Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Müminlerdendir o erler ki Allah'a verdikleri ahde sadakat gösterdiler. Kimi adağını ödedi (canını verdi), kimi de beklemektedir. Onlar, ahidlerini hiç değiştirmediler.
İşte sen henüz yanıtlarını Kuran'a göre mi almak istiyorsun yoksa "yaşayan sünnet"e göre mi buna bir karar ver ki bir noktada anlaşalım.Durup baktığımız nokta farklı,dolayısıyla aldığımız görüntülerde farklılaşıyor doğal olarak.Bak az önce Haluk kardeşimizle "senin dinin sana benim dinim bana"noktasına geldiniz.Bizim tartışmamızda bundan farklı olmaz bunu anlatmaya çalışıyorum ama ne hikmetse anlamamakta direniyorsun.Amellerimizi ortaya dökmemiz çözüm olmaz,bu ancak riyakarlık olur.Sen meraklanma ortaya İlahi proje adına birşeyler koyanlar er yada geç gündemin en başına otururlar.Gerçekten elinde ilahi proje olan hangi resul ve müminler kıyıda köşede kalmış ki?Senin,benim,bizim kalplerimiz bunun arayışında ise mutlaka bu gündem bizi bulup içine çeker.Benim söyliyeceklerim bundan ibaret.Muhabbetle kal.
İster kişisel manada,ister toplumsal manada tam bağımsızlıktır.
İncelediğim kadarı ile ilgili sitede Küresel emperyalizme karşı dik duran TAM BAĞIMSIZLIKTAN yana bir sitedir.
Milletler,farklı kültürler ve lisanlar Rabbimizin ayetlerindendir.
Rum Suresi
22.Göklerin ve yerin yaratılması,dillerinizin ve renklerinizin ayrı olması, O'nun ayetlerindendir. Şüphesiz bunda, alimler için gerçekten ayetler vardır.
Hud Suresi
118.Eğer Rabbin dileseydi insanları elbette bir tek ümmet yapardı. Ama birbiriyle tartışmaya devam edeceklerdir.
Farklı milletlerden olmak,milletini sevmek İslam'a aykırı değil,bilakis İslam'a,fıtrata uygun olandır.İslam'ın karşı olduğu kavmiyetçiliktir.
Hucurat Suresi
13.Ey insanlar, gerçekten, biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık ve birbirinizle tanışmanız için sizi halklar ve kabileler kıldık. Şüphesiz, Allah katında sizin en üstün olanınız,takvaca en ileride olanınızdır. Şüphesiz Allah, bilendir, haber alandır.
İçinden geldiğiniz millet bağımsızlığını kaybetmişse,buna karşı kılınızı kıpırdatmıyorsanız,''Musa-Firavun-İsrailoğulları''kıssasını Kuran'dan boşa okumuşsunuz demektir.
Tevhid yolunda çarpışanlara selam olsun...
__________________ Şüphesiz en doğrusunu Allah bilir...
Niyet halis bile olsa yöntem yanlış.Taraf olarak, TARAFtar kazanarak ve sadece kelle sayısına odaklı girişimlerin geçmişte de başarılı olmadığı görüldü. Farklı siyasi kalıpların/oluşumların içerisinde benzer kişileri görmekse daha da şaşırtıcı olan...
Amaç İbrahim'in Milletine çağırmaksa herkesi, en güzel "sloganı" Allah veriyor bizlere.
İyisimi sadece Kur'an okuyalım ve okunmasını salık verelim. Ayetler fikirlerimi destekleyici araç olmaktan ziyade apaçık amaç olsun.
Katılma Tarihi: 08 ekim 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 20
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
kendi adıma bağımsız yorum sitesini beğendim ve takip edeceğim. zulümden bahsederek zülmü seyretmek nasıl birşeydir,insanın yurtsever olması hanifliğine zarar mı getirir? bilemiyorum. ama KUR'AN da, sad suresi 45 ve 46 ayetlerinde, ibrahim resul ve oğullarının, yurdu düşünme özellikleriyle yücelen tertemiz kullar yapıldığını yazıyor.
__________________ adaleti ayakta tutmak, doğruyu ve güzeli bulmak.
Katılma Tarihi: 08 ekim 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 20
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Teşekkürler Sn.Öktem. Ama verdiğiniz meal örneklerinde anlam farklılıkları var. KUR'AN da geçen kelime karşılığı, yurt mudur? Ahiret yurdu mu? Bunu nasıl anlayacağız? KUR'AN da peygamber kıssaları anlatılırken, onların milletlerinden ve yurtlarından da söz ediliyor. Bu dünyada yurdu olamayanın ahirette yurdu olur mu? Peygamberlerin mücadeleleri ne içindi? Çok soru oldu, kusura bakmayın ama cevaplarsanız sevinirim. Selamlar. &nb sp;
__________________ adaleti ayakta tutmak, doğruyu ve güzeli bulmak.
konu ayette yurt veya ahiret yurdu olarak çevrilen anahtar kelime
الدَّارِ ...ed dâri...
Kuran bütünlüğündeki kullanımına baktığımızda ahiret yurdu olarak ddâru-l-âhirati kullanılmış. Bir de Rad 22 ve 24. ayetlerde kullanılan ukbâ-ddâr tanımlaması var ki, bunların çevirilerinde de kimi yerde ahiret yurdu, kimi yerde dünya yurdunun sonu olarak çevrilmiş.
الدَّار¡ 6; ...ed dâri geçen ayetleri aşağıda sıraladığımı sanıyorum. Arapça bilgim olmadığından henüz işin içinden çıkamadım. Katkılar fayda sağlayacktır.
Hani, “Birbirinizin kanını dökmeyeceksiniz, birbirinizi yurtlarınızdan
çıkarmayacaksınız” diye de sizden kesin söz almıştık. Sonra bunu
böylece kabul etmiştiniz. Kendiniz de buna hâlâ şahitlik etmektesiniz.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma