Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
"Ameller son değil başlangıçtır aslında, insanı en baştan incelediğimizde yani bebeklikten itibaren, ilk yaptığı şey dokunmak…"
demişsin
Bebeğin dokunması gene algı ile alakalıdır, dokunmak bir davranış ise bu bir uyarıcı neticesinde oluşur, bir cisim görür bebek görme duyusuna ilişir algı neticesinde gerekli hormon salgılanır ve bu davranışa dönüşür,
Niyetin salih olması için eyleme teşebbüs olmalı teşebbüs hormonların salgısı hormonların salgısı algı algı da uyarıcılar ile alakalıdır,
Algılarımızın temelinde uyarıcılar yatar, uyarıcıların uyarılan bireylerde farklı tepkiler vermesi ise çevre kalıtım eğitim yetiştirilme ve düşünceler ile etkilenebilir, hayal mayal hatırlıyorum okulda bu bebelerin dönemlerini öğreniyordu fallik dönem anal dönem vesaire her bir dönemde her bir tavrın karakterine etksi, bebeğe annenin dokunuşu bebekde özgüvene sebep oluyor, anal dönemde altını pisleten çocuğa annenin kızması ve çocuğun kendini sıkması ve sıkılgan bir kimliğe bürünmesi,
Bebek dokunurken niyetinin rengini hormonları belirler hangi hormonun çalışacağını da algıları algılarını da uyarıcılar belirler,
Kimse bir uyarıcı olmadan bir algı olmadan durduk yere hareket etmez :),
Niyet'in temelinde hormon salgılanması, salgıların temelinde algılar algıların temelinde uyarıcılar,
Uyarıcı ve algı arasındaki ilişkide rengi birey belirler,
Sanada güzellikler canım kardeşim,
Esen kal
__________________ bildiklerimizle değil yaptıklarımızla, ellerimizin neleri ile değil hayatlarımızın nasılları ve nedenleri ile,,,
Beni bir yere oturtmaya çalışmayın,çünkü ben bir yerde oturmuyorum, sadece yürüyorum
|