Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
İnşaallah RaBBİM DOĞRU YOLUNA KILAVUZLAR BİZLERİ..Demiş evrensel
Bu cümlenin açılımı nedir evrensel ? Mesela inşallah ne demek, Rab ne demek, rabbın tanımından sonra "doğru yola kılavuzlanmak ve rab ilişkisi" ni açıklayabilirmisin ..?
Bana göre;
Kuran denilen kitap temel olarak insan karakterine değinir...Bir Durum karşısında iki farklı karakterin eğilimini ele alması şeklini ve nasıl sonuçlandırdıklarının örneklerini verir...Doğru ile yanlışı sohbet ettirir, müteşabihten muhkem i görmenizi ve uygulamaya geçmenizi bekler. Amaç terbiyedir yada ahlak denilendir. Özbenliklerin inşaasını hedefler.
__________________ Konfüçyüs:"Bir Devlet aklın ilkelerine göre yönetiliyorsa, düşkünlük ve yoksulluk yüz karasıdır.Bir Devlet aklın ilkeleriyle yönetilmiyorsa,o zaman da, zenginlik ve şan şeref utanç verici şeylerdir."
"Kendi yöresinden başladı dediğin o yöreselliği atma ve yerine kendi yöreselliğini koyma cesaretin var mı?"
Elbette var.Örneğin,onun yöresinde deve var o deveye bindi diye ben bu arayışa girmiyor,yöremin bineği neyse onun arayışına girişiyorum.Ne kabeye özeniyor,ne de hurmasını ithal etmeye çalışmıyorum.İstersen örneklere devam edebilirim..!Selamlar..
Katılma Tarihi: 13 ocak 2010 Yer: Turkiye Gönderilenler: 288
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
selamlar allah misal verdi diye illada bizlerde misal vereceğiz şirk yakın komşumuz illa dağa iyisini bildireceğiz tabi biz misal verirken işin içinden çıkamıyoruz. neden kısıtlı bilgi önümüzü göremiyoruz.
__________________ ben yanlız kendimi kurana adadım.
İnşaallah RaBBİM DOĞRU YOLUNA KILAVUZLAR BİZLERİ..Demiş evrensel
Bu cümlenin açılımı nedir evrensel ? Mesela inşallah ne demek, Rab ne demek, rabbın tanımından sonra "doğru yola kılavuzlanmak ve rab ilişkisi" ni açıklayabilirmisin ..?
Bana göre;
Kuran denilen kitap temel olarak insan karakterine değinir...Bir Durum karşısında iki farklı karakterin eğilimini ele alması şeklini ve nasıl sonuçlandırdıklarının örneklerini verir...Doğru ile yanlışı sohbet ettirir, müteşabihten muhkem i görmenizi ve uygulamaya geçmenizi bekler. Amaç terbiyedir yada ahlak denilendir. Özbenliklerin inşaasını hedefler.
Ama kuranca....
selamlar..:)
SELAM,
Eğer bir gün yolun malatyaya düşerse ki mutlaka düşecek gibi:))
O zaman,Rabb'ide,inşallahıda,maşallahıda ve bunlar arasındaki bağlarıda görürsün:))
Anladın sen onu
selamlar
Not:yazı karakterlerinden değer verdiğim bir abimin izlerini gördüğüm için şifreli konuştum.Eğer o ise ki o olduğuna inanıyorum o zaman ne demek istediğimde anlaşılmıştır!
Değerli hanif dostlar üyeleri,
Artık ben müsaadenizi istiyorum.Hepiniz esen kalın...
THE END...
__________________ BİLİNÇSİZ BİR ŞEKİLDE ORTAYA ÇIKAN ALIŞKANLIKLARIN BEDELİNİ HİSSİZLEŞEREK ÖDERİZ...
Kur'an'ın hangi resmini muhammed hangi resmini Allah çekti,"
Selam Ünal,bu soruların birbirinden farkı yok,bence hepsi aynı şeyi kapsıyor.Yapacağımız tek eylem İlahi şablonu kendi yöremize giydirmek.Örneklerinide önceki yazımda verdim.Selamlar..
Birer ikişer kelime ile farklı cümleler olsa bile çok derin farklılıklar içeriyor her biri,
Kur'an bir yönü ile muhammed'in çektiği resim ise, muhammed'in beyninin ürünü olur, ve beynin ürün verebilmesi için kendisinden yola çıkacağı belirli noktalara ihtiyaç duyar, olmayan, görünmeyen bir şeyin hayalinin yapılamayacağı veya bir hayalin daha önceki görüntülerden ve gerçeklerden oluşan bir kompozisyon olması gibi,
Kur'anda yöresel dediğin yerleri değiştirebilirsin, ki buna bir yerden başladın mı bu sadece deveyle kalmaz, dil deveden daha yöreseldir, mesaj için kullanılan karakterler vs
Kur'an yöresel olduktan sonra üzerine geçireceğin bir şablon olmaktan çıkar kendisi ile kıyas yapacağın verilerden bir veri olarak elinde kalır,
Deveyi değiştirdiğin gibi, atı da değiştirirsin, zina edenin cezasını da değiştirirsin, iftira atanın cezasını da,
Kısaca kur'an'ı kendi yöresine bırakırsın ve evrensel adalet mesajını gerçekleştirmek için yürür gidersin,ve kur'an'ı üzerine giydirecek bir beden olmaktan daha çok bedenini konumlandıracağın alana göre şekillendirirsin,
İlah'ın çektiği tek resim vardır insan için, o da yaratılıştır, bunun dışında kur'an ve benzeri tüm kitaplar dönemlerinde iyi yürekli insanların çektikleri resimlerdir sen bu insanların resmini İlah-i şablon göremezsin,
Esen kal
__________________ bildiklerimizle değil yaptıklarımızla, ellerimizin neleri ile değil hayatlarımızın nasılları ve nedenleri ile,,,
Beni bir yere oturtmaya çalışmayın,çünkü ben bir yerde oturmuyorum, sadece yürüyorum
Birer ikişer kelime ile farklı cümleler olsa bile çok derin farklılıklar içeriyor her biri,
Kur'an bir yönü ile muhammed'in çektiği resim ise, muhammed'in beyninin ürünü olur, ve beynin ürün verebilmesi için kendisinden yola çıkacağı belirli noktalara ihtiyaç duyar, olmayan, görünmeyen bir şeyin hayalinin yapılamayacağı veya bir hayalin daha önceki görüntülerden ve gerçeklerden oluşan bir kompozisyon olması gibi,
Muhammed insanlık için oluşturulup çekilen ilahi fotoğrafları insanlığa OKUmakla görevlendirilmiş resullerden bir resuldür.Ayın güneşin işleyişine bir dahlimi varki kendi beyninden dilediği fotoğrafları oluştursun.Yani malzemede ortada fotoğrafta,hatırlatıcı olmanın ötesinde misyon yüklememek gerekir beşere.
Kur'anda yöresel dediğin yerleri değiştirebilirsin, ki buna bir yerden başladın mı bu sadece deveyle kalmaz, dil deveden daha yöreseldir, mesaj için kullanılan karakterler vs
Dilide değiştir!Bir mahsurumu var Kurana göre?Hakeza firavunla bu günün diktatörlerini,Karunla günümüz kapitalist zenginlerini..
Kur'an yöresel olduktan sonra üzerine geçireceğin bir şablon olmaktan çıkar kendisi ile kıyas yapacağın verilerden bir veri olarak elinde kalır,Deveyi değiştirdiğin gibi, atı da değiştirirsin, zina edenin cezasını da değiştirirsin, iftira atanın cezasını da,
Deveyi neyle değiştirdiğim önemli..! Eğer değiştirdiğim malzeme Allaha ait olmasaydı dediğin doğru olurdu.(Deve=At)Ancak zina böyle bir değişikliği gerktirmez.Çünkü insan her yerde insandır.İftirada insana ait olduğu için oda böyledir.
Kısaca kur'an'ı kendi yöresine bırakırsın ve evrensel adalet mesajını gerçekleştirmek için yürür gidersin,ve kur'an'ı üzerine giydirecek bir beden olmaktan daha çok bedenini konumlandıracağın alana göre şekillendirirsin,
Daha iyi bir tecrübe olsaydı elbette bunu yapardık.Diyorum ya" biz bulamadık sen bulduysan bizede göster"diye.
İlah'ın çektiği tek resim vardır insan için, o da yaratılıştır, bunun dışında kur'an ve benzeri tüm kitaplar dönemlerinde iyi yürekli insanların çektikleri resimlerdir sen bu insanların resmini İlah-i şablon göremezsin,
Bu gücü Kuranda göremediysen benim yapabileceğim bir şey yok senin için.Yeni bir süreç yaşıyorsun görmeni/görebilmeni temenni ediyorum.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma