Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
"
Evvela kullandığın kavramların dahi farkında değilsin.Kuran cahil kavramını inancın diğer tarafına koyar.Sen geleneksel kalıplara öyle takılıp/sıkışmış kalmışsınki kuranı doğru okuyamıyorsun.Sen inanmıyanlardanmısın ki kendini cahil aydınlansın diyorsun?..."
sana edebiyat dersi verecek değilim.....insan bilmediği şeyin cahilidir....
"İkincisi;Tanrının kutsal sofrası evrendir.Oradaki yiyecekleride ayetlerdir.........Bunu bizlerin değil yalnızca Allahın bilmesidir.Ama ilimde derinleşmiş olanlar bunları anlayacaklardır......"
bak ademoğlu.....sen hala baoş ve kuru laf peşindesin.felesfe yaparak birşeyler oduğunu zannediyorsun.aç kur'an ı oku.iyilikle ilgili-hasenatla ilgili onlarca ayet göreceksin.okuyacaksın.gayet açık ve net birşekilde....öyle anlamsız kelimeli bir araya getirip sonrada hiç ilgisi olmayan şeylerle anlamlandırmaya çalışmak ancak aklını felsefeyle bozmuş zavallıların işidir.tefekküre gelince....onu feksefecilerden değil...zaten kur'an dan öğreniyoruz.düşünmezmisiniz...akledmezmisiniz...öldükden sonra dirilmeye örenkelr....nurcuların dediği gibi kainat kitabını okumak.....bunlar için öyle anlamsız ve uzun kelimelere gerek yok....tanrının kutsal sofrası kainatmış..kainat dediğinşey ALLAH ın yaratığı bir mahlukdur....yaradılmışdır.....O nun ne bu kainata ihitiyacı vardır nede içindekilere.....kur'an da kainat tanımlamasının tanrının kutsal sofrası şekinde yapıldığı tekbir ayet göster...bu tamamen nasaravari bir tanımlamadır.o tanımı kullanmakla boş işlerle ilgileniyorsunuz....
"...Yüreğinde ''o''nun sevgisini tam anlamıyla taşımayanlar bu söylediklerimi yapmayanlar asla o sofrada yer alamayacaklardır...."
eğer tanrınınkutsal sofrası kainat ise....kainatta olan hekes o sofradadır...nasıl oluyorda o sofrada yer alamayacak oluyor....demek ki atnrının kutsal sofrası kainatten başka birşey...peki ozaman ne?
"Tanrının yüreği nerede diye soruyorsun?
Evet gördüm ve hamdolsunki ulaştım ona...."
hallac gibi mi?mısri gibi...mevlana gibi...mi?
ya senin aklın yok yada kendini haklı göstermek için kelimelere başka anlam yüklüyorsun....ben zahiri bir yürek aramadım...sana sadecene sordum....soruya cevap vereceksen ver...daha ilerisi senin yanlışındır...hala aklınızınalmadığı şey şu:ya verdiğin örnekler için bukadar uzun laf edmene ne gerek....ayetler var....oku ve uygula...bak bir mealde ne diyor aklımda keldiği şekliyle yazacağım:ey kitap ehli,tevratı,incili ve rabbinden sana hak olarak indirileni,tam olarak tatabik ve icra edmedikçe HİÇBİRŞEY DEĞİLSİN-HİÇBİRŞEY ÜZERE DEĞİLSİN.anla artık...kafanı çalıştır.ünlü alimlerden ya mücahid olsa gerek kur'an da en tehdidkar ayetin melaini aklımda kaldığı kadar verdiğim bu ayet olduğunu söyler...ve bende katılırım.çünki burda şuyum,buyum...gibi laflar söyleyenlere ALLAH sen birhiçsin diyor.tam olarak tatbik ve icra edmedikçe....iyilik,güzellik,hasenat...hep bunun içindedir....felsefeye ne gerek...
tanrının yüreğine ulaştıysan cehennem azabındanda kendini kurtardın...ee tanrı yüreğini cehenneme atcak değilya.büyük laflar konuşuyorsunuz....haddi aşan..isbatı olmayan...boş ve kuru laflar...aynen nasaravari laflar....
din bukadar açık,berrak,net ve anlaşılabilirken...sırf kendilerinde birşey varmış havası vermek için felsefi konuşmalardan,dini felsefenin içine çekenlerden....boş ve kuru lafları anlamlandırmak için gayret sarfedenlerden ALLAH a sığınırım...
muvahhdi mi olmak istiyorsun...önce ALLAH dan başka edindiğin tüm ilahları red-inkar ve yok edeceksin......
iyilikden sevgiden bahsediyorsunuz...sanki kur'an da anlatılmamış,yada eksik anlatılmış...sizin tanımlarınıza ihtiyaç bırakılmış...geçin bunları....anlayışı en kıt adam bile kur'an ı açsa okusa en kolay anlayacağı şey iyilik-hasenatla ilgili kısımlar olur.ama sizin yazılarınızıokuyan birşey anlamaz.sizide birşey zanneder.kendinize ne hvası verirseniz verin....sonuçda ne olduğunuzu ve ne olduğumuzu göreceğiz.....
|