Yazanlarda |
|
malik bin nebi Uzman Uye
Katılma Tarihi: 24 kasim 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 439
|
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selam değerli kardeşler,
Hanifdostlar bünyesinde bir kurtarma ekibimizin olmasına ne dersiniz,
Eğer buna sıcak bakmadıysanız hepinizin mutlaka bir ilk yardım kursuna gitmesini rica ediyorum,
Bir de satın aldığınız bütüm eşyaların faturalarını mutlaka saklayınız ve çevrenizdekilere saklamalarını tavsiye ediniz,
Esen kalasınız,
Sevgilerim ile
__________________ bildiklerimizle değil yaptıklarımızla, ellerimizin neleri ile değil hayatlarımızın nasılları ve nedenleri ile,,,
Beni bir yere oturtmaya çalışmayın,çünkü ben bir yerde oturmuyorum, sadece yürüyorum
|
Yukarı dön |
|
|
Tavilo Ayrıldı
Katılma Tarihi: 27 ekim 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 40
|
|
|
|
merhaba,
bu kurtarma ekibi,dünya hayatı içinmi,olucak yoksa dünya hayatı içinmi.
faturalar konusuna değinmeyeyim diyecem ama,sanırım bir tüyo aldın herhalde vergi iadesi,yeniden geri dönecek.
slamlar
__________________ Dağlara çıkmayan, uzakları göremez.
|
Yukarı dön |
|
|
malik bin nebi Uzman Uye
|
|
|
|
Selam,
Bu kurtarma ekibi, deprem ve sel benzeri afetler için olucak,
Deprem zamanlarında bir çok kişi herhangi bir yönetim dahilinde olmadan şehirlere dağılmış ve orada molozların üzerine belirli belirsiz basarak dağıtarak enkaz altındaki insanlara acaba nasıl zarar veya fayda vermiştir bilemem,
Araba kazalarında sürücüyü kurtarmaya çalışırken can çekiştiren adamların durumu ortada, en azında arabaya kimsenin el sürmemesi gerektiğini ve acil yardım ekibini beklemek gerekliliğini bilmek bile yeterlidir,
Faturalar konusundaki tavsiyemin sebebi ise,
Bu gibi afetlerden sonra her zaman ortada insanların eşyaları kalır, bu eşyaları devlet çöpe atar insanlar ya çöpten toplar ya da çöpe gitmeden toplarlar,
Fakat eşyaların seri numaraları vs bilgilerini barındıran belgeler insanların elinde olursa en azından bu eşyalar sahiplerine dağıtılabilinir,
Bu kurtarma ekibi bünyesinde ya resmi bir kuruluşa bunu teklif etmek ya da forum bünyesinde bu toplama ve muhafaz ve dağıtma işlevi için gerekli kuruluşlarla görüşmek olmadı bu ekibe bu sorumluluğu yüklemek vardır,
Faturaları zarar görmesi en az olasılığa sahip yerlerde saklayabilirsiniz, ev dışında bir yerlerde olabilir yedeklemeler de olabilir, ki bu gibi durumların dışında herhangi bir süpermarketten eşyanızı değiştirmek istediğiniz zaman bile bunlara ihtiyacınız olucak:)
Ölümden sonrasının kurtarıcılığı ne senin ne benim ne de elçilerin haltıdır, haddidir, bu tarz girişimlerle ölümden sonrasını da düşünmüyorum, sadece bu felaketler sonrasında bir damla daha az aksa bir çift gözden yaş kafidir,
Bu arada foruma yeni gelen kardeşlerin hepsine hoşgeldiniz diyorum,
Esen kalasın,
__________________ bildiklerimizle değil yaptıklarımızla, ellerimizin neleri ile değil hayatlarımızın nasılları ve nedenleri ile,,,
Beni bir yere oturtmaya çalışmayın,çünkü ben bir yerde oturmuyorum, sadece yürüyorum
|
Yukarı dön |
|
|
Tavilo Ayrıldı
Katılma Tarihi: 27 ekim 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 40
|
|
|
|
merhaba antalayalı,
tavsiyelerin için teşekkür,nasıl katkıda bulunacağız bu kurtarma ekibine.
ilk yardım konusuna gelince,gerekli eğitimi en üst düzeyde zamanında aldık.
__________________ Dağlara çıkmayan, uzakları göremez.
|
Yukarı dön |
|
|
malik bin nebi Uzman Uye
|
|
|
|
Selam Tavilo kardeş,
Bir önceki iletime sonradan hoşgeldiniz diye ekledim tüm yeni gelen kardeşler için, okumamış olacağınızdan dolayı hoşgeldiniz diyim ilk önce :),
İlk yardım konusunda gerekli eğitimleri aldıysanız size benden daha çok sorumluluk düşüyor zira en kısa zamanda bu eğitimi tamamlamam gerekiyor, bu konuda önerilierinizi bekleriz,
Arama ve kurtarma konularında eğitimizin öğreticilik düzeyindeyse bu eğitimi ve hazırlığı sizin eğitiminizde de yapabiliriz,
Tamamiyle gönüllü ve etkin ehliyetli kişilerin dahil olması gerekiyor, bu konuda bireysel eğitimler gerekiyor,
- Teknik,
- Mali,
-Denetleme,
Çadır, yağmur
luk, battaniye, kuru bakliyat, elektrikli soba vs gibi stoklamalar da bulunmamız gerekiyor, Bunun için Alperen abinin sorumluluk almasını istiyorum zira bu forumdan herkes gidebilir ama o giderse forum kapanır zira forum O'nun,
Alperen abinin bu iş için oluşturacağı bir hesaba gerek dahilinde yukarda saydığım malzemelerin alımı için dileyenler maddi yardımda bulunacaktır, Alperen abi, bu paralarla ne aldığını ve ne kadar aldığını faturalarını scan ederek foruma asacaktır, Mali işleri Alperen abinin yürütmesi gerekir,
Madem en üst düzeyde eğitime sahipsiniz bu konuda Sizin öncülüğünüze ihtiyaç duyarız, Teknik Ekibin başında siz olursunuz,
Ve tabiki denetleme ekibi hem Alperen abiyi hem de sizi Hasan Oktem Abimizin denetlemesi bence uygundur,
Alperen Abimiz, bu iş için ayrılan hesaptan Hoktem abimizin onayı olmadan para çekemeyecek,
Siz Hoktem abimizin onayı olmadan teknik kadroları dilediğiniz gibi sağa sola süremiceksiniz,
Hoktem abimiz de bu konudaki denetlemeleri, hem forumun görüşüne başvurarak hem de bölge insanları ile görüşerek hem ekiplerle görüşerek yapacaktır,
Alperen abi, Tavillo abi, Hasan Oktem abi,
Maliyet, Teknik, Denetleme ve Çağrı,
Bu süreç içerisinde senelik iki senede bir tatbikatlar yapılabilinir,
Kamplar yapılabilinir,
Evet, aslında siz dururken benim konuşmam biraz yersiz zira konunun uzmanı sizsiniz :),
Forum genelinde bu görüş kabul görmese bile özellikle ilk yardım kurslarında nereler tercih edilmedilidir gibi konularda tavsiyelerinizi tecrübelerinizi paylaşırsanız memnun olurum,
Ayrıca Yukarda zikrettiğim isimlerden dolayı umarım zikretmediklerim yanlış anlamaz ve kırılmaz,
Esen kalasınız,
|
Yukarı dön |
|
|
Metehan2003 Ayrıldı
Katılma Tarihi: 11 ocak 2009 Yer: Micronesia Gönderilenler: 474
|
|
|
|
benim has kardeşim,
ne guzel hasen ameller düşünüyor.Lakin ben bu işi
"uygulanabilite"sini zor görüyorum.
yinede eğer gerçekleşme ihtimali doğarsa...aşagıdaki imzamı
bu iletiye dahil et.
__________________ "Allah dilemedikçe siz bir şey dileyemezsiniz"
|
Yukarı dön |
|
|
Guests Guest Group
Katılma Tarihi: 01 ekim 2003 Gönderilenler: -259
|
|
|
|
MErhaba Arkadaşlar,
Fikir güzel!
Fakat metod sakıncalı.
Derhal sorgulama başlar.
Bu sebeple ilk olarak RESMİ bir platform, dernek, hatta siyasi parti kurmak en AKILLICASI.
O zaman yetim nasıl gözetilir, yoksul nasıl bulunur, mazluma nasıl arka çıkılır yaşanarak gösterilir.
il bazında örgütlenmeden kastım oydu ve o fikir hala açık.
ilk yardım kursu, sigorta, yardım fonu, daha nice alt başlıklar eklenebilir bu BÜYÜK BİRLİĞİN altına.
Bu birliğin adı HANİF DOSTLAR .
Vizyonu : GERÇEK TEVHİD inancına sahip, yalnızca Allah'a köle olan, her türlü, din, dil, ırk, mezhep alt kimliğine bürünmüş ama ŞİRK koşmaktan korkan, insana ŞAH DAMARINDAN yakın olan Allah'a inan insanlar ile BİRARAYA gelmek, GERÇEK hayatta.
Mesela kendi kasgo , haat sigortası şirketimizi bile kurabiliriz. (KAR AMACI GÜTMEDEN, GERÇEK SİGORTACILIK anlayışı ile, toplanınan parayı FAİZDE değerlendirmeden, büyük sermayeye bulaştırmadan)
En güzeli, müsait bir zamanda GERÇEK bir buluşma organize etmek ve artık fiili İLK adımları atmak.
İhtayıcımız olan şey, FİİLİ ve RESMİ bir PLATFORM.
Selametle,
|
Yukarı dön |
|
|
Guests Guest Group
Katılma Tarihi: 01 ekim 2003 Gönderilenler: -259
|
|
|
|
Selam,
NEdense konu buraya kadar geliyor, ondan sonra hareket yok.
Zannın çoğundan kaçınarak soruyorum, fikri olan var mı?
Selametle,
|
Yukarı dön |
|
|
malik bin nebi Uzman Uye
|
|
|
|
Selam hayrullah abi,
Umarım iysindir, henüz sadece üç üye yorum yapmış, ve bu üç üyenin biri üst düzey ilk yardım eğitimi almış geri kalan iki üye ve ben en kısa zamanda ilk yardım kursuna gidelim, okuyan arkadaşlardan da gidenler olur umarım.
Balıklar binlerce lavra bırakır sadece on tanesi balık olur,
İl bazında örgütlenmeler, platformlar, partiler vs ayrı konu başlıklarıdır,
Esen kalasınız,
|
Yukarı dön |
|
|
Hacivat Yeni Uye
Katılma Tarihi: 09 ekim 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 11
|
|
|
|
hayırlı olsun ,peki ya sizleri dinlerden kim kurtarcak :)
|
Yukarı dön |
|
|
|
|