Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
onun öldü dediği tanrı evrenin ve tarihin yaratıcısı olan tanrı mı...
yoksa karmakarışık bir sürü saçmalıklarla bezeli eski dini söylemlerdeki ne yapıp edeceği bir türlü belli olmayan tanrı mı...
insanları doğru yola sevketmesi amacıyla ortaya konan dinlerin artık bunu tam tersi işlev gördüğünü farkeden kişilerin dinlerden uzaklaşması mazur görülebilir..
çünkü din adına ve allah adına yapılan kötülüklerin haddi hesabı tutulamaz duruma geldiğinde insanlar bu kötülüğe sebeb din yada allah deyip uzaklaşabiliyor...
malikin bir iletisinde dediği gibi bir iyilik amacıyla çakılan kazık başka zaman birinin ayağına takılıp düşmesine yaralanmasına sebeb olabiliyor...
o kazığı peygamber çaktı kimse çıkaramaz deyip herkesin takılıp düşmesine ve eziyet çekmesine ne demeli...
bir peygamberin iyi amaçla çaktığı kazığı başka bir peygamber yine iyi niyetle söküyor...
her ikisinin yaptığı da iyilik oluyor...
dini söylemlerin hepsi zamnında iyi nedenlerle söylenmiş ise bu gün de demekki her durumda iyi olanı tesbit edip uygulamak görevi bize düşüyor...
donuklaştırılmış uygulamaları her zaman bunları uygulayacaksınız deyip dayatınca adam çareyi dinden çıkmakta buluyor...
allah doğru olanı yapmayı emreder...
bu doğru eğer bu gün dinin söylediğine uygun değilse ortada bir sorun vardır...
bu sorun dinin söylediği şeyin kendi zamnında ve zeminide doğru olduğunu bu gün için bunu dayatmanın yanlış olduğunu kabul etmekle yada dinden çıkmakla çözülür...
din her şatta doğru olanı yapmayı emrettiği için dinden çıktığını zannedip doğruya yönelen aslında doğru dini yakalamıştır...
ama adam kendini dinsiz zannediyor olabilir...
__________________ O halde yüzünü, Allah'ı bir tanıyarak dine, Allah'ın insanları üzerine yaratmış olduğu fıtratına doğrult. Allah'ın yaratışında değişiklik bulunmaz. Dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler.
... o kazığı peygamber çaktı kimse çıkaramaz deyip herkesin takılıp düşmesine ve eziyet çekmesine ne demeli...
bir peygamberin iyi amaçla çaktığı kazığı başka bir peygamber yine iyi niyetle söküyor...
her ikisinin yaptığı da iyilik oluyor...
Hiç bir peygamber, kendinden öncekinin yol işaretleri olarak çaktığı kazıkları sökmemiştir/sökmez. Her peygamber üstü kapatılmış yol işaretlerini, üstünü temizlemek suretiyle yeniden ortaya çıkarmıştır. Peygamberlerin diktiği kazıklara, ancak körler görmez ona takılır ve cehennem çukuruna düşerler.
Katılma Tarihi: 26 nisan 2007 Yer: Australia Gönderilenler: 854
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Degerli Asim resulun caktigi kazik cok yanlis bir ifade, Allah'in izniyle onun strajileri insanligi ucuruma gidisten korumustur. Misaller hem dogruyu hemde yanlisi ispat icin kullanilabilir. Allah'a inanmanin Kuran'i tanimina vakif bir insanim, umumun yanlisliklarini o fikirlerin sahipleriyle konusursunuz.
Allah ile ilgili dusuncelerini bir sok etkisi olarak dile getirmek veya bazi yanlis kabullere endeksleyerek dillendirmek ayri bir konudur. Birde biraksaniz da rahmetini ve azabini Allah kendisi takdir etse iyi olmaz mi?
Kuran vahyini kabul edenlerin Ateizmi mesrulastirmalari mumkun mudur?
Kuran Allah'sizliga sicak bakiyor mu? mesele burda.
Yanlislari sayarak baska yanlislari mesrulastirmak dogru bir yontem midir?
Benim kanaatim sen ve benzeri dusunceleri savunan arkadaslar klasik anlayisin ardindan Kuran'i kavramadan aceleci bir sekilde kanaat edinerek hareket ediyorsunuz. yanlislari israrla savunarak dogruya ulasilmaz, kendinize biraz imkan taniyin. Ozellikle ateist forumlara olan yogunlasmaniz zihninizi kolayci cozumleri bulmaya sevkediyor.
Kendi yasamimdan olan tecrubelere dayanarak sizi acele etmeden sabirla ogrenmeye davet ediyorum.
Konu hakkında genel olarak söyleyeceklerim gönderdiğim iletilerden ibarettir, eğer kendimi ifade edebileceğim farklı bir anlatım tekniği geliştirirsem gerek halinde farklı şekillerde de anlatmayı denerim,
Rabbim bizler daha ileri bir duyarlılık düzeyi ve daha derin bir doğruluk bilincine eriştirsin,
Esen kalın
Sevgi ile
__________________ bildiklerimizle değil yaptıklarımızla, ellerimizin neleri ile değil hayatlarımızın nasılları ve nedenleri ile,,,
Beni bir yere oturtmaya çalışmayın,çünkü ben bir yerde oturmuyorum, sadece yürüyorum
"DİN hep aynıdır. Allah'a İMAN edip, SALİH AMEL (AMEL, AKSİYON, UYGULAMA, FAİZ YEMEMEK İÇİN AÇLIKTAN ÖLMEYİ GÖZE ALMA vs.) işleyenler DOĞRU YOLDADIR. DİN ise budur."
Allah, Allah! Açlıktan ölmekte olan hangi parayı faize yatırıyor!?
Allah sömürürüden razı değildir..sömürülenlerde başlarına gelen darlığı Rabden bilmeye hakları ve yetkileri yoktur..
yani insanlardan bazıları,insanların kendilerine yaptıklarını Allahın azabı gibi telakki ederler..bu noktaya dikkat etmek gerek ve zulme dur diyemezsen onun sıkıntısı elbet senide benide onuda sarar..
Bu sömürü sisteminin genele sirayet ettiği ve vucud organlarını artık çürümeye bıraktığı bu zamanda,Allah yardım eder sabredeyim olmazsa açlıktan öleyim hem şehid olurumda mantığı doğru bir düşünüş değildir..
haydi sen imanla açlığa sabredeceksin..peki ya çocuklar??
onlarda sabredebilir mi?
Bu sistemin dışında kalmak istersen eğer yapman gereken erzağını alıp bir çiftliğe yerleşmek..tabi yapabilene..amişler misali yaşamak..başka bir çıkış şu an için pek görünmüyor sevgili kardeşim..
yanlış anlamadıysam faizi fakir yiyemez demek istiyor sayın haktansapmaz...
faizi ancak zengin olan kişi yani parasını faizle veren kişi yiyebilir...
fakir bu paraya muhtaç olan kişi ...
yok ki nasıl yesin zaten yiyemiyor...
ondan da faizli borç alıyor...
borcu alan değil veren yiyor faizi...
borç veren adamda acından ölmez zaten...
çünkü parası var da borç veriyor...
__________________ O halde yüzünü, Allah'ı bir tanıyarak dine, Allah'ın insanları üzerine yaratmış olduğu fıtratına doğrult. Allah'ın yaratışında değişiklik bulunmaz. Dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler.
Enflasyona endeksli faiz ile riba-tefecilik-usury ayni degiller. Muhammed'in yasadigi ortamda boyle bir sistem gelismemisti.
Idealist anlamda faizsiz bir dunya arzulanabilir fakat gunumuz gercekleri buna izin vermemektedir. Kredi kullaniminda bilinclenerek zarar gormemek ve onu faydali olarak kullanmak gerekir. Islam bankaciligida faizin farkli bir uygulamasidir.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma