Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Merhabalar
Dostlara duyrulur:
Allah'a itaatin yolu, bizim açımızdan şahsi olarak O'ndan vahiy almak değildir, Resulunun aldığı vahyi nazarı-dikkate almaktır.
Her ne hikmetse itaatte Resulun ismi geçmemekle birlikte, her zaman önünde Allah lafzı geçmekte, yani Allah'a ve Resuluna itaat. Defalarca Kur'an da resul isimleri geçmekle birlikte (ki Muhammed(a.s.)'te dahil), ismin yanında o isme itaat emri gösterilemez.
Kısaca Allah'a itaatin yolu Resuluna itaatten geçer. Dikkat edilecek olursa Allah'ın ortağı demiyoruz, Allah'ın Resulu diyoruz, yani Allah ile insanlar arası elçi.
İtaatte esas, Resul ve tebliğ ettiği vahiy aracılığı ile Allah'a dır;
"Resule itaat eden Allah’a itaat etmiş olur. Yan çizen çizsin, biz seni onlar üzerine bekçi göndermedik." 4/80 (y nuri öztürk)
Dahası İslam dininin ait olduğu konum;
"Göklerde ve yerde ne varsa O’nundur. Din de sürekli olarak yalnız O’nundur. Hala Allah’tan başkasından mı korkuyorsunuz?" 16/52 (y nuri öztürk)
Dahası tebliğ ettiği dindeki, Resulun konumu;
"Ki o, çok soylu bir elçinin sözüdür. Bir şairin sözü değildir o. Ne kadar da az inanıyorsunuz! Bir kahinin sözü de değildir o. Ne kadar da az araştırıp düşünüyorsunuz! Alemlerin Rabbi’nden bir indiriştir o. Eğer bazı lafları bizim sözlerimiz diye ortaya sürseydi, Andolsun ondan sağ elini koparırdık. Sonra ondan can damarını mutlaka keserdik. Sizin hiçbiriniz ona siper de olamazdınız." 69/40-47 (y nuri öztürk)
Dahası Resulun neye uyduğu;
"Ayetlerimiz onlara açık-seçik parçalar halinde okunduğu zaman, bize ulaşmayı ummayanlar şöyle dediler: “Bundan başka bir Kur’an getir yahut bunu değiştir.” De ki: “Onu kendiliğimden değiştirmem benim için söz konusu olamaz. Ben sadece bana vahyolunana uyuyorum. Rabbime isyan edersem, büyük bir günün azabından korkuya düşerim.” " 10/15 (y nuri öztürk)
Dahası Resulun neyi tebliğ ettiği;
"Sor: “Tanıklık bakımından hangi şey daha büyüktür?” De ki: “Benimle sizin aranızda Allah tanıktır. Bu Kur’an bana vahyolundu ki, onunla sizi ve ulaştığı herkesi uyarayım. Siz gerçekten Allah’ın yanında başka ilahların bulunduğuna tanıklık ediyor musunuz?” De ki: “Ben buna tanıklık etmiyorum.” De ki: “O, sadece tek bir tanrıdır. Ve ben, sizin ortak tuttuğunuz şeylerden uzağım.” " 6/19 (y nuri öztürk)
Dahası korunmuş bir mesaj, korunmamış beşer sözlerine muhtaç değildir;
"Hiç kuşkusuz, o Zikir’i / Kur’an’ı biz indirdik, biz. Ve herhalde onun koruyucusu da biziz." 15/9 (y nuri öztürk)
Çıkar ve menfaatleri gereği kabullenemeyip hazmedemeyenlere gelince;
"Zulüm ve böbürlenmeyle, ona karşı çıktılar. Oysa ki öz benlikleri, onun gerçekliğine kanaat getirmişti. Bak da gör, nasıl olmuştur o bozguncuların sonu!" 27/14 (y nuri öztürk)
Şahsi kanaatim o ki;
Benliğin galebe çaldığı hiçbir yerde, vahiyden, adaletten ve merhametten bahsedilemez.
Muhabbetle...
__________________ Benliğin galebe çaldığı hiçbir yerde, vahiyden, adaletten ve merhametten bahsedilemez.
|