Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Merhabalar.
“Benim bu forumda gerçek kimliğim neredeyse herkesin bilgisi dahilindedir.Bir çok arkadaş ofisime gelir oturur konuşuruz,çay içer sohbet ederiz.Ama sen cin,peri kalmaya mahkumsun” diyen bu kişi birçok kez farklı isimlerle ileti yazarak fikirlerinin çok kişi tarafından onaylandığı izlenimi yaratmaya çalışmıştı.
Daha önce verdiğim iki bağlantı adresinde yer alan konularda bunu görebilirsiniz.
Ben de bu kişilerin sahtekarlık yaptığını bilmediğim için bu konularda birşey anlatmak amacıyla birçok ileti yazmıştım.
Göreceksiniz ki o zaman yazdıkları ile şimdikiler arasında bir fark yok.
Bu kişi ya da kişilerin karakteristik özelliklerinden örnekler vereyim:
1.Etiketleme, Allah adına kural koyma.
Daha önce denize gidenleri cehennemlik,dağa gidenleri cennetlik ilan edenler, şimdi de insanın ürettiklerini kullanmayı şirk saymaktalar.
2.Okuduğunu anlayamama
Örnek 1 : « Ay'ı takvim aracına indirgeyen” sözüme karşılık şöyle yazmış:
“Ay'ın takvim olduğunu biz değil Kuran söylüyor.Şu çelişkine bak ki tuttuğun oruç 'Ay takvimine' göre düzenleniyor.Hac'da Kurban'da öyle!!!!! Ama Allah senin gerçeğini ortaya çıkaracak ya işte böyle rezil rüsvay olursun kendi ellerinle.”
Ay’ın takvim olarak kullanılabileceğine itiraz eden yok. Ay’ın takvime indirgenmesinden bahsediyorum.
Şöyle demişsiniz :
« Bilimcilere:"Gökteki Ay bize neyi anlatır?"desek,cevapları"Dünyanın uydusu olup,kraterlerden ibaret,iç yapısı şöyle" vs. şeyler söylerler.
Oysa Allah,onun bizim için gökyüzüne yerleştirilmiş takvim olduğunu belirtir.(10/5) Bizi ilgilendiren de budur.”
Ben şöyle demişim:
“Ayın çapı, kütlesi, dünyaya olan uzaklığı, iç yapısı dünyadaki insan varlığı için ince ayarlıdır. Bunlardaki küçük bir sapma insan varlığını mümkün olmaktan çıkarır. Bu tespitler bilim sayesinde yapılmıştır. Bunlarda düşünen insanlar için ibret yok mudur?”
Sözlükten “indirgemek” fiiline bakabilirsiniz.
Örnek 2:
Şöyle demişim: “Siz, insanı insan yapan değerleri değersiz kılmaya çalışıyorsunuz.”
Şöyle cevap vermiş: “Neymiş o değerler,sen de olupta bizde olmayan?”
Bu değerler, insana mahsus olan akıl, ilham, alınteri, emek gibi yetenekler ile üretilen, yine yalnız insana mahsus bilim,sanat, teknoloji,spor, felsefe gibi değerlerdir.
“Bende şu değerler var,siz de yok” demedim yani.
3.İftira
Şöyle demiş:”Nedenini ben söyliyeyim:Fiyakanızı bozuyoruz.Bilim diye Kuranın önüne çıkardığınız şeylerin gerçekte fasa-fiso olduğunu isbat ediyoruz”
Bizim, bilim diye Kuran’ın önüne çıkardığımız nedir?
Benim böyle bir ifadem nerede var? Ayrıca siz neyi ispat ettiniz?
4. Yalan söyleme
Bir hafta önce:
“Çocukların bilgisayarını meşgul etmemek için katılımım gecikti. Kendime bir dostumdan ikinci el lep-top alınca artık üye olma zamanıdır diye düşündüm ve üye oldum”
diyen siz, bugün bir yıl önce yazdıklarınızı ve farklı isimlerle yazdıklarınızı kabul ediyorsunuz.
Hala, nasıl bir yüzsüzlüktür ki bu kadar sahtekarlığınıza rağmen burada yazmaya devam edebiliyorsunuz?
Bir hafta içerisinde üslubun nasıl değişip, gerçek yüzün nasıl ortaya çıktığına da ayrıca dikkat ediniz.
5. Hezeyan
Şöyle demişim: “Umarım ki sizi ciddiye alan site okuyucuları yoktur. Yoksa, islamın anlatıldığı gibi ilkel, cehalete teşvik eden bir din olduğunu sanabilirler.”
Şöyle demiş: “Korkunu anlıyorum.Ayaklarınızın altından bir şeylerin kaydığını fark ediyorsunuz değil mi?Ciddiye alanların sayısını söylemiyeyim Allah korusun yüreğine iner, neme lazım!”
Ayaklarımızın altından kayan nedir? Sizi ciddiye alan kişilerin sayısını yine farklı isimlerle yazılar yazıp sahtekarlık yaparak mı artırıyorsunuz? Eğer bu kadar yalanınıza,sahtekarlığınıza rağmen sırf içinde Kuran ve Allah gibi kutsal kelimeler geçen cümleler kurduğunuz için size aldanan olursa yüreğime inmez ama üzülürüm.
---------------
Bir yıl önce, yazılarınıza cevap vermeye çalışırken benimle birlikte sadece Mircan sizin bu karanlık fikirlerinize karşı çıkmıştı. Bunu not ettim.
Bugün de sizin çirkin fikirlerinize karşı duran çok az kişi olduğunu not ediyorum. Türlü sahtekarlıklarınızı ortaya koyan Sayın Muhliskul’a bu konuda teşekkür ederim.
__________________ Dinin bakış açısına göre,tüm bu fantastik harikulade evren,tüm bu karmakarışık şeyler, ancak, Tanrı’nın, insanların iyi ve kötü için çabasını gözlediği bir sahnedir.. Bu sahne,bu oyun için çok büyük!
|