Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 11 ocak 2009 Yer: Micronesia Gönderilenler: 474
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Selam,
Rahman'ın(has) kulları onlardır ki, yeryüzünde tevazu ile yürürler ve kendini bilmez kimseler onlara laf attığında (incitmeksizin) "Selam!" derler (geçerler);
Sayın Bembeyaz,oncelikle bir yeni uye olarak ve "bilmedigini bilen"birisi olarak yukarıdaki ayeti kerimeyi bir cok satasma ve agır sozden sonra yazmanızı uzulerek musahade ettim.Amacım burada tarafsız bir gozlemci olarak ve haddim olmayarak uyarıda bulunmak.Bu arada 147 sayfa yı da okudugumu belirtmek isterim.
insanları yargılamaktan ve baskalastırmaktan vazgecmenizi salıkveririm.Hickimse vede hicbir varlıkta Allahı kucumseyemez bu sonucu cıkarmak fitneyi yayar.Sonuna yazılacak cc veya sa harflerinin,
Allah indinde bir onemi oldugunu dusunmuyorum.Allah Alimdir ve yazanında-okuyanında niyetini sizden ve dahi bendende iyibilir.
Rahman'ın(has) kulları onlardır ki, yeryüzünde tevazu ile yürürler ve kendini bilmez kimseler onlara laf attığında (incitmeksizin) "Selam!" derler (geçerler);
Sayın Bembeyaz,oncelikle bir yeni uye olarak ve "bilmedigini bilen"birisi olarak yukarıdaki ayeti kerimeyi bir cok satasma ve agır sozden sonra yazmanızı uzulerek musahade ettim.Amacım burada tarafsız bir gozlemci olarak ve haddim olmayarak uyarıda bulunmak.Bu arada 147 sayfa yı da okudugumu belirtmek isterim.
insanları yargılamaktan ve baskalastırmaktan vazgecmenizi salıkveririm.Hickimse vede hicbir varlıkta Allahı kucumseyemez bu sonucu cıkarmak fitneyi yayar.Sonuna yazılacak cc veya sa harflerinin,
Allah indinde bir onemi oldugunu dusunmuyorum.Allah Alimdir ve yazanında-okuyanında niyetini sizden ve dahi bendende iyibilir.
Selam olsun
Metehan Kardeş, size katılıyorum, hoşgeldiniz.
bu güzel sözlerinizden dolayı da Allah razı olsun.
Veddua
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
Üzerinde konuşulan 15/9 'un birlikte değerlendirilmesi lazım geldiğine inandığım ayet meali:
"Yoksa O’nun dışında bazı ilahlar mı edindiler? De ki: “Susturucu delilinizi getirin! Benimle beraber olanların da benden öncekilerin de Zikir’i budur. Ne yazık ki onların çokları hakkı bilmezler; bu yüzden de yüz çevirirler.” " 21/24 (y nuri öztürk)
"Hiç kuşkusuz, o Zikir’i / Kur’an’ı biz indirdik, biz. Ve herhalde onun koruyucusu da biziz." 15/9 (y nuri öztürk)
Yüce Allah'ın 15/9 'da neden Kur'an değilde "zikir" kavramını kullandığı ve parelelinde ise 21/24 'te "De ki benimle beraber olanların da benden öncekilerin de Zikir’i budur." ifadesini resulunun dilinden söylettiği gerçeği, rahmetinin ziyade boyutunu/sürekli mesajını canlı ve yaşanabilir kılmasını göstermektedir.
Netice itibarıyla Rabbimizin resulleri aracılığıyla gönderdiği mesajların, nicelikleri değişsede niteliği hep aynıdır, hepsi zaten "zikir" dir ve koruduğu da o/zikir'dir.
"De ki: Ey Ehlikitap! Sizin ve bizim aramızda aynı olan şu söze gelin: “Allah’tan başkasına kulluk etmeyelim, O’na hiçbir şeyi ortak koşmayalım, Allah’ı bırakıp da birbirimizi rabler edinmeyelim.” Eğer yüz çevirirlerse şöyle söyle: “Tanık olun, biz müslümanlarız / Allah’a teslim olanlarız.” " 3/64 (y nuri öztürk)
"Hiçbir insana yakışmaz ki, Allah kendisine kitap, hüküm-hikmet ve peygamberlik versin de sonra o, insanlara “Allah’ı bırakıp bana kullar olun” desin. O ancak şöyle der: “Okuyup araştırdığınız şeylere, öğrettiğiniz şu Kitap’a dayanarak benliklerini Rabb’e adamış kullar olun.” " 3/79 (y nuri öztürk)
Muhabbetle...
__________________ Benliğin galebe çaldığı hiçbir yerde, vahiyden, adaletten ve merhametten bahsedilemez.
15/6: (inkarcılar alay ederek)) Dediler: "Ey kendisine zikir indirilen! Sen gerçekten cinlenmişsin! 7: Şayet doğru isen bize mlekleri de getirseydin ya! 8: Biz melekleri ancak Hak ile indiririz, o zaman da onlara göz açtırılmaz.
9: Kesinlikle Zikr'i biz indirdik ve kesinlikle onu biz koruyoruz."
Bu, inkarcıların inkar ve istihzalarına cevap niteliğindedir. Onun için pekiştirmeli bir ifade kullanılmış. Buradaki "onu" daki "o" zamirinin Peygamber için olduğunu söyleyenler de var. Yani Allah Nebisini cinlerden, şeytanlardan, kötülerden koruyor. Yada Allah zikrini bir beşerin sözünün karışmasından koruyor. Allah bununla, "onu ona bir yabancı beşer öğretiyor, ounu ona şeytanlar indiriyor" gibi iddialarına cevap veriyor.
Muhabbetle.
"Lehû" daki hû zamirinin Resul'e döndüğü görüşü üzerinde biraz daha duralım:
Bize meleklerle gelmeli değil miydin...? dediler. (7)
Burada hem istihza hem de tehdit var; "sen ne dediğinin, ne yaptığının farkında mısın, aklın başında mı? Kime güveniyorsun, seni kim koruyacak, sen delirdin herhalde" diyorlar. Allah da onlara cevaben diyor ki: "Biz melekleri Hakk'ı /kendilerine verilen görevi yapmak için indiririz. O zaman da kimseye göz açtırmazlar /kimseye mühlet tanımazlar. Bu zikri biz indirdik O'nu (Resulü) koruyanlar da biziz. Şu bir gerçk ki, senden önce önceki toplumlara da (elçiler) gönderdik. Onlara gelen her bir eçiyle de alay etmişlerdi." (8-11)
Yani siz alay ededurun, elinizden geleni yapın..! Bu zikri indiren biz olduğumuza göre; beraberinde koruyucu meleklerin bulunmasına gerek yoktur, elçimizi de biz koruyoruz / biz koruyacağız.
Ben sana "böyle bir ihtimalde" akıbetini okuyayım.
Önce "mucize" istersiniz.
...
21 Ocak 2009 tarihinde;
bembeyaz Yazdı:
...
artık mucize ve elçi beklemek beyhudedir....
Yani, olursa ancak "mucize" ile olabilir, öyle bir şey de olmayacaktır diyor.
Tabi bu söylem, Hz. Peygamber'e mucize verilip verilmediği hususunu izah etmeyi de gerekli kılar.
Neyse konu hakkında deneceklerin çoğunu söyledik.
Ama Bembeyaz'a katıldığım yerler de var.
Mesela şöyle;
bembeyaz Yazdı:
aklı olmayanın dini yoktur....
Bunun yerine, soru sormak ve akıl yürütmek aklın dindarlığıdır da diyebiliriz.
Esenlik dileklerimle...
__________________ "(Onu size indirdik ki) <Kitap, yalnız bizden önceki iki topluluğa indirildi, biz ise onların okumasından habersizdik (o Kitâpları okuyamıyor, dillerini anlayamıyorduk)> demeyesiniz."(En'am,156)
Katılma Tarihi: 03 haziran 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 292
islam son din midir bembeyaz ? beni şaşırtıyorsun. yahu kitaptan bi habermiş gibi konuşuyorsun. acaba bi haber misin? kitabı okudun mu bembeyaz kuran-ı kerimi okudun mu? bak bakalım orda son din diye birşey geçiyor mu?
islam tek dindir. Allah(c.c.) ın peygamberler aracılığıyla getirdiği tek din. bu hz.ademden başlar. ilk insan hz.ademse, oda ilk islam peygamberiyse sence mantıki olarak son din mi islam oluyor? yoksa tek din mi islam oluyor?
__________________ ne kadar hatırlanmak istiyorsan o kadar hatırla.
Katılma Tarihi: 31 temmuz 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 736
maide, 3.
"....Bugün size dininizi ikmal ettim, üzerinize nimetimi tamamladım ve sizin için din olarak İslam'ı beğendim...."
maide, 57.
"Ey iman edenler! Sizden önce kendilerine Kitap verilenlerden dininizi alay ve oyun konusu edinenleri ve kafirleri dost edinmeyin. Allah'tan korkun; eğer müminler iseniz".
hucurat, 16.
"De ki: Siz dininizi Allah'a mı öğretiyorsunuz? Oysa Allah göklerde olanları da bilir, yerde olanları da. Allah her şeyi hakkıyla bilendir. "
evet... ayetler gayet açık....
başka söze gerek var mı???
mucize veya yeni Türk peygamber beklemeyi bırakınız da islam'a geliniz... kurtuluşa eriniz.....
esenlikler......
__________________ Rabbim! ilmimi ve anlayisimi artir!
indirilen islam dininin emirleri değil mi? size din olarak islamı bependim ne demek? tek din o demek. Allah(c.c.) ın insanlara sunduğu tek hak yol islam demek. islam hz.ademden başlar hz.muhammede kadar devam eder. her gelen peygamber kuranda neden geçiyor hiç düşündün mü? hakkı getiren kitap haktan olmayan peygamberlerimi konu eder. hepsi islamı yaymak için gelen ALLAH(c.c.) ın seçkin kullarıdır. hala diretiyorsun.....
__________________ ne kadar hatırlanmak istiyorsan o kadar hatırla.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma