Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Dermanbeg Yazdı:
Selam Evrensel,dünyanın neresinde olursa olsun kargaları Allahın işaretleri olarak değerlendirip onların eyleminden ademin oğlunun çıkarımına ulaşan herkes müslümandır.Ki onlara Kuran ulaşmamış olsa bile.Bu işaretleri adam yerine koymayan tüm toplumlarda kafirdir.Ki onlara Kuran ulaşmış olsa bile.Eğer hakkıyla düşünürsen senin bana sorduğun tüm soruların cevabı bunun içerisinde var.İşte Kuranın ve İslamın evrenselliği budur. |
|
|
Selam Dermanbeg,
Her hikmetli söz, davranış veya kısa bir anekdot her ne kadar sahibine göre değerlendirilmesi gerekirse de, aslında asıl sahibine yani Hakk’a göre değerlendirilmelidir. Bazen bir hikmetli söz, bir anekdot insanın hayatını, düşünce ufkunu, zihniyetini ve her şeyini alt üst edecek güçte şok tesiri yapar. Bu yüzden bu tür hikmetli kıssalar bir aynadır, insanın iç dünyasını yansıtır. Bizden önceki yaşayanların halidir. Bize iyi veya kötü yönde örnek tarafları vardır.
Bu yönüyle işte Kur'an ''evrenseldir''.
Hayatımızın olmazsa olmazları arasında yer alan ancak bir tarafı törpülenmiş veya bir tarafı unutulmaya yüz tutmuş değerleri haırlatması sebebiyle ''evrenseldir''.
Ama bu değerleri kim ayakta tutuyorsa işte onlar ''salatı ikame edenlerdir''.
Ben Kur'ana değer verdiğim gibi bir o kadarda diğer öğretilere değer veriyorum.
Araca değil amaca odaklanmışım.
Teşbih yüklü ifadeleri her kimden dillendirilse dillendirilsein bunu deşmeyi ''kalbi hastalıklı''kişilerin işi olarak görüyor ve özü korumaya yönelik eylem ve davranışlarda bulunmayı her zaman ön planda tutmak istiyorum.
İşte benim salatım budur.
İşte benim gündemim budur.
Eğer tüm elçilerin salatını merak edenler varsa lütfen onların yaşamını incelesin.
İsanın salatı yaşamı boyunca yaptıklarıydı.
Peki bizim salatımız?
Umarım anlatabildim meramımı
saygılarımla
__________________ BİLİNÇSİZ BİR ŞEKİLDE ORTAYA ÇIKAN ALIŞKANLIKLARIN BEDELİNİ HİSSİZLEŞEREK ÖDERİZ...
|