Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 16 haziran 2006 Gönderilenler: 751
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selam ----------- Son alıntıladığınız paragraf, Emre1974_tr'ye ait değil, benim ''işte
kurban'' adlı makalemden alıntıdır. Sanırı bir yanlış anlama mevcut.
Hali hazırda, Emre1974_tr ile çok farklı noktalardan bakıyoruz. Bu tip
ciddi bir çelişkinin olması gayet normal ve idealdir. -------------
sayın erdem
arkadaş dürtünce elbette hatamı farkettim de aklımdan şüphemden kurtardı diye sevindim. sağolsun.
Fakat bu hatamın, forumda kamuyu aydınlatmak için yazılanların arasındaki açık farka bir örnek teşkil ettiğini gördüğümden öylece bıraktım.
14. Nefsani arzulara, kadınlara, oğullara, yığın yığın biriktirilmiş altın ve gümüşe, salma atlara, sağmal hayvanlara ve ekinlere karşı düşkünlük insanlara çekici kılındı. Bunlar, dünya hayatının geçici menfaatleridir. Halbuki varılacak güzelyer, Allah'ın katındadır.
15. De ki: Size bunlardan daha iyisini bildireyim mi? Takva sahipleri için Rableri yanında, içinden ırmaklar akan, ebediyyen kalacakları cennetler, tertemiz eşler ve Allah'ın hoşnutluğu vardır. Allah kullarını çok iyi görür. *
16. "Ey Rabbimiz! İman ettik; bizim günahlarımızı bağışla, bizi ateş azabından koru!" diyen;
17. Sabreden, dürüst olan, huzurda boyun büken, hayra harcayan ve seher vaktinde Allah'tan bağış dileyenler (içindir).
18. Allah, adaleti ayakta tutarak (delilleriyle) şu hususu açıklamıştır ki, kendisinden başka ilah yoktur. Melekler ve ilim sahipleri de (bunu ikrar etmişlerdir. Evet) mutlak güç ve hikmet sahibi Allah'tan başka ilah yoktur.
19. Allah nezdinde hak din İslam'dır. Kitap verilenler, kendilerine ilim geldikten sonradır ki, aralarındaki kıskançlık yüzünden ayrılığa düştüler. Allah'ın ayetlerini inkar edenler bilmelidirler ki Allah'ın hesabı çok çabuktur. *
20. Eğer seninle tartışmaya girerlerse de ki: "Bana uyanlarla birlikte ben kendimi Allah'a teslim ettim." Ehl-i kitaba ve ümmilere de: "Siz de Allah'a teslim oldunuz mu?" de. Eğer teslim oldularsa doğru yolu buldular demektir. Yok eğer yüz çevirdilerse sana düşen, yalnızca duyurmaktır. Allah kullarını çok iyi görmektedir
Ayrıca Hıristiyanlıktaki cennet inancı da ruhçuluk doğrultusunda şekillenmiştir.
Belki ilk bakışta bedensel ve maddi ahiret dünyasını kabul etmektedir
İncil, ama gerçekte pagan mistisizmdeki gibi, oradaki yaşam derviş-aziz
yaşantısı gibi kabul edilir.
Yeme içme ve cinsellik-evlilik gibi nimetler olmayacaktır değiştirilmiş İncil'e göre:
Matta 22: 30 "Dirilişten sonra insanlar ne evlenir, ne de evlendirilir, gökteki
melekler gibidirler.
Luka
20: 34 İsa onlara şöyle dedi: "Bu çağın insanları evlenip evlendirilirler.
20: 35 Ama gelecek çağa ve ölülerin dirilişine erişmeye layık görülenler ne
evlenir, ne evlendirilir.
20: 36 Bir daha ölmeleri de söz konusu değildir. Çünkü meleklere benzerler ve
dirilişin çocukları olarak Tanrı'nın çocuklarıdırlar.
Çünkü ruhçuluğa göre maddi nimetler kötüdür ve insanoğlu dünya-ahirette bu nimetlerden uzak kalmalıdır.
Bu kabuller yine tasavvuf gibi öğretilerle İslam dünyasına da sokuşturulmaya
çalışılmış, insanın ahiret yaşantısında tanrısallaşacağı, birleneceği
ve maddi nimetlerden ebediyen uzak kalacağı yalanı ustaca işlenilmiştir.
Ama gerçekte ise Kuran'a göre tam tersine, nimetler insanlar için
yaratılmış olağanüstü hediyelerdir ve ahirette sonsuza dek insanlar bu
hediyeleri deneyimleyecektir. İnsanoğlu sonsuza dek insan olarak
kalacaktır:
"Orada nefislerin arzu ettiği ve gözlerin lezzet aldığı her şey var.ve siz orada süresiz kalacaksınız."(Zuhruf Suresi 71.)
Cinsellikten satranca kadar aklınıza gelebilecek tüm nimetler vardır cennette.
-De ki "Allah`ın kulları için verdiği süslenecek şeylerle rızık olarak
verdiklerinin temiz olanlarını kim yasak edebilir?"yine de ki "bunlar
dünyadaki inançlı kişilerindir. ahirette ise yalnız
onlarındır".ayetlerimizi anlayanlara bu şekilde açıklamaktayız.(Araf
süresi 32.ayet)
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma