Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Sevgili Veysel,öncelikle hoş geldin.Maksadım seni incitmek değil,böyle anlaşıldıysam da kusuruma bakma özür dilerim.
Ancak yazdığın hiç ama hiçbir şeye katılmıyor ve böyle fikirlere ilgi duymaktanda Allaha sığınıyorum.
Elbette sen bu forumda yenisin, belkide henüz Kuran ile bizler gibi yüzleşmemiş olabilirsin.Bu sebeple seni anlayışla karşılıyorum.Burada öncelikle yazman ve tartışman yerine konu başlıklarına göre bir gezinti yapsan bence çok faydalı olur senın için.Gerekirse ondan sonra tartışmalara katılırsın.Selamlar..
Katılma Tarihi: 26 ocak 2009 Yer: Turkiye Gönderilenler: 60
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Sevgili Dermanbeg,
Öncelikle açık yürekliliğin için teşekkür ederim.
"Ancak yazdığın hiç ama hiçbir şeye katılmıyor ve böyle fikirlere ilgi duymaktanda Allaha sığınıyorum" diyorsun, sağol, fikirlerimi duyan insanların ezici çoğunluğu da böyle düşünüyor.
Ama malesef ben inatçı bir kişiyim, bu fikirlerim de bende takıntı halindedir.
Fakat el insaf, ben öncelikle "Allah birdir." (112/1) diyorum. Buna da mı katılmıyorsun :)
Öncelikle açık yürekliliğin için teşekkür ederim. Bilmukabele..
"Ancak yazdığın hiç ama hiçbir şeye katılmıyor ve böyle fikirlere ilgi duymaktanda Allaha sığınıyorum" diyorsun, sağol, fikirlerimi duyan insanların ezici çoğunluğu da böyle düşünüyor.Maalesef ezici çoğunluk senin gibi düşünüyor.Keşke dediğin gibi olsaydı da insanlığın çoğu kurtulanlardan olsaydı.
Ama malesef ben inatçı bir kişiyim, bu fikirlerim de bende takıntı halindedir.İşin zor..Allah seni Hudasına kılavuzlasın.
Fakat el insaf, ben öncelikle "Allah birdir." (112/1) diyorum. Buna da mı katılmıyorsun :)Katılmıyorum.Çünkü ona başka şeylerde katıştırıyorsun..Neyse sen yine de forumda yazılanları önyargısız okumaya çalış,zor olsada..Selamlar..
insanlık tarihi boyunca bir dine inanıpta "TANRI BİR" demeyen yok ki.
inanmayan açsın tüm dinler tarihini incelesin. herkes TANRI BİR diyor. sonra çoğu onun isminin altına birden otuzbine kadar isimler ekliyor. ( detaylı bilgi için www.temizfikir.com sitesinde İSLAM ve DİĞERLERİ adlı yazı dizisine bakınız ltf. )
iş DEMEKTE değil, öyle iman edip öyle inanıp öyle konuşup öyle yaşmakta, yani O TEK TANRIYA TESLİM OLMAKTA, ONUNLA BİRLİKTE YARI KUTSALLAR, HÜKÜM KOYUCULAR KABUL ETMEMEKTE.
YANİ İSLAM'DA. işte dosdoğru DİN ( ED-DİNÜL KAYYİME ) budur, ancak insanların çoğu bilmezler.
selam ile.
__________________ yalnız Allah'a teslim ol ve şahitliği dosdoğru yap...
rakamla Allah 1'dir diyemeyiz. O zaman 1 Allah'tır manası da çıkabilir. bu da kalpleri fitneye sürükler, işin altından kalkamayız...
Ehad öyle birdir ki, EŞİ BENZERİ olmayan...hiç bir benzerliği olmayan TEK, İKİNCİSİ yok, BENZETİMİ yok....TANIMLANAMAZ...dağ üzerinden tanımlansa, dağ dayanmaz..SEN mi DAYANACAKSIN? mümkün değil...
Vahid ise, eş koşulan, ortak koşulan efendileri yıkan bir tanımlama...ama yine TEK...örneğin sen veysel'sin...veysel olarak vahidsin...ama insan olarak senden BİR ÇOK var...v
açık olan bir ifadeyi neden böyle sesteş bir ifade ile değiştirdiğinizi anlamış değilim...kastınızı anlayamadım...niyet ve kastınızı biraz açarsanız sevinirim...
ve,
"Allahu vahdehu", Allah, tek-bir demektir. iki Allah yoktur....tek-bir Allah vardır...O'nun dışındakiler, şerik yapılmak istenen batıl ilahlardır...
"Allahü Ehad", Allah "YALNIZ" dır demektir...yanında hiçkimse yoktur ve olamaz...yanına koltuk veya sandalye çekilemez demektir...
" lâ ilahe illallah " , Allah'dan başka ilâh yoktur...demektir...
Selam ile
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma