Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Forumda kalan 3-5 kişi ile körler sağırlar birbirini ağırlar muhabbeti yapmana müsaade edileceğini ZAN ettin galiba..
Bu forumu kendi düşünceler'ine yakın kişilerce paylaşımlarda bulunulup etrafınıza duvarlar örüp insnalar'ı o duvar'a tıkmayı amaçlıyordun ama biriler'i damarına basınca tezgahın bozuldu değilmi?
Bu site çok sesliliği her zaman bünyesinde taşımıştır/taşımayada devam edecektir.
Buna ne sen nede bir başkası müdahale edebilme hakkını kendinde görebilir.
Bu böyle biline...
Ayrıca şunu belirtmekte fayda görüyorum. Üyeler'in %98'i gitmemden hoşnut değildirler.
Bir taraftan kitab'ı okuyup insanlar'a barışı ve hoşgörüyü savunup bir taraftan ötekileştirme yapanlar ne büyük çelişki içersinde bir bilseler...
__________________ BİLİNÇSİZ BİR ŞEKİLDE ORTAYA ÇIKAN ALIŞKANLIKLARIN BEDELİNİ HİSSİZLEŞEREK ÖDERİZ...
Sevgili Hasan,"riyakarlık edemem" ifadesini kendi adıma söyledim.Siz içtenlikle istiyor olabilirsiniz buna ben karışmam rahat olun.
Evrensel,ben sadece bir düzeltme yaptım.Ve Hasan Öktem'de bunu teyid etti.
Bu forumun yaklaşık 5000 üyesi var ve benim birebir aynı düşündüğüm insan sayısı 4'ü geçmez.Ama seni temin ederim ki bundan dolayı bedbaht değilim.
Tabi şunu da anlamakta zorlanıyorum,açıkça "ben Kuran'ı ölçü almıyorum" diyen kişiye karşı nasıl oluyorda %98 "Hanif" "aman gitme!"diyor. işte bunu anlamakta sıkıntılıyım.
Ben git demiyorum,izle diyorum.
Seni ötekileştiren ben değilim bu durumun faili sensin.Bu yüzden ajitasyona gerek yok,bildiğin gibi davran forumun sahibi ben değilim.Selamlar..
Metehan kardeş'imizin anlatmak istediğim şeyler'i bağlamından kopartarak yapmış olduğu
söylemleri ile bu foruma katkıda bulunabileceğimi sanmıyorum.Bunun ilerisini hayırlı görmediğimden
ötürü çekilme kararı almış bulunuyorum.Polemiklerden her zaman uzak durdum ve durmayada devam
edeceğim.( Evrensel yazdı...)
Değerli Hasan kardeşim,
Kararını tekrar gözden geçirmene sevindim.
Lütfen artık Kişisel atışmalardan uzak dur.Olayları bireyselleştirme,
Güzel yazılarına devam et.
Seni Sevmeyenleri kazanmaya çalış.İstatistikleri bir kenara bırak...
Seni Sevenleride sayma:Bereketi kaçmasın...
Asıl büyük başarı seni sevmeyenleri de sevebilmen ve onların seni sevmesini sağlamandır.
Onların seni sevmesini "onların huyuna ve suyuna giderek değil ancak Diklenmeyen ama Dik duran bir
Duruşla sağlayabilirsin.
Yukarıda ki sözlerimi nasıl anlayacağın tamamen bakış açına bağlı;
İster bir Abi tavsiyesi,ister bir KARDEŞ nasihatı istersende Boş sözler olarak algılayabilirsin.
Bu vesile ile tekrar yazma kararını tebrik ederim...
Sevgilerimle...
metehan
__________________ Demek ki,gerçekten zorlukla beraber kolaylık da vardır,ŞERH-5
sizin bu sitede kalmanız "hayırlı" olur hem bize, hemde size,
Ben şuna inanırım ve savunurum, insanlar birbirlerine "fikirlerini dayatamasalar" bile "ahlaklı olmayı, erdemli davranmayı" "dayatabilirler" ve "bunuda isterler". Ahlak ve erdem temeline dayanmayan ilişkilerde fikirlerin önemi yoktur. Biz "Ötekilerlede" aynı temel üzerine ilişki kurarız.
Başka türlü insanların bir araya gelmesi mümkün değildir. Bir birlerini dinlemeyen, anlamaya çalışmayanların "fikirleri" dinlenmez, anlamaya çalışılmaz ortada bir gürültü vardır. Gürültüde insanlar tarafından makbul bulunmaz.
Lütfen enerjinizi bizlere faydalı olacak şeylere yönlendirin,
Değerli ve güzel kardeşim,
Tekrar ayrılma kararınızdan vazgeçmeniz beni sevindirdi,
selam ve dua ile,
kardeşiniz rıdvan
__________________ Tanrı'ya inanan adam olmak kolay, ve fakat Tanrı'nın inanacağı adam olmak zor!
Bildiğim kadarıyla Dermanbeg söyleyeceğini kişinin arkasından değil yüzüne söylecek kadar merttir. Hatırladığım kadarıyla, çok önce, "yöneticilerin yerine olsam burada (birilerinin!) yazmasına izin vermezdim" meyanında bir cümle sarf etmişti.
Sevgili Hasan,"riyakarlık edemem" ifadesini kendi adıma söyledim.Siz içtenlikle istiyor olabilirsiniz buna ben karışmam rahat olun.
Evrensel,ben sadece bir düzeltme yaptım.Ve Hasan Öktem'de bunu teyid etti.
Bu forumun yaklaşık 5000 üyesi var ve benim birebir aynı düşündüğüm insan sayısı 4'ü geçmez.Ama seni temin ederim ki bundan dolayı bedbaht değilim.
Tabi şunu da anlamakta zorlanıyorum,açıkça "ben Kuran'ı ölçü almıyorum" diyen kişiye karşı nasıl oluyorda %98 "Hanif" "aman gitme!"diyor. işte bunu anlamakta sıkıntılıyım.
Ben git demiyorum,izle diyorum.
Seni ötekileştiren ben değilim bu durumun faili sensin.Bu yüzden ajitasyona gerek yok,bildiğin gibi davran forumun sahibi ben değilim.Selamlar..
Ali bey, Bazı şeyleri düzeltelim ve şahidliğimizi dostdoğru yapalım olmazmı?
1-Bu forumun 5000 üyesinin olması ayrı kişiler olmasını gerektirmiyor.Zaman içerisinde farklı nick'lerle tekrar dönüş yapan pek çok kişi var.Bunlardan biride sen,ben ve metehan kardeşimizdir.Önemli de değildir.Önemli olan katkılar'ın kollektif akla sunulabilmesidir. 2-Bu forumda yazan kişi sayası maalesef gösterdiğiniz rakamlar yanında nokta bile teşkil etmiyor.Körler sağırlar örneklemem bunun içindi..! 3-Benim kur'an ile alakalı ve ona ne kadar değer verdiğime dair düşüncelerimi site içersinde farkedemediyseniz bişey diyemem..! En korktuğum şey yanlış anlaşılmak ve bu minvalde eleştirilmektir.Ben kur'an'ı ölçü almıyorum demem onu attığım anlamına gelmez.Zaten site içerisindeki yazılarım bunu doğrular niteliktedir.Anlatmaya çalıştığım şey yaşamı/insanlar'ı/doğayı vs top yekün bütünsel ele alır ve bu bilgi(kainat kitabı)nı içine alacak şekilde okumalarımı sürdürürüm demek istemiştim.Kur'an'ın sevgili Muhammed ile sınırlandırılmasının yanlış doluğunu onun okunan birşey olduğunu hayat içersiinde bu okunanlar'ın zaten farklı coğrafya da yaşayan kişilercede yapıldığını gözler önüne sermekti amacım. 4-Hangi cümlelerimin acaba ötekileştirmeye götürdüğünüde yazarsanız bendenizi sevindirmiş olacaksınız efendim? 5-şu söz sizin değilmi ötekileştirmeye dair en büyük ve güncel örnek al işte.."ben Kuran'ı ölçü almıyorum" diyen kişiye karşı nasıl oluyorda %98 "Hanif" "aman gitme!"diyor. işte bunu anlamakta sıkıntılıyım.''
Neden bu tahammülsüzlüğü/hoşgörüsüzlüğü gösteriyorsunuz?
Haydi şahidliğinizi dostdoğru yapma fırsatı size?
Ayrıca neden izleyecekmişim?Böyle birşeyi neden istiyorsunuz?
Lütfen karşılıklı paylaşımlar içersine girmek ve faydalanılmasınıs ağlamak için sözler sarfedelim. Anlayalım.Anlamıyorsak açılımını isteyelim.Bu erdemliliği gösterelim.
__________________ BİLİNÇSİZ BİR ŞEKİLDE ORTAYA ÇIKAN ALIŞKANLIKLARIN BEDELİNİ HİSSİZLEŞEREK ÖDERİZ...
Değerli Rıdvan kardeşim, arkadaşın bu konudaki mertliğini teslim etme gereğini duydum. Muhakkak sayılacak daha bir çok mertlikleri de vardır elbet. :))
Sizin şahsınızı yakinen tanımam bilmem.Forumdan edindiğim intiba beyefendi biri olduğunuz yönündedir.Ancak öteden beri takip ediyorum da uzunca süredir forumu takip eden birisi olmanıza rağmen sürekli Kuranda ki iradeye başka şeyler karıştırıyorsunuz ve onu "kaynaklardan bir kaynak" olarak görmeye,göstermeye çalışıyorsunuz.Ben de sürekli bu tavrınıza çelme atıyorum.Şimdi söyleyin lütfen size iyilik mi ediyorum kötülük mü?
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma