Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selamlar,
Josephus, Apollonius, Sasha kardeşler öncelikle geç de olsa teker teker hoşgeldiniz diyim,
Son günlerde bayadır gözüme çarpıyor biz çok da bilmiyoruz, uzun yıllardır araştırmıyoruz vs.
Mesele kur'ansa ve kur'an'ın ne dediğiyse inanın kimsenin doğru dürüst bir şey bildiği yok, bilmesine de imkan yok, bir kaç arapça lugat masalı, bir iki edebiyat ve biraz da tepkisel doğru yanlış bilgi ayraçları, bak ben bunu böyle biliyordum ama bu aslında böyleymiş sen de böyle bilmelisin vs vs vs.
Veri gerçeği ile eşleştirilip yüzleştirilmeden bilgiye dönüşemez ki tarihten elimize gelen bir metnin gerçek muhattapları, hatib'i ile kimsenin verileri yüzleştirme imkanları olmadığı için herkes kendi dünyasından bir bakış ile bir şeyler görür ve söyler,
İnsanların zihinlerinde taşdıklarının bir önemi yok zihinde taşınanlar cepte laptopta da taşınır ama belleklere sığmayan bir şey vardır o sa seslerin kelimelerin sözlerin renkleridir,
Ne bildiğiniz değil ne yaptığınız öenmlidir, "Ne" ile ifade edilenlere sahiplik yığma tutkusudur ama "nasıl" ile ifade edilenlere sahiplik ivmedir kıbledir,
Esas olan yaklaşımlar, tarzlar, tavırlardır, ki insanı işleyip duran sisteme teslim kılan veya bu sisteme kafir kılan da bu tavırlardır,
Almanız gereken konumda takınmanız gereken tavırları doğal akış içerisinde takınıyorsanız ne ala, ama yok kağıt ve mürekkeplerle 1400 yıldır elden ele dolaşan metin ile bir hayat kurmaya çalışıyorsanız,
Üzgün kelimesini görünce üzülmesi gerektiğini zanneden insanlardan olursunuz,
Kimse kimseye bir şey öğretemez, dıştan gelen hiç bir şey içerde yer edinmez, içinizden ne geliyorsa onu yapın içinizi görevlendirmeyin, o gideceği yeri bilir,
İnsanlar tarih,dilbilim, arkeoloji bilgilerine göre adam değildir, sadakatleridir onları değerli kılan, özlerine olan sadakatleri, samimiyetleri..
Hayat bir metindeki kelimelere göre hareket aramak için var değildir, ki bu kadar da değersiz değildir, elimizdeki metindeki şu kelime hayatımızdaki hangi harekete denk geliyor veya hangi harekete girmeliyiz tarzında esmalara ruh aramaktansa hangi ruh halindeyseniz bırakın esmalarınız da şekillensin, tüm diller yabancı dillerdir aslolan bir dil varsa o da sessizliğin dilidir, mimiklerin dilidir, bilgi filoloji'den anlamak değil, bu mimikleri tanımaktır,
umarım umduklarınızı bulursunuz,
Esenlikler diliyorum hepinize
__________________ bildiklerimizle değil yaptıklarımızla, ellerimizin neleri ile değil hayatlarımızın nasılları ve nedenleri ile,,,
Beni bir yere oturtmaya çalışmayın,çünkü ben bir yerde oturmuyorum, sadece yürüyorum
|