Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
selam dostlar,
ed-dinin özünün terk edilip şekillerle show yapmak hakkında tabiki İsa peygamberimizin de söyleyecekleri vardı :
"Vay halinize ey din bilginleri ve Ferisiler, ikiyüzlüler! Siz nanenin, dereotunun ve kimyonun ondalığını verirsiniz de, Kutsal Yasa'nın daha önemli konularını -adaleti, merhameti, sadakati- ihmal edersiniz. Ondalık vermeyi ihmal etmeden asıl bunları yerine getirmeniz gerekirdi. MATTA 23/23
--------------------------------
ve tabiki Tevrat'ta Yeşaya ve Amos peygamberleriimizin dilinden Allah'ın bu tiplere net bir cevabı da vardı :
RAB şöyle diyor: "İğreniyor, tiksiniyorum bayramlarınızdan, Hoşlanmıyorum dinsel toplantılarınızdan,
Yakmalık ve tahıl sunularınızı Bana sunsanız bile kabul etmeyeceğim, Besili hayvanlarınızdan sunacağınız Esenlik sunularına dönüp bakmayacağım.
Uzak tutun benden ezgilerinizin gürültüsünü, Çenklerinizin sesini dinlemeyeceğim.
Bunun yerine adalet su gibi, Doğruluk ırmak gibi sürekli aksın. AMOS 5/21-24
----------------------------
"Kurbanlarınızın sayısı çokmuş, Bana ne?" diyor RAB, "Yakmalık koç sunularına, Besili hayvanların yağına doydum. Boğa, kuzu, teke kanı değil istediğim.
Huzuruma geldiğinizde Avlularımı çiğnemenizi mi istedim sizden?
Anlamsız sunular getirmeyin artık. Buhurdan iğreniyorum. Kötülük dolu törenlere, Yeni Ay, Şabat Günü kutlamalarına Ve düzenlediğiniz toplantılara dayanamıyorum.
Yeni Ay törenlerinizden, bayramlarınızdan nefret ediyorum. Bunlar bana yük oldu, Onları taşımaktan yoruldum.
"Ellerinizi açıp bana yakardığınızda Gözlerimi sizden kaçıracağım. Ne kadar çok dua ederseniz edin dinlemeyeceğim. Elleriniz kan dolu.
Arınıp temizlenin, Kötülük yaptığınızı gözüm görmesin, Kötülük etmekten vazgeçin.
İyilik etmeyi öğrenin, Adaleti gözetin, zorbayı yola getirin, Öksüzün hakkını verin, Dul kadını savunun." YEŞEYA 1/11-17
-----------------------------------
ve tabiki Kuran'da Muhammed peygamberimizin dilinden:
" onların Beytin yanındaki SALATI, boş sesler çıkarmak ve gösteri yapmaktan başka bir şey değildir, artık inkar ettikleriniz dolayısı ile tadın azabı" ENFAL 35
------------------------------------------------
"de ki : Allah'ın indirdiği her Kitaba inandım" Kuran
ed-din, yani islam yani Allah'a teslim olmak dini, tek din. Adem'den Muhammed peygambere kadar aynı, değişmez, dinül kayyime,, ancak insanların çoğu bilmezler.
selam ve muhabbetle.
__________________ yalnız Allah'a teslim ol ve şahitliği dosdoğru yap...
|