Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Değerli
okurlarım, ömrümüzün bir yılını daha geride bıraktık ve yeni yılın şu
taze günlerinde yeni bir Kurban Bayramı m kutlamaktayız. Bayram, başta
ülkemiz olmak üzere tüm İslâm âlemine kutlu olsun. Bu münasebetle
sizlere, çok sorulan kurban ve kesimi hakkında özet bilgiler sunmak
istiyorum. Hali vakti yerinde olan Müslüman için bu bayramda kurban
kesmek sünnettir. Buna vacip diyenler varsa da gerçekte sünnettir.
Çünkü Hz. Peygamber (selam ona) kurbanın, Hz. İbrahim'in sünneti
olduğunu buyurmuştur. Yoksullara, özellikle şiddetli ihtiyaç, açlık ve
sefalet içinde kıvrananlara yardım etmek, farz derecesinde bir
görevdir. Kurban kesmenin asıl amacı, et bulamayan yoksullara yardım
etmektir. Zira Kur'ân, kesilen hayvanların etlerinin ve kanlarının
Allah'a ulaşmayacağını, Allah'a ulaşanın, kişinin gönülden Hakk'a
bağlılığı olduğunu vurgular (Hac: 37. ayet).
Sadaka olarak verilir Ayrıca
Kur'ân, kurban etlerinden sahibinin yemesini ve fakirlere yedirmesini
emreder. Demek ki asıl amaç, kan akıtmak değil, et bulamayan yoksullara
yardımdır. Kanaatime göre etin çok bol olduğu bu zamanda, sünnet olan
kurban yerine, kurbanın parasını olduğu gibi gerçekten yoksul
kimselere, okumakta sıkıntı çeken muhtaç öğrencilere, felakete uğramış,
aç, açıkta bulunan insanlara yardım olarak vermek Allah katında daha
makbuldür. Fıkıh kuralına göre bayram günlerinde kurbanını kesemeyen,
bayramdan sonra kurbanın parasını sadaka olarak verir.
Yaratan'ı menun eder Pakistan
Keşmir'de depremin vurduğu insanlar, ağır kış şartlarında derme çatma
çadırlarda tir tir titremektedir. Soğuktan ölümler de başlamıştır. Bu
insanlara para yardımı ulaştırmak hiç kuşkusuz Yaratarîı memnun eder.
Bazı aileler birden fazla kurban keserler. Gerçekte bir aileye bir
kurban yeter. Birden fazla kurban kesmek isteyen, bir tane kessin,
diğer kurbanların parasını felaketzedelere göndersin. Bir hayat
kurtaran, bütün insanları kurtarmış gibi sevap kazanır (Maide: 32).
Allah ülkemizi ve bütün insanlığı felaketlerden korusun. Her şey
gönlünüzce olsun. süleyman ateş
__________________ O halde yüzünü, Allah'ı bir tanıyarak dine, Allah'ın insanları üzerine yaratmış olduğu fıtratına doğrult. Allah'ın yaratışında değişiklik bulunmaz. Dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler.
Katılma Tarihi: 05 ocak 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 611
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selam.
bir şeyin hak olaması için bunun muhammed resulden önceki resullerin başlatması ile olur bu da ilk insan ve resul adem ile başlamalı eğer ondan başlamamış bir eylem varsa ondan sonraki hiç bir resul bir başlangıç yapamaz ahkaf 9.deki ben resuller içinde bir türedi değilim benim bir öncem var öncesini takip eden bir resul öncesinin yapmadığı hiç bir şeyi hak diye ortaya koymaz bu öncekileri hiçe saymaktır,onun için kurban bayramı ve ramazan bayramlarının önceki resuller tarafından uygulandığını ıspat etmeden böyle bir uygulamayı hak diye öne sürmek sapkınlıktır.
oruç sizden öncekilere farz olduğu gibi acaba sizden önceki dedikleri insanlar oruçlarının sona ermesi ile bayramı kutlamışlarmıdır.
sinsile adem ile başlar ve devam eder sinsileyi muhammed ile başlatmak öncesini inkar etmek olurki bunada batıl geleneğin üyeliği denir.
selam hakbir geleneğe tabii olanlara
__________________ Nahl.6:Bir güzellik de vardır onlarda sizin için: Sabah saldığınız sırada, akşam topladığınız sırada. Ve lekum fîhâ cemâlun hîne turîhûne ve hîne tesrehûn
hiçbir dinsel bayram, toplumsal dertlere çare özelliği sunmaz.. aksine toplumlardan yararlanırlar. toplum olmasa dinler, ayakta kalamadığından dini ritüeller, toplumları bağımlılık yapmakta kullanır.. sigara, uyuşturucu, alkol bağımlılığı gibi bağımlılıktır.. bütün dinler uyuşturur toplumları… uyuşturucunun etkisini artırmayı, ritüellere gaz vererek sağlar. yüksek dozajlı uyuşturucu alan insan kendi acısını, Allahın haz duyacağını düşünerek, katlanır.. allaha haz vermek için kendi acısına katlanarak hiçbir sorunsal çözülemez
Katılma Tarihi: 26 nisan 2007 Yer: Australia Gönderilenler: 854
Merhaba sayin engse, Birtaraftan fanatik dindarlar birtaraftan sizler gibi fanatik din dusmanlari, Insanliga en buyuk isik tutmus bir sahsi hedef aliyorsunuz. Art niyet ve kin gozunuzu burumus sizler hakikati gormekten acizsiniz.
Sitenizde yaptigim kisa bir incelemenin sonucu olarak gorduklerim, asiri bir cehalet icinde kivrandiginizi gostermektedir. Kayda deger buldugunuz yazilardan Islam tarihine yonelik olarak astiginiz yazi tam bir cehaletin ve irkciligin gostergesidir. tarih bir ilimdir ve kimseyi yermek veya ovmek icin kullanilmaz. Belgeler ortaya konur taraf tutulmaz. Tarihteki kayitlar kendi milletinin lehine yorumlanarak degistirilemezler. 1931 li yillara ait olarak tanimladiginiz bu lise mufredati tamamen ideolojiktir, bilimsel degildir.
Sayin arkadasim Islam dinini benimsemeyisine saygi gosteririm, yalniz sirf nefret ve hasetle yaptiginiz bu dusmanliktan oturu sizi siddetle kiniyorum.
sayın muhliskul... sen mht mirovu bemal apom engse yi tanımadın mı... bunların hepsi aynı kişinin nickleri...
__________________ O halde yüzünü, Allah'ı bir tanıyarak dine, Allah'ın insanları üzerine yaratmış olduğu fıtratına doğrult. Allah'ın yaratışında değişiklik bulunmaz. Dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler.
bir şeyin hak olaması için bunun muhammed resulden önceki resullerin başlatması ile olur bu da ilk insan ve resul adem ile başlamalı eğer ondan başlamamış bir eylem varsa ondan sonraki hiç bir resul bir başlangıç yapamaz ahkaf 9.deki ben resuller içinde bir türedi değilim benim bir öncem var öncesini takip eden bir resul öncesinin yapmadığı hiç bir şeyi hak diye ortaya koymaz bu öncekileri hiçe saymaktır,onun için kurban bayramı ve ramazan bayramlarının önceki resuller tarafından uygulandığını ıspat etmeden böyle bir uygulamayı hak diye öne sürmek sapkınlıktır.
oruç sizden öncekilere farz olduğu gibi acaba sizden önceki dedikleri insanlar oruçlarının sona ermesi ile bayramı kutlamışlarmıdır.
sinsile adem ile başlar ve devam eder sinsileyi muhammed ile başlatmak öncesini inkar etmek olurki bunada batıl geleneğin üyeliği denir.
selam hakbir geleneğe tabii olanlara
çok enteresan bir bakış açısı....
sayın muhliskul... sen mht mirovu bemal apom engse yi tanımadın mı... bunların hepsi aynı kişinin nickleri...
asım bey, beni sevgili Xweser ile karıştırıyorsun. kendisini ateistplatformdan tanır ve severim. sorgulayıcı bir arkadaştır ve şüphelerini açığa çıkarmaktan çekinmez. umarım çok geç olmadan, sizde sorgulayıcılığınızı keşfedersiniz. şüpheler ancak sorgu ile belli eder kendini.
değerli muhliskul ne acı şeydir değil mi ?? Türkiye Cumhuriyeti 1931 yılında yaşadığı özgürlüğü 2008 yılında yaşayamıyor.. sen haklısın şok geçirmekle.. kendine iyi bak.. arapların madde tapıcılığı ne derece ileri boyuttadır, Türkulusundan gizlenmiştir bu gerçekeler. sizler şu an paniklemeyin.. sizin iktidarınız ve saltanatınız hüküm sürüyor .burada keseyim bari..
Merhabalar,
Benim icin bayram kutsallik acisindan hicbir anlam tasimiyor. Kuran'a yonelisimden bu yana bayramlarin cogunluguna istirak etmemisimdir. Fakat kimsenin bayramiyla da alip veremedigim olmamistir. Cevremde bayram kutlayanlara hep saygi duydum. Bence sirke bulasmamis geleneklerle catismanin hic bir anlami yok. Hatta sunu soyleyebilirim; eger bu geleneklerin saplanti kisimlari duzeltilebilirse onlari dahada gelistirerek faydalara vesile olunabilir. Toplumun sosyal butunlesmesini bir olcude yasatan bu uygulamalari, yoketmek yerine, duzeltip yasatmak daha dogru gibi gorunmektedir.
savaşmadan yok olan birşey yoktur. dini beyanlar, insanları küçük düşürüyor. insanları ikincil kişilere avuç açtırıyor.. onları beslemeyi, sosyal yapılarını iyileştirmeyi, savaşta mudafa etmeyi, ikincil kişiler için anne-baba-kardeş ile yollarını ayırmayı emrediyor.
toplumsal ilerlemek için dinlerin olumlu etkisi yoktur. olumsuz etkileri çığ gibi, katlanarak büyür. dindarlık arttıkca, toplum yoksullaşıyor.. bütün ülke verilerinde bu aynıdır. ülkeden ülkeye değişmez.Yaratıcı nın var ettiği gerçeklik, her insanın yaşadığı gerçeklik üzerinedir. ikincil kişiler sadece sülük gibi kan emiyor bizden.
Sayin engse, hukum surenlerle ittifakta olmayisimiz ortada iken, hangi amac gudulerek boyle soylenmistir size sormak gerekir. Arkadasim 1931 lerde yasanilan ozgurluk nedir? Sizin gibiler dahi hapse atilip, yurt disina surulmuyorlarmiydi o tarihte, ne cabuk unuttunuz? Sizin anlayisinizin ozgurluk tanimi gore epey karmasik gorunuyor. Birde tartismamiz ozgurlukten ziyade ilimsizlik.
Arkadasim sitenizde ki yazilar tarihle celisen bilgileri icermektedir. Irkci bir zihniyetin urunudur. Ideolojik tarih anlayisindan baska ne beklenebilir ki.
Ben fikirlerimi hicbir on yargiya sahip olmadan edinmeye calisan bir kimseyim. Maalesef bunu sizler icin soylemek soz konusu degildir.
Mirrow denilen sahis misin degilmisin bilmiyorum ama ayni zihniyet oldugunuz kesin. Zaten Mirow kasitli olarak inanmis gibi gorunerek guven toplayip sonra bunu istismar etti. Sizler Insanliga isik tutmus bir kimse olan muhammed'e dusmanliginiz yuzunden catlasanizda, insanlik onu tanidikca saygiya gecmektedir. Muhammed'in sahsina yonelik her saldiri ona ait olan arastirma ve bilgilenmeye katkida bulunmaktadir. Batida bilim adamlari Muhammed hakkinda cok detayli objektif kitaplar yazarak kendi milletlerinin onun hakkindaki cehaletlerini gidermektedir.
Dinden soyutlanarak bakildiginda Muhammed gibi degerli bir insan bilinen tarihte yok dense yeridir. Resmini sirf yagcilik yapmak icin astigin ve aslinda kendisinede dusman oldugun M.Kemal dahi onun hakkinda senden cok farkli dusunmektedir.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma