hepsinden kuvvetli bir sözleşmeyle misak aldık;
AHZAB
ALİ İMRAN
81.Ve unutma ki Allah, peygamberlerden misaklarını almış, şöyle demişti: “Size Kitap’tan ve hikmetten nasip verdim.Sonra size elinizdekini doğrulayıcı bir resul geldiğinde, ona mutlaka inanacak ve ona muhakkak yardım edeceksiniz.Kabul ettiniz ve ağır yükümü üzerinize aldınız mı?”. “Kabul ettik.” dediler. “O halde tanık olun, sizinle beraber ben de tanıklardanım.” dedi.
salat nedir başlıklı sayfadan alıntıdır
__________________ Nahl.6:Bir güzellik de vardır onlarda sizin için: Sabah saldığınız sırada, akşam topladığınız sırada. Ve lekum fîhâ cemâlun hîne turîhûne ve hîne tesrehûn
Resuller kendisinden önce gelen Kitapla elçilik yaparlar;
BAKARA-87.Yemin olsun ki, Musa'ya Kitap'ı verdik.Ve arkasından da resuller gönderdik.Meryem oğlu İsa'ya da açık-seçik deliller verdik ve kendisini Ruhulkudüs'le güçlendirdik.....
Her toplum için hidayetçi vardır.
Rad-7.Küfre sapmış olanlar şöyle derler: “Ona Rabbinden bir mucize indirilseydi ya!” Sen sadece bir uyarıcısın ve her topluluk için doğruyu ve iyiyi gösteren bir hidayetçi(had) vardır.
Bu yol ancak bir elçi ile beraber yürünebilir.
44.Ona denildi: "Köşke gir!" Melike onu görünce su sandı ve baldırlarını açtı. Süleyman dedi ki: "O, cilalı sırçadan yapılmış parlak bir avlu/zemindir." Melike dedi: "Rabbim, doğrusu ben öz benliğime zulmetmişim. Artık Süleyman'la birlikte, alemlerin Rabbi olan Allah'a teslim oluyorum."
__________________ Nahl.6:Bir güzellik de vardır onlarda sizin için: Sabah saldığınız sırada, akşam topladığınız sırada. Ve lekum fîhâ cemâlun hîne turîhûne ve hîne tesrehûn
İşte elçi ortaya çıktığında hepimizin gerçek salatı başlayacak bakalım
ona salat edecekmiyiz.destek verecekmiyiz.Son gelecek elçiyi inkar
etmek gerçeklerden kaçmaktır salattan kaçmak ve kendine bol bol fikri
olarak at oynatabileceği zemin hazırlamak çabası veya bunun
bağlayıcılığından kaçmaktır.Kuranın bütünü bu ilahi serüveni bize
anlatıyor zaten.Şimdi bundan sonra okuyacağınız ayetleri elçi
içimizdeymiş gibi okuyun çünkü şimdiye kadar hep geride kalmış bir
elçiyi düşündük.Keşke bende Onun devrinde yaşasaydım gibi isbatı mümkün
olmayan sevgi gösterillerinde bulunduk.Elçi içimizde dostlar hepimiz
hazırlığımızı buna göre yapalım.
sayın hakgelenek.... sizin salatınız şu anda kime... yani haberi size ulaşan yani bir peygamber var mı... var sa bize de bildirir misiniz...
__________________ O halde yüzünü, Allah'ı bir tanıyarak dine, Allah'ın insanları üzerine yaratmış olduğu fıtratına doğrult. Allah'ın yaratışında değişiklik bulunmaz. Dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler.
selam asım bey.
yazının altında alıntı olduğunu belirtmiştim,konu başlığına uyar diye yazdım inşaallah müsait bir zamanda kendi fikrimi belirteceğim konuyu yakinen takip ediyorum
selam ile
Ve biz seni ancak âlemlere bir merhamet/bir sevgi olman dışında bir şey için göndermedik.
demek ki son peygamberin mesajı kur an, kıyamete kadar geçerli..
zira kuran, O'nun rahmet olarak gönderildiğini söylüyor...
onun kuranı getirmesi de bir "rahmettir"... kuran ise onun bütün alemlere "rahmet" olduğunu söylüyor...
onun getirdiği mesaj bütün alemlere "rahmet" ise, bu rahmet kıyamet gününe dek sürecek demektir...
o zaman yeni elçi ve kitaba gerek var mıdır???
yoktur...
yoksa bu yeni elçi sevdaları niye????
yeni gömlekler dikmek için mi...???
ya da bu milletin başına yeni çoraplar örmek için mi????
aklımızı başımıza alalım..
son peygamber hz. muhammeddir... ve o da bize urvetülvuska olan kuranı ulaştırmıştır... o da bizim için bir rahmettir... zikirdir... öğüttür.. hidayet kaynağıdır....
biz de bu "kopmaz tutumağı" bütün alemlere ulaştımalıyız... bu bizim görevimiz olmalıdır....
evet.. kuran ne diyorsa o....
selametle....
__________________ Rabbim! ilmimi ve anlayisimi artir!
Katılma Tarihi: 31 temmuz 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 736
bakara, 272.
"(Ya Muhammed!) Onları doğru yola iletmek sana ait değildir. Lakin Allah dilediğini doğru yola iletir. Hayır olarak harcadıklarınız kendi iyiliğiniz içindir. Yapacağınız hayırları ancak Allah'ın rızasını kazanmak için yapmalısınız. Hayır olarak verdiğiniz ne varsa; karşılığı size tam olarak verilir ve asla haksızlığa uğratılmazsınız"
al-i imran, 68.
"İnsanların İbrahim'e en yakın olanı, ona uyanlar, şu Peygamber (Muhammed) ve (ona) iman edenlerdir. Allah müminlerin dostudur."
kısaca; hz. ibrahime yakın olmak isteyen da hz. muhammede tabi olmalıdır.... ayet öyle diyor....
al-i imran, 144.
"Muhammed, ancak bir peygamberdir. Ondan önce de peygamberler gelip geçmiştir. Şimdi o ölür ya da öldürülürse, gerisin geriye (eski dininize) mi döneceksiniz? Kim (böyle) geri dönerse, Allah'a hiçbir şekilde zarar vermiş olmayacaktır. Allah, şükredenleri mükafatlandıracaktır"
tevbe, 129.
"(Ey Muhammed!) Yüz çevirirlerse de ki: Allah bana yeter. O'ndan başka ilah yoktur. Ben sadece O'na güvenip dayanırım. O yüce Arş'ın sahibidir"
yusuf, 3.
"(Ey Muhammed!) Biz, sana bu Kur'an'ı vahyetmekle geçmiş milletlerin haberlerini sana en güzel bir şekilde anlatıyoruz. Gerçek şu ki, sen bundan önce (bu haberleri) elbette bilmeyenlerden idin."
rad, 30.
"Ey Muhammed!) Böylece seni, kendilerinden önce nice ümmetlerin gelip geçtiği bir ümmete gönderdik ki, sana vahyettiğimizi onlara okuyasın. Onlar Rahman'ı inkar ediyorlar. De ki: O benim Rabbimdir. O'ndan başka tanrı yoktur. Sadece O'na tevekkül ettim ve dönüş sadece O'nadır"
kehf, 1.
"Hamd olsun Allah'a ki kulu (Muhammed'e), Kitab 'ı indirdi ve ona hiçbir eğrilik koymadı"
kısaca; kuran da hiç bir eksiklik te yoktur....
"hac, 52.
"(Ey Muhammed!) Biz, senden önce hiçbir resul ve nebi göndermedik ki, o, bir temennide bulunduğunda, şeytan onun dileğine ille de (beşeri arzular) katmaya kalkışmasın. Ne var ki Allah, şeytanın katacağı şeyi iptal eder. Sonra Allah, kendi ayetlerini (lafız ve mana bakımından) sağlam olarak yerleştirir. Allah, hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir"
işte urvatul vüska olan kuran bu .....
fatır, 42.
"Kendilerine bir uyarıcı (peygamber) gelirse, herhangi bir milletten daha çok doğru yolda olacaklarına dair bütün güçleriyle Allah'a yemin etmişlerdi. Fakat onlara uyarıcı (Muhammed) gelince, bu, onların haktan uzaklaşmalarından başka bir şeyi arttırmadı"
günümüzde olduğu gibi maalesef..
furkan, 1.
"Âlemlere uyarıcı olsun diye kulu Muhammed'e Furkan'ı indiren, Allah, yüceler yücesidir"
bakara, 99.
"Andolsun ki sana apaçık ayetler indirdik. (Ey Muhammed!) Onları ancak fasıklar inkar eder"
ahzab, 40..
"Muhammed, sizin erkeklerinizden hiçbirinin babası değildir. Fakat o, Allah'ın Resulü ve peygamberlerin sonuncusudur. Allah her şeyi hakkıyla bilendir. "
başka peygamber beklemeye gerek yok....
bakara, 256.
"Dinde zorlama yoktur. Artık doğrulukla eğrilik birbirinden ayrılmıştır. O halde kim tağutu reddedip Allah'a inanırsa, kopmayan sağlam kulpa yapışmıştır. Allah işitir ve bilir"
selam ve dua ile....
__________________ Rabbim! ilmimi ve anlayisimi artir!
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma