Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Nihat Beyan nikiyle yazan arkadasin bazi mesajlarini asagiya kaydediyorum. Bu arkadas risalet iddiasi icin denemelerde bulunan bu cemaatin muridlerinden olmakla birlikte, sanki bir sempatizanmis gibi numara yapmaktaydi. Bu kimselerin sahitliklerinin hic bir degeri yoktur.
Kadir
"Uzun süredir izliyorum.İlginç ve düşündüren tartışmalar yapıyorsunuz.
Çocukların bilgisayarını meşgul etmemek için katılımım gecikti.
Kendime bir dostumdan ikinci el lep-top alınca artık üye olma zamanıdır diye düşündüm ve üye oldum.
Genelde soru sorarak iştirak etmek istiyorum.İlminden fayda sağlayacağım epeyce bilge insan var.
Hasan,Abdurrahman,Ali Aksoy,İbrahimim,Muhliskul,Baybora,Uluyol,Atakan,Muvahhit,Ada let,Alperen,Bembeyaz,Hasan Öktem,Hakgelenek,Dost1, ilk aklıma gelen yazılarını takip ettiğim kişiler.
Hadi hayırlısı diyelim.
nihad beyan Katilimci Uye
Katılma Tarihi: 21 kasim 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 48 |
Gönderen: 25 kasim 2008 Saat 16:11 | Kayıtlı IP |
|
|
Değerli Kadir bey ilgiyle takip ettiğim kişilerden biride sizsiniz ancak yazılarınızda genellikle her iki sonucuda onaylayan yada onaylamayan bir tutum gözlüyorum.
sizce bu kadar temkinli olmak ilim ehli kişilerin inandırıcılığına gölge düşürmezmi.
birde herkesten ricam yakınen tanımadığı insanlarla ilgili kanaat belirtirken dışlayıcılıktan ve yaftalamaktan uzak olunması
mesela ben başka ağızlardan duyma yerine sözü edilen kişinin cd'lerini dinledim ve çok istifade ettim
son derece tutarlı ayakları yere sağlam basan insana güven veren bir uslubu var
anormal bir teklifi yok ayrıca bu forumda asılı bulunan alak suresinin ilk beş ayeti konulu yazıda kendisini dinleyen arkadaşlarının derlemesiymiş.bu yazıda cidden muazzam bir bakış açısı bana göre.
doğrusu ben Ali Aksoy gibi uyarıcıların kıyamete değin geleceğine iman eden biriyim
hayat boş değil ve bu imtihan bir daha tekrar edilmeyecek hiç bir önyargım yok bütün duyu organlarım açık heran her şey olabilir diye bekliyorum
hayatım Kuran diyen insanları aramakla geçti.ilk fırsatta inşallah bu şahıslada tanışmak için çabalayacağım
Sevgiler.. |
Gönderen: 25 kasim 2008 Saat 21:48 | Kayıtlı IP |
|
|
Sevgili Kadir kardeşim maksadım seni rencide etmek değil sadece şunu demek istedim Kuran2ın ortda bırakacağı bir konu yoktur.O gerekli ilk ve son sözü mutlaka söylemiştir.
hayatımda ben resulüm diyen reşat halife ve ekibini,balıkesirde ve adanada aynı sözü söyleyen kişileri tanıyorum.
söz konusu şahıs cd lerinde kesinlikle böyle bir ifade kullanmıyor.
ancak ben bu günlerde bir arkadaş vasıtasıyla kendisiyle görüşmeyi düşünüyorum
eğer bu görüşme olursa size detaylı bilgi verebilirim.
sevgili Kadir sizin Alak suresi açılımınızı ortaya koyarsanız ve bu bize daha tatmin edici gelirse inanın sizide alkışlarız.
isimler baki değil.baki olan Allahtır.
Sizde Allaha emanet olun.sevgiler..
Nihad BEYAN |
HAKgelenek Uzman Uye
Katılma Tarihi: 05 ocak 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 311 |
Gönderen: 26 kasim 2008 Saat 11:57 | Kayıtlı IP |
|
|
asım Yazdı:
bu yeni elçi neler söylüyor.... nerdedir kimdir... bilgisi olanlar varsa bilgilendirsin... |
|
|
selam asım bey.
birileri ben elçiyim diye ortalıkta gezinmiyor böyle bir durum söz konusu değil, kurana göre yaşamaya çalışan ve inançlarını eyleme dökmeye yani sözde değil özde bir yaşamı benimsemiş kişilerdir.yaptıkları derslere göre şuanki müslümanım diyen inancın net olarak yanlış yolda olduklarını kurana dayanarak ispat ettikleri bir gerçektir.
inşaallah bu dersler bir gün elinize geçerde sizde o zaman yorumunuzu bizimle paylaşırsınız.
NİHAT BEYAN YAZDI
Değerli Kadir bey ilgiyle takip ettiğim kişilerden biride sizsiniz ancak yazılarınızda genellikle her iki sonucuda onaylayan yada onaylamayan bir tutum gözlüyorum.
sizce bu kadar temkinli olmak ilim ehli kişilerin inandırıcılığına gölge düşürmezmi.
birde herkesten ricam yakınen tanımadığı insanlarla ilgili kanaat belirtirken dışlayıcılıktan ve yaftalamaktan uzak olunması
mesela ben başka ağızlardan duyma yerine sözü edilen kişinin cd'lerini dinledim ve çok istifade ettim
son derece tutarlı ayakları yere sağlam basan insana güven veren bir uslubu var
anormal bir teklifi yok ayrıca bu forumda asılı bulunan alak suresinin ilk beş ayeti konulu yazıda kendisini dinleyen arkadaşlarının derlemesiymiş.bu yazıda cidden muazzam bir bakış açısı bana göre.
doğrusu ben Ali Aksoy gibi uyarıcıların kıyamete değin geleceğine iman eden biriyim
SAYIN ASIM cdleri dinleyen bir arkadaşın tarafsız yorumu.
selam ile |
Merhaba sayin Nihad Beyan, benim her anlayisi tasdik ettigim intibaniz yazdiklarimi tam olarak anlamadiginizi gostermektedir. Biraz daha dikkat ederseniz farkina varirsiniz.
Sizden iki ricam var. Birincisi bu sitede kullandiginiz daha onceki nikiniz. Ikincisi kendisini cok muhterem gordugunuz bu zatin kim oldugunu belirtmeniz. Ben sahsen kendisi resul olarak tanimlanmis bir kimseyi bilmiyorum. Bazi arkadaslar bana cd gondermek istemislerdi ve bende buna gerek olmadigini soylemistim. Herhalde bahsettiginiz kimse bu sahis. Sizce bu kimse bir resulmudur? Sizi bu kanaate sevkeden nedir?
Bahsettiginiz Alak suresine dair yapilan izahlar benim kanaatime gore, cok yuzeysel bir nitelige sahip. Isim kelimesini tanimlama olarak gormenin golgesinde bir anlayis uretilmis. Bence epey zorlamalar yapilmis. Klasik mufessirler boyle yaparken kabahat olanlar bu kimseler yapinca maharet sayilmaktadir.
Allah'a emanet
Kadir
selam sevgili yakamoz,
İnşallah iyisiniz.değerli arkadaşım ben bursalı resul dediğiniz kişiyi merak ettim doğrusu.Sizce bir sakıncası yoksa isim verebilirmisiniz.Kitap falan yazan birisimi ve siz tanıyormusunuz kendisini. …………
Sevgiler..Nihad Beyan
Değerli Muhliskul ben gündüz yoğun olduğum için sorularına geç cevap yazmak zorunda kaldım lütfen beni mazur gör
Kadir kardeş ben kimsenin nikini ve gerçek kimliğini merak etmem sadece yazdıklarına bakarım.bence sende öyle yap.sonuçta seninde burada kullandığın iki isim var
şayet sana veya başka birine hakaret içeren bir ifadem olursa lütfen beni uyar
benimle bizzat tanışmak istiyorsan sana özelden ana ve baba adımı bile verebilirim
anlattığına göre sanada birileri bir şeyler nisbet etmişler ama sen kabul etmemişsin demekki böyle bir durum yaşanabiliyor
sana şunu itiraf edeyim malum savrulmalarından önce Yaşar hoca ben allahın resulüyüm deseydi inanki ben bundan büyük heyecan duyardım
muvahhitin ve diğer değerli arkadaşların vurguladığı gibi yaşanan bu kaosu ortadan kaldıracak kişi asla sıradan olmaz
neden bundan sıkıntı duyalımki tam tersine coşkuyla karşılamalıyız bu durumu
hakgelenek,rasih,uluyol aklı başında şeyler söyleyen arkadaşlar bunların ders aldığı kişi bence gizlenen uçuk kaçık biri olamaz
Ali Aksoy,Kuran'ın miras hükümlerinde sizce bir sorun mu var.Yada buna benzer unsurlara başka hangi örnekleri verebilirsin.
Nebi konusunda sana katılıyorum.Ama bir resul beklentin olmaması bir çelişki değilmi.Yada benmi seni yanlış anlıyorum.
Sevgiler..
bu açıdan Bursadaki arkadaşları takdir ediyorum.hiç olmazsa bir zemin çabaları var
işte ancak böyle bir oluşum gerçekleştirenler Allahtan sorunlarının çözümünü isteyebilirler
bu anlamda malzemenın olması çok önemli değil malzemeyle eylem yapacağınız zeminin olması daha önemli bence.
sizin sorun gördüğünüz konular bu zemin sağlandıktan sonra bile görüşülmesi belkide en son konuşulacak konulardır
bence başkalarını eleştirme yerine siz bir zemin oluşturun bu diğerlerinden daha Kurani olsun ve insanlar size gelsin.
herşeyin sanallaştığı şu ortamda somut elle tutulur eylemler yapanları saygı ve muhabbetle selamlıyorum
Sevgiler..Nihad Beyan
Gönderen: 26 kasim 2008 Saat 16:19 | Kayıtlı IP |
|
|
Arkadaşlar kimsenin ben peygamberim diye bir iddiası yok.konuyu abartarak bir yerlere çekmeyin.kişi açık ve net olarak fikirlerini ve yaptığı dersleri cd ye kaydedip arzu eden kişilere ulaştırmış bu çok güzel bir davranış.Allahın ayetleriyle buluşmak adına dostlarıyla köy ortamında yaşamasıda ayrı bir güzellik.üstelik bu uğraşısını 20 yıldır sürdürdüğünü söylüyor yakın arkadaşı.olayları magazinleştirme yerine gerçek arka planlarını araştırmalıyız.şehrin rahatlığını bırakarak yıllarca köy ortamında Allah rızasını kazanmak için çaba sarfeden kişiyi kınamak değil alkışlamak gerekir.kendinize sorun bakalım en son yıldızları ne zaman gördünüz.ama kuranda ki yıldız suresini ezbere biliriz.insanlık bir şeyleri yitirdi arayıp bulana aşk olsun.bulanların önünde saygıyla eğiliyorum.
Sevgiler.. |
Gönderen: 27 kasim 2008 Saat 18:21 | Kayıtlı IP |
|
|
Değerli Rasih önemli bir yazı asmışsın tebrik ederim.benzer bir tartışmayı değerli Muhliskul arkadaşımızlada yapmışsınız onuda okudum
bende sizin gibi düşünüyorum ama çevremde epeyce tepki alıyorum
size müsadenizle şöyle bir soru yöneltmek istiyorum.
size göre bir kişinin resul seçilmesi hangi değerleri barındırmasına bağlıdır ve biz bunu nasıl anlayacağız?
Sevgiler..Nihad BEYAN |
Değerli Rasih verdiğiniz çok önemli bilgiler için teşekkür ederim.ortaya koyduğunuz düşünceleri değerlendireceğim.
Sevgler..Nihad Beyan
Değerli Muhittin ortamı germeye gerek yok ben bir soru sordum Rasih kardeşimizde tamamen ayetlere dayanan bir açıklama yapmış.
sizde konuyla ilgili düşüncelerinizi açıklayın istifade edelim
lütfen kimseyi yaftalayıp zan altında bırakmayalım
Sevgiler..Nihad Beyan
RASIH YAZDI;
şimdi gelelim Bursada bulunan ve kendisine tanınmadan iftira atılan kişiye.Kendisini uzun süredir tanıyorum,Kendisi ayettede yazdığı gibi temiz yiyip içebilmek bedeni halis hale getirebilmek ve Allahın doğal ayetleriyle beraber olabilmek için o yaşamı seçmiştir.Kendisine bakan Kuranı görür ve bilmediklerini de gidip tanımak isteyenler öğrenir.Kendisinin resullük iddiası yoktur ama buna en layık kişi kendisidir.Kime göre neye göre;Ölçümüz Kur'andır her zaman söylediğimiz gibi.Şahsen ben kendisi elçi olduğunu söylese buna inanırım.
|