Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
"Nihad Beyan" nikiyle yazan kişi iş arkadaşımdır.Üyeliğimin kendi rızamla silinmesinden dolayı sadece hassas olduğuna inandığım bir konuda "muhliskul" nikli arkadaşa gerçek ismimi ve tüm telefon bilgilerimi yazarak "nihad Beyan" nikli üyenin izniyle özel mesaj kutusunu kullandım.İsteyen herkese bana ulaşabilecekleri tüm bilgilerimi ve gerçek ismimi bu isme özel mesaj atmaları halinde verebilirim.
Katılma Tarihi: 26 nisan 2007 Yer: Australia Gönderilenler: 854
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Varsayalim ki Nihad Beyan sen degilsin, sayin uluyol,Sultan,beyaz,coban,apolat ve kimbilir daha kac gizledin isimlerin sahipleri(kendi agzinla,Evet Uluyol,sultan,beyaz,çoban,apolat benim niklerim diyorsun zaten.)
Eger sen bu kimseler degilsen, sen bu kimseler oldugunu itiraf edenin kuklasisin.
Gerci ben bu yazdiginada inanmiyorum. Ben veya baska bir arkadasin gercek kimligini yazmamis olmasi gayet dogaldir.Kimseyi nicin gercek kimligini belirtmiyorsun diye elestirmiyorum. Bende dahil olmakla birlikte bazi arkadaslar niklerini degistirmis de olabilirler. Benim itirazim bu nikleri kullanarak kisinin kendi goruslerini onaylamasi, bir taraftan bir fikir beyan edip diger nikiyle ona medhiyeler yazmasi. Bu dupeduz sahtekarliktir. Bu kimselerin niyetlerinin iyi olmadigini anlamak icin cok zeki olmayada gerek yoktur.
Hepside ayni seyhin muridi olan bu kimseler, benimle cok farkli anlayisa sahip kimseler numarasi ile iliskiye gecmek istediler.
Sayin sayin uluyol,Sultan,beyaz,coban,apolat ve belki nihad beyan, onemli olmamakla birlikte bir kac hususu duzeltmek isterim.
Ben en az yirmi kusur yildir ikinci el araba almadim. Ikinci el arabanla diye kullandigin ifade apacik bir kiskanclik ifadesidir.
Bu ulkede yeni araba almak o kadar zor bir sey degil. Benim calisanlarim bile bunu cok rahat yapabiliyorlar. Allah senide ulkemin insanlarini da en iyileriyle nimetlendirsin. Bunu butun kalbimle diliyorum.
Arkadasim benim seyhim de yok muridim de. Olmadi ve olmayacak cok sukur. Benim kendileri ile musterek calistiklarimin sayisi sandiginin cok ustundeydi ama onlarin beni liderleri gibi gormelerinin her zaman karsisinda oldum, sizler gibi ruhani lider arayisinda olan yakin akrabama gelince hevesini kursaginda biraktim, boyle bir konuyu bir daha ortaya getiremedi. Benim yasantim ile hicbir bilgi sahibi degilsin sirf sizin seyhin kutsalligini zedeleyen ifadelerimden oturu intikam almaya calisiyorsun. Bu gayet dogal tipik bir murid reaksiyonu.
Düşünsel acizliğin belden aşağı vurmaya iteliyor seni.Aslında tüm sıkıntın "Kadir (?)in kriterlerine" uymayan ve direkt Kuran'dan ilham alan foruma olan nefretin.
Gerçek sebebini tanımlarsak "arapça,siret,nuzul sebebi,dönemsel şartlar vs.vs." Putlarının burada ki insanlar tarafından dikkate değer bulunmayıp Kuran'ı kendi dillerinde okuyarak senin bir türlü ulaşamadığın ÖZGÜN düşüncelere ulaşmalarından kaynaklanıyor.
Sana bu malzemeyi vermekle hata ettim sanırım.Ama "şer bildiğinizde hayır vardır"ilkesini de düşünürsek en azından bazı dostların "zihniyetini" görmeleri açısından iyi olmuştur diye düşünüyorum.
Özel mesajlarımla sana içtenlikle kardeşlik önerdim.Ama sen bunları anlamaktan yoksunsun.İnanılmaz derece de "yoran" bir kişisin.Benim özel mesajlarımı astın sorun değil.Yüzümü kızartacak bir ifadem yok,hiç olmadı da.İstersen bir de senin bana yazdığın özel mesajı as bakalım onaylayan çıkacakmı?Korkma ben asla böyle bir şeye tevessül etmem.
Birde benim bütün bilgilerim sende var.Bunların bir kısmını yayınladın.Olsun sorun değil kalanlarıda asabilirsin.Bu durumda meçhul olan ben değilim kadir(?)
Katılma Tarihi: 26 nisan 2007 Yer: Australia Gönderilenler: 854
Cok kimlikli arkadas yalan soyleme, ben sana senin bana Nihad Beyan olarak yazdigin mesaji okuman icin hic bir sey eklemeden geri yazdim.
Uluyol nikini kullandiginda ozelden mesajlastigimizda, umumda soylediklerimden cok farkli bir ifadem olmadi. Bunlarin hepsini haketmis olmana ragmen yazmamis olmayi tercih ederim. Ben Allah'tan gayri kimseden cekinmem, yazdigim mesaji asmani istiyorum. Cunku bende mevcut degil. Sizin taktiginiz insanlari hep aldatmaktan ibaret ve benim karsinizda dimdik durusum hepinizi cildirtiyor.
Dusunsel acizligimden bahsediyorsun, fakat icinden amma cetin cevizmis bu adamdan nasil kurtulabilirim diye care ariyorsun. Bu sitede fikir adamligi vasfina kimlerin haiz olup olmadiginin takdirini diger arkadaslara birakiyorum. Gerci sende sahte kimliklerinle yazarken benim dusuncelerime onem verdigini yazmistin. Ama senin hangi sozune inanilir ki?
Arkadasim ben Rabbimin izniyle, ilgilendigim her alanda fikir uretmeye muktedir oldugumun bilincindeyim. Cok caliskan,azimli,basarili,uretken bir kimseyim. Ben tevazu numaralariyla mustagnilik taslayanlar gibi davranmam.Ayni zamanda kendi zaaflarinin da farkinda olan biriyim. Bu yuzden surekli kendimi gelistirmeye gayret gostermekteyim. Bu ozelliklerim yuzunden sizler gibi davranamam.
Ben Muhammed'e 15 asir once inmis olan Kuran'i anlamak icin daga bayira piknik kurmam. Daha zahmetlisine her zaman talibim. Sirke saplananlar kendinizken benim bilgi edinme girisimlerimi haksizca karalamaya calismaniz ne kadar komik.
Gerci sizler ciddiye alinacak yapida degilsiniz.
Siz ancak sizin gibi fanatik dusunenleri etkileyebilirsiniz, onlarda bunu hakettikleri icin onlara uzulmenin bir anlamida yok.
Bir cok kimlikle yazarak kalabalik imaji verdigini desifre ettigimi unutarak butun forum babanin maliymis gibi konusuyorsun.
Bu forum gordugum kadari ile herkese acik.
Ben Mirov gibi kimselerle ozel e-mailimde yazisabilirken sizlere hic tahmmulum yok. Dusunun artik sizi ne kadar tehlikeli goruyorum.
Mevcut uygulamada salâtın "yat-kalk"a, orucun "yiyip içmeme ve cinsel ilişkide bulunmama"ya, Kâbe'nin ilah edinilen bir binaya indirgendiğini söyleyen kardeşlerimizi kastediyorsanız onlar bizi Kuran'ı daha dikkatli okumaya yönlendiriyor, dolayısıyla teşekkürü hak ediyorlar; dışlanmayı değil. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovmayalım.
Sevgi ile.
Selam hasakcay,
Sanırım bu arkadaşları yanlış anladınız. Bunlar istisnasız "Şekilsel salat yoktur, kabe puttur, orucun belirli günlerde yeme içme cinsel ilişkiye girmemeyle ilgisi yoktur diyorlar.
Sizce yinede doğru mu söylüyorlar?
Merhaba Mircan kardeşim.
Şekilsel salât var (4:101-102, 11:114...); Kâbe, Allah'ın "Evim" (22:26) dediği "mesâcid Allah"tan (9:18) biridir; oruç, yiyip içmeden ve cinsel ilişkiden uzak durularak (2:187) yapılan bir ibadettir (2:184-185).
Söz konusu kardeşlerimizin bu gerçeklere zıt iddiaları doğru değil.
Doğru olan, onların ortaya koydukları bazı gerekçeler. Örneğin namaz şekilsel bir "yat kalk" olamaz çünkü ibadetin bir evini vardır; Kâbe denen taş yapıya değil Allah'a ibadet edilmesi gerekir (106:3); aslolan, oruç niyetine aç kalmanın ötesine geçip örneğin kamunun malını yememektir (3:161).
Şekilsel salât var (4:101-102, 11:114...); Kâbe, Allah'ın "Evim" (22:26) dediği "mesâcid Allah"tan (9:18) biridir; oruç, yiyip içmeden ve cinsel ilişkiden uzak durularak (2:187) yapılan bir ibadettir (2:184-185).
Söz konusu kardeşlerimizin bu gerçeklere zıt iddiaları doğru değil.
Doğru olan, onların ortaya koydukları bazı gerekçeler. Örneğin namaz şekilsel bir "yat kalk" olamaz çünkü ibadetin bir evini vardır; Kâbe denen taş yapıya değil Allah'a ibadet edilmesi gerekir (106:3); aslolan, oruç niyetine aç kalmanın ötesine geçip örneğin kamunun malını yememektir (3:161).
Sevgi ile.
Selam Değerli Hasan Kardeşim,
Söylediklerinde mutabıkız. Açıklaman için teşekkür ederim.
Katılma Tarihi: 05 ocak 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 611
kadir yazdı.
Tek fark canli varliklara karsi davranislarimizin farkliligidir. Bir kedi veya kopek yavrusunu oksarken, aldigimiz haz cansiz bir arac ve gerec icin pek uygun dusmez. Fakat bu onlarin ayetlik derecelerini etkilemez.
sayın kadir.
tam doğru bir şey yakalamışken olayı yine atladınız ama bu size ait bir düşünce saygılar,türkiyede uzun süre kaldınız bu ülkede farkında olmadan bir kavram kullanılır her kes çok iyi bilir bunu.
şu sizin bindiğiniz araç türkiyede yada daha farklı özelliklere sahip bir araç görüldüğünde bir türkün kullandığı kelime vardır ulan şu gavur ne araba yapıyor diyerek olayı net olarak kalbine bu şekilde işliyor,ama sizin alaycı olarak gördüğünüz daha önce ki avartarım kartal ile şuanki şaha kalkmış atı gören birbirereyin kullandığı söylem şudurALLAH ne güzel yaratmış.
olay şudur kadir bey bi ferrariyi okşayıp haz almayıp yinede bunun bir ayet olduğunu savunmak gerçeği bildiği halde hayatın zorlaşması ve aynı zaman da hayatın değişmesini göze alamamaktır,siz şimdi bir iş sahibisiniz aynı evreleri bizde yaşadık şehir hayatında ata binmek tabiiki dışardan bakıldığında insanların sizinle alay etmesine sebeb olacaktır,ama biz biliyoruzki nasıl ki bir ferrari köye yakışmıyorsa bir atta şehire yakışmayacaktır yani anlayacağımız taş yerinde ağırdır.
sizin yaşantınızın hesabını sizden sorgulamıyoruz siz kendiniz bu hesabı nereye vereceğinizi çok iyi biliyorsunuz bizde hesabımızı nereye vereceğimizi en az sizin kadar biliyoruz sözün özü şu siz haz duymadığınız aracınızla gezerken biz haz duyduğumuz atımızla kangal köpeklerimizle hayvanlarımızı otlatıp onlardan bizlere yararlı temiz ürünlerin elde edilmesini sağlayacak bir yaşamı sergiliyoruz.
sizin böyle bir yaşamı sevip sevmemeniz bizi ilgilendirmez ama bu yaşamı ALLAHIN (GÖRECELİDİR)ayetleri ile birlikte yaşamak olarak görenlerin sizin gibi yıllarını vermiş biri için taktir edilmesi gereken bir eylem olarak görmeniz gerekli diye düşünüyorum.
olayları çığrından çıkarmak için aramızda cirit atan iblisin ayak oyunlarına gelmeden karşılıklı olarak doğruların derdine düşmemiz gerekli,yoksa kaybedenler bizler olacağız.
rabbim bizi dosdoğru yola iletsin
__________________ Nahl.6:Bir güzellik de vardır onlarda sizin için: Sabah saldığınız sırada, akşam topladığınız sırada. Ve lekum fîhâ cemâlun hîne turîhûne ve hîne tesrehûn
Allah'n ayetlerinden biri de insandır; İnsanın aklıdır. Teknoloji de insan aklının bir ayetidir tabiri caizse. İcatlar Allah'ın akıl ayetininin büyüklüğünün ispatıdır. Varın siz Allah'ı, Allah'ın aklını kıyaslayın artık! İnsanın diğer hayvanlardan farkı ve Allah'n insanlardan farkını nasıl anlayacağız yoksa! Bulunduğun şehirden binlerce km. uzaktaki hayalini yaşadığın köy hayatına yolculuk için bugün önünde üç seçenek var, bunlardan hangisini kullanırsın; at mı, araba mı, uçak mı? Allah'ın resulü de olsanız akıl size en hızlı ve en rahat olanını; uçağı kullanmanızı önerir.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma