Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
selam,
dermanbeg, değerli kardeşim,
Kur'an'ı Kerim sadece bana ait bir kitab değil,
1400 küsür senedir "islam" ümmetinin üzerinde konuştuğu, tartıştığı ve ürünler verdiği bir metin,
Bizden öncekilerde, bizde ve bizden sonrada insanların nasiblendiği/nasibleneceği mubarek bir kitabtır.
Yorumların sıhhati benim tekelimde olmadığı gibi kimseninde tekelinde değildir. "Otoritelerin yorumu" ile "otoriter yorum" arasındaki nüansı anlayacak ve izah edecek kadarda bilgi birikimim var.
Ben bu siteye ali aksoy kardeşimin daveti üzerine geldim, yazdığım ilk günden itibaren ve hayatım boyunca tutarlı olmayı ve ilk söylediğimin son söylediğimle çelişmemesi benim için önemlidir.
"kaynaklardan bir kaynak" sözü benim itikadımı bozar,
Size "beratı zimmet asıldır" şeklinde yazdım, başka bir nikinizle, aksi ispat edilinceye kadar kişinin beyanı esastır diye, (siz ise kafanızdaki şablonu bana uydurmaya çalışıyorsunuz). Ben sizden farklıyım ve bazı şeyleri farklı yapıyorum.
Kur'an'ı "anlaşılması için" metnin kendisinin yetmediğini defalarca yazdım, hanif dostlarda da yazdım,
Bunları izah edecek konumdayımda, vahiy geleneği "benle başlamıyor"
ve benle bitmeyecek,
Fikirsel ayrılıklarımızı aşmanın yolunun ilkesel hesab verme-hesab sorma üzerine bina edilmesini hep savundum ve sözlerimin arkasındayım.
Kur'an'ı iradesi diye bir şey olamaz, ya ondan anladıklarımız olur yada ona anlam giydirmeler (bunu üzerinede yazdım ve nesnel anlamadan yana olduğumu belirttim).
Bundan daha önemli olan şey insanlar arasındaki ilişkilerimde "ahlak ve erdem" temeline dayanmamdır. Farklı fikirlere tahammül edebilirim de, kabul etmeyebilirim de fakat ahlakın ve erdemin olmadı hiç bir şeyin benim gözümde değeri olmaz.
Bende sizi tanımıyorum beki tanışma ve paylaşma imkanı olur inşAllah,
selam ve dua ile,
kardeşiniz rıdvan
__________________ Tanrı'ya inanan adam olmak kolay, ve fakat Tanrı'nın inanacağı adam olmak zor!
|