Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
ben anne karnında ölen bir bebeğin durumunu çok merak ediyorum mesela aslında ben etmiyorumda sizin gibi düşünmeye çalışınca böyle bir soruda geliyor aklıma hiç dünyayı evreni yoklamadan parmaklamadan çekip gitti gözleri bir kere bile görmedi güneşi hasretse onunki allah adil mi yoksa allahın adaleti sağladığı bir yer mi var mümin yermi?
__________________ bekir
dediğin gibi Allah'ım
aynen; yar, rab...
Onunda cevabını vereyim şöyleki;eEVREN KİTABINI OKUDUĞUMUZDA VE KURANDAKİ AYETİ hatırladığımızda herşeyin çift yaratılması olayını hatırlarsan ikinci bir hayatında var olduğuna inanıyorum.
Gece varsa gündüzde var.
Suç varsa cezada var.
Salih amel varsa ödülde var
Evreni çift sistemle okuduğumuzda bunun mümkün olduğunu görüyoruz
__________________ BİLİNÇSİZ BİR ŞEKİLDE ORTAYA ÇIKAN ALIŞKANLIKLARIN BEDELİNİ HİSSİZLEŞEREK ÖDERİZ...
Ben Rabbi buldum.Onu kendimce yaşıyorum kime ne?Herkesin kendisiyle yaşadığı/icat ettiği binbir türlü tanrısı var.
Ben İbrahim gibi yerleri ve gökleri var eden Allaha iman ettim.Teslim oldum.Tıpkı ibrahim gibi Eşyanın iç yüzünü hep merak ettim.Rabbe çağrıda bulundum oda evren diliyle tıpkı ibrahime gösterdiği gibi banada gösterdi.Ben mutmainim.Ben muvahhidlerdenim.Ben muslihlerdenim.
Ben salatı hayatımın merkezine koyanlardanım.
elh bizimde yolumuz bu bu kadar ilerlemişken çok basit sorulara cevap vermekten acizmisin ibrahimin adı geçen kitapta onun çok yumuşak huylu olduğu yazıyor sen hadsizlik ederek haddini bildiğini söylüyorsun ben seni anlamadım gardaş...
__________________ bekir
dediğin gibi Allah'ım
aynen; yar, rab...
Onunda cevabını vereyim şöyleki;eEVREN KİTABINI OKUDUĞUMUZDA VE KURANDAKİ AYETİ hatırladığımızda herşeyin çift yaratılması olayını hatırlarsan ikinci bir hayatında var olduğuna inanıyorum.
Gece varsa gündüzde var.
Suç varsa cezada var.
Salih amel varsa ödülde var
Evreni çift sistemle okuduğumuzda bunun mümkün olduğunu görüyoruz
tamam inandım bebeğin durumu ne allah taşıyamayacağı bir ruh u yarattı o bebek için yoksa onada rahmetinden tattıracakmı bi de hele
__________________ bekir
dediğin gibi Allah'ım
aynen; yar, rab...
dostum sorum tam oarak şu allah bir imtihan için diyelim ki anne baba imtihanı için bir bebek yarattı ve anne karnında öldürdü hiç dünya yaşamamış hiç günah işlememiş hiç sevap işlememiş yani neyle karşılaştı ve neyle karşılaşacak ya da allah sadece karında yarattığı ve öldürdüğü birine ne ile muamele edecek ya da şöyle soryım buldum dediğin rabbinin nasıl bir şekli var sesi kart naifmi davudimi ne bileyim...
__________________ bekir
dediğin gibi Allah'ım
aynen; yar, rab...
Kavramları incelediğimizde bir kere geleneksel tüm argümanları geriye atıp öyle değerlendirmek zorundayız.
Zaman la nasılki bir çok kavram anlam kaymasına uğradıysa ki bunu ''salat''tartışmalarında çok rahat görebiliyoruz.Aynen diğer kavramlarda içi boşaltıldı.
Şimdi Rab bin ''Adil''ismini özellikle ateistler sürekli tartışmaya açıp duruyorlar.Madem Allah adildi neden Afrikada milyonlarca insan aç vs gibi.
Muhammedin ona selam olsun, okumalarına bakıldığında hanginizin güzel eylem ve davranışlarda bulunacağını test etmek adına böyle bir sistemi kurduğundan bahseder.Evrenle kıyasladığımızda her şeyin ''çift''yasa gereğince işlediğini görüyoruz.Yukarıda verdiğim bir önceki iletimde belirttiğim gibi.
Aydınlık,karanlık
Kısa,uzun
Akıllı,deli
Güzel,çirkin
Doğru ,yanlış
Eğri ,doğru
vsvsvs
Rabbin adil isminide bu okuyuşla değerlendirrisek sanırım görebileceğiz
__________________ BİLİNÇSİZ BİR ŞEKİLDE ORTAYA ÇIKAN ALIŞKANLIKLARIN BEDELİNİ HİSSİZLEŞEREK ÖDERİZ...
Neden bu kadar Hayrullah beye verdiğim cevaba taktınız anlamadım?
Ben orada sert bir cevapmı verdim?Yanlış birşeymi söyledim?Elbet istediğini soracak bende bu başlık altında ilgili konuyu tartışacağımızı ve bunun dışında ki düşüncelerimizide diğer ilgili başlık altında gerekirse açıklarız.
İkincisi,ben herşeye cevap vereceğim diye birşey söylemedim.Neden benden herşeyin cevabını bekliyorsunuz?Her bilenin üstünde bir bileninde olacağını unutuyormusunuz?Önceki söylemlerimdede az çok bişeyler anlattım.Rabbimin ses tonuyla konuşmadığını,evren diliyle konuştuğunu söylemiştim.Şimdi böyle söylediniz diye bende sizi alaycılıklamı suçlayacağım?Bu işin içinden sürekli bu tarzlarlamı çıkacağız?
Ben Rabbi buldum.Onu kendimce yaşıyorum kime ne?Herkesin kendisiyle yaşadığı/icat ettiği binbir
türlü tanrısı var.
Ben İbrahim gibi yerleri ve gökleri var eden Allaha iman ettim.Teslim oldum.Tıpkı ibrahim gibi
Eşyanın iç yüzünü hep merak ettim.Rabbe çağrıda bulundum oda evren diliyle tıpkı ibrahime
gösterdiği gibi banada gösterdi.Ben mutmainim.Ben muvahhidlerdenim.Ben muslihlerdenim.
Ben salatı hayatımın merkezine koyanlardanım.
Çok güzel,Allah sıratı mustakimden ayırmasın.Allahı en iyi ilimde derinleşenler anlar.
Bu bağlamda Parite / Çift yaratılma hadisesini biraz daha açarmısınız?
Mesela kuranda geçen "zevc" hep eş anlamında çevriliyor.
__________________ Demek ki,gerçekten zorlukla beraber kolaylık da vardır,ŞERH-5
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma