Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 05 ocak 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 611
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
sayın m.kul
biz senin izahlarından çekinmiyoruz öyle olsa buyola başvurmazdık ama kuran ahlakına sahip birilerine kuranahlakına sahip olan birilerinin boyuna çaktırmadan gönderme yapmasına kusura kalmayın izin veremem.
elimizden geldiğince ahlakımızı korumaya çalışıyoruz,daha önce özelden hakaretler yağdırdığınız bir insanın bunu sitede yayınlamayarak büyük bir erdemlik gösterdiğine sizde şaşırmıştınız ama aynı erdemliği sizin göstermediğiniz açık ortadadır,size yazdığım özel mesajı(içinde hakaret olmadığı halde)cevabınızı burdan yazıp bizi insanlara yanlış tanıtmanızdan dolayı kusura kalmayın elinize bir şey geçmeyecektir.
sizin samimiyetiniz buysa kininiz nasıl olur,sizin bize güvenip güvenmemeniz bizi ilgilendiren bir durum değildir,biz yürüdüğümüz yola güveniyor ve burda her türlü sıkıntılar ile mücadele ediyoruz,ve halen türkiye de yaşıyoruz, yaratıcımıza ve gittiğimiz yola güven böyle yapılır,yaratıcısına güven duymayan bu yolu yürüyemez dünyanın neresinde olursa olsun.
saygılar
__________________ Nahl.6:Bir güzellik de vardır onlarda sizin için: Sabah saldığınız sırada, akşam topladığınız sırada. Ve lekum fîhâ cemâlun hîne turîhûne ve hîne tesrehûn
Katılma Tarihi: 26 nisan 2007 Yer: Australia Gönderilenler: 854
Merhaba
sayin hakgelenek siz herseyi kasitli olarak carpitmaktasiniz. Ben ozelime hakaretdolu mesaj yazdiginizi soylemisim gibi sahte bir iddiayi ortaya atarak, aklinizca benim sahsiyetimi zedelemeye calisiyorsunuz.
Ben sizinle ozelden gorusmek istemiyorum, cunku sizleri samimi bulmuyorum diyorum, hepsi bu kadar . Buna katilmayabilirsiniz, bu benim kanaatim. Sizleri cok cahil ve fanatik buluyorum. Ozel mesajlarin muhtevasini yalnizca kuran yeter abinizin rasih ile ilgili ifadelerinde umumda paylasmistim. Bunun sebebide ozelde ayri umumda ayri tavirlar takinilmasina karsi olan reaksiyonum olmustu. O zamandan beri ozelde ilettiginiz hicbir ifadeyi umumda gundeme gatirmedim bunu cok iyi bildiginiz halde utanmadan iftira atiyorsunuz. Uluyol ile ozelden mesajlasmamizda kendisini karsi sert tavir takindim. Bu tavrim umumda kendisyle yaptiklarimdan farkli degildi. Simdi bunu gundeme getirirken aslinda kendi kendinizi ele veriyorsunuz. Anlasilan sizler displinli bir sekilde her yaptiginizdan birbirinizi haberdar ediyorsunuz. Ben bunlari bastan beri biliyordum. Forumda birbirini hic tanimayan kimseler gibi davranirken numara yaptiginizi anlamistim.
Ayrica biz halen Turkiye'da yasiyoruz, Allah'a guven ancak boyle gosterilir diye konusmanizda cok sacma. Kuran'da bilakis Allah sinirsiz bir arzi bize alternatif olarak sunmaktadir.
Daha once benim yurtdisinda olusumdan istifade etmek isteyenler, umidi kesince, cigere pis derse ben onlari hic ciddiye dahi almam. Bu kadar milliyetci oldugunuzu hic bilmiyordum. Dunya Turkiye'den ibaret degil, Allah'in arzi cok genis. Isteyen istedigi yerde yasar. Ben Turkiye disinda iken dahi, ona sizlerden cok hizmet vermekteyim.
Sizler mukaddes bir davayi tasimaya ehil degilsiniz.
Dagda bayirda piknik yapmakla islami yasamayi birbirinden ayirt etmekte gucluk cekiyorsunuz.
Kuranda abi abla yok a halde bu hitaplar batil, dogal oldugu icin sakal birakmak Kurani, kadinlar calismamali, illaki bir resul( bana gore seyh demek istiyorsunuz)sart, sehir yasamini terk,teknolojiye hayir vb. siradan dusuncelerinizi ciddiye almadigim icin benden hoslanmiyorsunuz.
Katılma Tarihi: 03 haziran 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 292
bende samimi bulmuyorum. çünkü madem hanifim diyorsunuz kuranın zıttına düşenlere karşı fikir koymanız gerekmektedir. hadi onu geç kurana küfür edenleri Allah(c.c.) ı kanka görenlere bile lafınız yok. kurana küfretti diye hiçbir karşılık vermiyorsunuz. çelişki bulmaya çalışanlar ve kuranı ve islamı karalamaya çalışanlar sürekli konu açıp zırvalıyor. sizde çıt yok. sanırım sizde onlara benzemeye çalıştınız. ben forumun adının hanif dostlar olduğunu zannediyordum. hanifim diyenlerin buluştuğu nokta olması gerekmez miydi? bu arada bu forumda herkes her karalamayı yapmamalı burası meclis değil. burası bilgilenme ve feyz alma platformu. gelip burda zırvalayanları görenlerde zırvalamaya ve inkar etmeye başlıyacaktır. madem hanifim diyorsunuz zırvalayanlara cevap verinde doğru yolu bulmaya çalışanlara akıl vermiş olasınız. bakıyorum sizde oda yok.
__________________ ne kadar hatırlanmak istiyorsan o kadar hatırla.
sayın m.kul.
rasih kuranyeter uluyol senin kazdığın çukura düşmek üzereydiler ama ben o çukurun yanından bile geçmem.
senin ahlakın gittikçe ortaya çıkıyor daha fazla kalbinin kirlenmesini istemediğim için sana selam diyorum yoluma devam ediyorum.
m kul yazdı.
Dagda bayirda piknik yapmakla islami yasamayi birbirinden ayirt etmekte gucluk cekiyorsunuz.
sayın mkul alın size piknik yapan biri daha
. "Nedir o sağ elindeki ey Mûsa?"
Cevap verdi: "O, benim asamdır. Ona dayanırım, onunla KOYUNLARIMA ağaçtan yaprak indiririm. Onda, işime yarayan başka özellikler de vardır."
SİZ HALEN HAKARET EDEREK BİR YERE VARACAĞINIZI SANIYORSANIZ DAHA ÇOK BEKLERSİNİZ.
__________________ Nahl.6:Bir güzellik de vardır onlarda sizin için: Sabah saldığınız sırada, akşam topladığınız sırada. Ve lekum fîhâ cemâlun hîne turîhûne ve hîne tesrehûn
Söylediklerinizle yaşantınız arasındaki çelişkinin nedeni nedir. Bildiğim kadarıyla bahsettiğiniz köyde ikamet etmiyorsunuz. Birçok insanın kullandığından daha fazla teknoloji ile içiçesiniz (detaylandırmayacağım siz biliyorsunuz). Bunların izahı nedir? Köy ortamında yaşamanın Allah'ın emri olduğunu söylemekle, şehirde yaşayıp, yoğun teknoloji kullanmayı nasıl açıklayabilirsiniz?
Söylediklerimde umarım artniyet aramazsınız, sadece sizi anlamaya çalışıyorum.
Katılma Tarihi: 26 nisan 2007 Yer: Australia Gönderilenler: 854
sayin hakgelenek arkadaslarini bu kadar asagilamanin anlami yok. Eminim ki onlarda zeki insanlar. Benim kazdigim bir kuyunun olmasi da soz konusu degil. Siz kendi kuyunuzu kaziyorsunuz. Aslinda senin tek yaptiginda kendini hakli gostermekten ibaret. Sen ben davasini birak gorusleri elestir. kafaniz bozuldumu hemen yasadigim ulkeye takiyorsunuz. Eminim vize alabilseniz sizlerde kosa,kosa gelirsiniz. Ozellikle dogaya olan tutkunuzu en guzel yasayabileceginiz bir ulke olmasi size cok cazip gelcektir. Yoksa icinizde bir kiskanclik mi var. Bu yuzden her kizdiginizda, yasadigim ulkeye gonderme yapiyorsunuz.
Ben sizin icin herseyin eniyisini dilerim. Rabbim sizide her nimetiyle lutuflandirsin. Daha iyi ortam ve imkan arayan her arkadasa bu ulkeyi tavsiye ederim. Yeryuzu cenneti bir ulke. Allah'im her ulkenin insanini bu imkanlara sahip kilsin.
Musa peygamberin asasiyla kuzulari otlatmasindan cikardiginiz sonuc sehri terkedip, elinde asa kuzulari otlatmaksa siz bayagi sasirtmissiniz. Musa peygamberin sehirden uzaklasmasina sebeb, cobanlik meslegine olan hayranligi degildi. Icindeki sartlar onu mecbur kildigi, baska bir alternatifi kalmadigi icin bulundugu ortamdan kacmak zorunda kalmisti. Hayat memat meselesiydi anliyacagin. Muhammed icinde ayni sey soz konusu olmustu ama o koye degil baska bir sehre gitti. Anlasilan o sizin anladiginizi anliyamamis.
Allah'in ayetleri olmayan yer yok, illaki yesil otlarda ve mavi gokyuzunde ayet aramak sacmaliktir. Yususf zindanda dort duvar arasinda iken sizlerin acik havada gordugunuzden cok ayet gormekteydi. Arinmak icin resule kosan ama yildizlari goremedigi icin imanindan hicbir sey kaybetmedi. Onemli olan ayetlerin coklugu degil, kalbin gorebilmesidir.
Bugun bende kirda bayirda sizin sahlanmis beyaz atiniz yerine, beyaz BMW x5 ile seyahat ederken hem teknoloji ayetleri hemde dogadaki ayetleri ibretle gormekteydim. Altimda X5 olmasi kanguru surusunun muhtesem goruntusunden hic bir eksiltme yapmadi. Ben yine hayran kaldim. Teknolojide Allah'in yaratmasidir. Suyu yararak denizde yol alan gemiler, Gokyuzunde kanatlariyla suzulen ucaklar, iletisim araclarimiz hepsi Allah'in yaratmasidir. Hepsi Allah'in ayetleridir. Hic biri daha onemli veya onemsiz degildir. BInlerce km katedilmesi gerektiginde insanlari en cok hamdettirecek olan herhalde at degildir. her birinin yeri ayridir. Tek fark canli varliklara karsi davranislarimizin farkliligidir. Bir kedi veya kopek yavrusunu oksarken, aldigimiz haz cansiz bir arac ve gerec icin pek uygun dusmez. Fakat bu onlarin ayetlik derecelerini etkilemez.
sayın m kul
halen benim için m.kul sun sana selam yola devam dedik.
ha birde vize sorunu dediniz sanırım bu işlerede bakıyorsunuz ama hiç böyle bir sorunum yok paçalarınızdan zan akıyor.
siz toprak sahada kolunuza pazupandı takamadınız belki gayret edip sanal alemde takarsınız ama buda kısmet olmayacak.
rabbe emanet
Bakın örneğin Hristiyanturk.comda Hristiyanlıktan farklı bir dinin propogandası,Hristiyanları farklı bir dine davet yasak.Ayrıca mesela ben TürkçüTurancıların(ırkçı olanlar) sitesine üyeydim.Kendimde milliyetçi olmama,ulus bilincine sahip olmama rağmen ırkçı değilim ve onları gerçek Atatürk milliyetçiliğine çağırdığım ve birkaç kez İslam kelimesi ile Türklük kelimelerini yan yana kullandığım için siteden atıldım.Demek istediğim çizgisi olan pek çok forum çizgisi dahilinde yazılara izin veriyor.Bu siteye giren insan pek çok farklı düşüncelere katılabiliyor.Siteye Müslim girdiği halde şuan Deist olan üyeler var.Ben daha fazla kayıp verilmesini istemiyorum.Eğerki burası gerçekten Hanif bir forumsa Hanif yazılar bulunmalı.Hatta ben bu sitede Müslüman olmadığı halde sırf mü'minlerin aklını karıştırmak için yazı yazanların var olduğunu düşünüyorum.Lütfen iyi niyetli kurulan site şerlere vesile olmasın.Allah'ım sen insanları doğruluğa ulaştır.Sana gerçek bir hanif olarak yönelmelerini sağla!
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma