Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
s.a nuri kardeşim dün gece uzunca yazmıştım tam bitti derken elektirikler kesildi inş şimdi kesilmez bitene kadar..Kardeşler kurana uymayan hiç bir inancı ve görüşü kabul etmeyen hanif bir müslamanım elhamdulillah...Bu örtü konusundaki niyetimi dilerim anlayan anlamıştır.Anlamayanda nasıl tekfir ederse etsin Hesabını Allah a verecektir..örtü konusunda burda birileri yok dese bile asla küfürler itham etmedim...etmeyede niyetim yok.sadece şunu bilmek gerekiyorki lütfen gerçek inancımda bilinmesi temennisi ile.Örtü konusunda birileri yok diye bi sonuca varıyorsa ben varsınlar vebalide varanların üzerine.Diğer var diyenler varsa bunlardan biride benim ve hiç şüpem yok olmadığından var diyenlerde öyle olsun.çünkü yok diyenler ne kadar yokluğundan eminseler var diyenlerde varlığından o kadar eminler...bu tür konuları şu veya bu polomiklerle mıncıklamak hiç bir fayda vermezz. zaten iman edip islamı şöyle veya böyle yaşayanların çoğu örtülü. Ben öyle harbi Allah iman etmiş bu konuda çaba gösteren örtüsüz bayanları bu yaşıma kadar göremedim.Belki körüm ondandır.Her şey ortada bu forumda bu konuyu artık kapatın.Dünyanın 4 yanında onlarca insan yanlış yapıyorlar deyin buda inkar deyin.Bunun için kampanyalar yapın.ben kınayanın hiç bir kınanmasından korkmadan kuranda ne derse inanıyor ve yaşıyorum gücüm neye yeterse yapıyorum.varsa sizdede bu inanç hiç durmayın aşın kendinizi vesselam...
__________________ 6-Şüphesiz, inkâr edenleri uyarsan da, uyarmasan da, onlar için farketmez; inanmazlar.Bakara suresi
Hasan AKÇAY kardeş , nur 31 i anlatma şekline tamamen katılıyorum. Bence , Doğru ve güzel anlatıyon . Allah razı olsun.
Fakattttttt…….
1-)Kesin olan birşey ,ortada bir örtü var. bu örtüylede bir yerleri örtmek gerekiyo.benim görüşüm başıda göğsüde bu örtüyle kapatmak Ama saçının bir kılı gözükmeyecek şekildemi bence değil ,ama doğrusunu Allah bilir.vede ziynetleri yani takıları bir şeylerle kapatmak, isteyen herhangi bir örtüyle, isteyen elbiseyle, isteyen çarşafla..,kapatta neyle kapatıyorsan kapat.
Bence soru şu olmalı:
a-)Allah bu zinetleri vesile edip kapattırarak insanları bir şekilde tesettüremi almak istiyo.,
b-)yoksa bu ziynetlerle kadınların kibirlenmesini engellemek,takısı olmayan kadınların kıskançlığından korumak , gözü hırsızlıkta olanların gözünden bunu kaçırmakmı istiyo,
ikiside bana mantıklı geliyo . her şık tek başınada olabilir. iki şık birdende olabilir.doğrusunu Allah bilir.
2-)"yüzyıllardır süren tesettür zulmü" ifadesi ağır hemde çok ağır bak niçin ağır , arkadaş;
53 Ey iman edenler! Size bir yemek için izin verilmedikçe Peygamber'in evlerine girmeyin. Vaktini bekleyip durmaksızın çağırıldığınızda girin, ancak yemeği yiyince hemen dağılın. Söze dalıp lafı koyulaştırmayın. Çünkü böyle davranmanız Peygamber'i rahatsız eder. Fakat o size bir şey söylemekten utanır. Allah ise hakkı dile getirmekten çekinmez. Peygamber'in eşlerinden bir şey istediğinizde, onlardan perde arkasından isteyin. Bu, hem sizin kalpleriniz hem de onların kalpleri için daha temiz bir yoldur. Allah'ın resulüne rahatsızlık vermeniz ve kendisinden sonra onun eşleriyle nikâhlanmanız, size helal kılınmamıştır. Böyle bir şey Allah katında büyük bir vebaldir. (Y.N.Ö.33:53)
Şimdi, Allah peygamber hanımlarını perde arkasına koyunca ne yapmış oluyor. Perde zulmümü .haşaa, değil tabiî ki , nihayetinde herkes insan ve Allah nefis vermiş .
Öyle yapmanız, hem sizin kalpleriniz hem de onların kalpleri için daha çok temizdir. Demiş nede güzel demiş ve nede doğru demiş .
Pekiiiii……………
Peygamber hanımlarına bu zulüm değilse ki değil ;
Niçin diğer inanan insanlara zulüm olsun. Pekala ,diğer insanlardada nefis var. ki hatta bence peygamber hanımlarındanda daha zayıf bir nefis var. (şurda anlaşabiliriz ,bunu zorla yaptırmak zulümdür. Kullar allahlabaş başa bırakılmalıdır)
3-)Birde deniyor, yok başörtüsü formadır ,çarşaf ünüformadırv.b.
O zaman ……
59 Ey Peygamber! Eşlerine, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, dış giysilerini üzerlerine alsınlar. Bu, onların tanınmaları ve incitilmemeleri için çok daha uygun bir yoldur. Allah Gafûr'dur, Rahîm'dir. (Y.N.Ö.33:59)
Bu ayet ne oluyor kardeşler ;
Bu ayetten, Müslüman kadınların ,dışarıda giysileriyle incitilmemek için Müslüman oldukları anlaşılacak şekilde giyinilmesi gerekir . denmiyormu.
O zaman bunun ,başörtüsüyle yapılması veya çarşafla yapılması veya cilbab la yapılmasının ne sakıncası var. Bu şekil giyinenler, Müslüman oldukları tanınacak şekilde giyinerek Allahın emrini yerine getirmiyorlarmı.(not1: kimse bana bu ayeti, o zaman kadınların gece tuvalete giderken örtünmeleriyle, ilgili hadis saçmasına dayandırmasın.beyaz hoca gibi şimdi hükmü yoktur demesin.) (not2: fakat zorla kanunla falan olmalımı, kesinlikle hayır.)
Katılma Tarihi: 09 mart 2005 Yer: Antigua And Barbuda Gönderilenler: 362
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Kuranda Hicab Kelimesi 7 ayetde gecer. 7:46, 33:53, 38:32, 41:5, 42:51, 17:45 & 19:17.Hic birisi de bugun muslumanlarin kullandigi BASORTUSU anlamina gelemez. Madem Perdeden konusuyoruz o zaman Kuranda ne anlamda kullanilmis ona bakmamiz gerekiyor. Yoksa Perde her zaman bir odayi ayirmak icin kullanilan BEZ parcasi anlamina gelmiyor. Tartisma yardimci olmasi icin iste HIJAB kelimenin gectigi ayetler.
(A'RAF suresi 46. ayet)Ve beynehüma hicab ve alel a'rafi ricalüy ya'rifune küllem bisimahüm ve nadev ashabel cenneti en selamün aleyküm lem yedhuluha ve hüm yatmeun
(A'RAF suresi 46. ayet) Artık iki taraf arasında bir perde (Hicab) ve A'raf üzerinde de herkesi simalarından tanıyan bir takım kimseler bulunacaktır. Ümit etmekle birlikte henüz cennete girmemiş olan bu kimseler, cennetliklere: «Selam size!» diye seslenmektedirler.
(AHZÂB suresi 53. ayet) Ya eyyühellezine amenu la tedhulu büyuten nebiyyi illa ey yü'zene leküm ila taamin ğayra nazirine inahü ve lakin iza düiytüm fedhulu fe iza taimtüm fenteşiru ve la müste'nisine li hadis inne zaliküm kane yü'zin nebiyye fe yestahyi minküm vallahü la yestahyi minel hakk ve iza seeltümuhünne metaan fes'eluhünne miv verai hicab zaliküm atheru li kulubiküm ve kulubihinn ve ma kane leküm en tü'zu rasullellahi ve la en tenkihu ezvacehu mim ba'dihi ebeda inne zaliküm kane indellahi aziyma
(AHZÂB suresi 53. ayet)Ey iman edenler, Peygamberin evlerine, vaktine dikkat etmeksizin ve yemek için izin verilmedikçe girmeyin; ancak çağrıldığınızda girin, yemeği yediğinizde de hemen dağılın; sohbet etmek için de izinsiz girmeyin! Çünkü o, peygambere eziyet veriyor, üstelik sizden utanıyor; ama Allah, gerçeği söylemekten sıkılmaz. Bir de hanımlarına, gerekli birşey soracağınızda bir perde(Hicab) arkasından sorun! Öyle yapmanız, hem sizin kalpleriniz hem de onların kalpleri için daha çok temizdir. Sizin, Allah'ın peygamberini incitmeye hakkınız yoktur; arkasından hanımlarını nikahlayamazsınız da. Çünkü, bunlar, Allah katında çok büyük bir günahtır.
(SÂD suresi 32. ayet) Fe kale inni ahbebtü hubbel hayri an zikri rabbi hatta tevarat bil hicab
(SÂD suresi 32. ayet) O da şöyle demişti: -Ben, malı, Rabbimin zikrine vesile olduğu için seviyorum. Sonunda atlar toz perdesinin arkasında kaybolmuştu.
(FUSSİLET suresi 5. ayet) Ve kalu kulubüna fi ekinnetim mimma ted'una ileyhi ve fi azanina vakruv ve mim beynina ve beynike hicabün fa'mel innena amilun
(FUSSİLET suresi 5. ayet) Onlar:Senin bizi davet ettiğin şeye karşı kalplerimiz kapalıdır. Kulaklarımızda da bir ağırlık vardır. Seninle bizim aramızda anlaşmamıza engel bir de perde vardır. Sen istediğini yap, çünkü biz yapıyoruz» dediler.
(ŞÛRÂ suresi 51. ayet) Ve ma kane li beşerin ey yükellimehüllahü illa vahyen ev miv verai hicabin ev yurile rasulen fe yuhiye bi iznihi ma yeşa' innehu aliyyün hakim
(ŞÛRÂ suresi 51. ayet) Allah bir insanla ancak vahiy yoluyla veya perde arkasından konuşur, yahut bir elçi gönderip izniyle ona dilediğini vahyeder. O yücedir, hakîmdir.
(İSRÂ suresi 45. ayet) Ve iza kara'tel kur'ane cealna beyneke ve beynellezine la yü'minune bil ahirati hicabem mestura
(İSRÂ suresi 45. ayet) Biz, Kur'an okuduğun zaman, seninle ahirete inanmayanların arasına gizleyici bir perde çekeriz.
(MERYEM suresi 17. ayet) Fettehazet min dunihim hicaben fe erselna ileyha ruhana fe temessele leha beşaren seviyya
(MERYEM suresi 17. ayet) Onlardan gizlenmek için de bir perde germişti. Derken, Biz de ona ruhumuzu göndermiştik de tam bir insan olarak görünmüştü ona.
Kuranda Hicab Kelimesi 7 ayetde gecer. 7:46, 33:53, 38:32, 41:5, 42:51, 17:45 & 19:17.Hic birisi de bugun muslumanlarin kullandigi BASORTUSU anlamina gelemez. Madem Perdeden konusuyoruz o zaman Kuranda ne anlamda kullanilmis ona bakmamiz gerekiyor. Yoksa Perde her zaman bir odayi ayirmak icin kullanilan BEZ parcasi anlamina gelmiyor.
selam
her yerde o anlama gelmiyor ama o ayette odayı ayıran bez anlamına geliyo. konumuzda o ayet,
zaten ,başörtüsü anlamına geliyor diyen yok.
ama, allah açıkca, peygamber hanımlarının gizlenmesinide söylüyor, konuyu sulandırmanın anlamı yok, konuyu hicab ne anlama geliyora çekmiyelim.
İllada yok diyecekler ya.bütün örtü konularını baş örtüsü konusunda anlıyorlar.bay RadyoMan Mantığı....Halil66 aklını iyi kullanmışsın.Allah razı olsun.Zaten bunlar gibi ne anlayan var nede yaşayan...ben hiç örtüsüz islamı yaşayan görmedim daha öncede yazmıştım ben körümde ondanmı acaba.....?Gözlükte aldım başka çaresi varmı görmenin acaba...?
__________________ 6-Şüphesiz, inkâr edenleri uyarsan da, uyarmasan da, onlar için farketmez; inanmazlar.Bakara suresi
Allah razı olsun. Zaten bunlar gibi ne anlayan var nede yaşayan... ben hiç örtüsüz islamı yaşayan görmedim
Şu anda DİB Din İşleri Yüksek Kurulu'da bir bayan ilahiyat profesörü var; başı açık. Kadınların namazın dışında da başörtülü olması gerektiğini belirten bir fetvaya muhalefet şerhi koydu. Kendisini ordan hatırlıyorum.
Bu bayan ilahiyat profesöründen önce aynı kurulun üyesi olan Beyza Bilgin de bir ilahiyat profesörüydü ve başı açıktı.
Katılma Tarihi: 09 mart 2005 Yer: Antigua And Barbuda Gönderilenler: 362
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
halil66 Yazdı:
radyoman Yazdı:
Kuranda Hicab Kelimesi 7 ayetde gecer. 7:46, 33:53, 38:32, 41:5, 42:51, 17:45 & 19:17.Hic birisi de bugun muslumanlarin kullandigi BASORTUSU anlamina gelemez. Madem Perdeden konusuyoruz o zaman Kuranda ne anlamda kullanilmis ona bakmamiz gerekiyor. Yoksa Perde her zaman bir odayi ayirmak icin kullanilan BEZ parcasi anlamina gelmiyor.
selam
her yerde o anlama gelmiyor ama o ayette odayı ayıran bez anlamına geliyo. konumuzda o ayet,
zaten ,başörtüsü anlamına geliyor diyen yok.
ama, allah açıkca, peygamber hanımlarının gizlenmesinide söylüyor, konuyu sulandırmanın anlamı yok, konuyu hicab ne anlama geliyora çekmiyelim.
Simdi Peygamberin hanimlarinin perde arkasindan konusulmasi ile ilgili konuyu actigin icin ben hicab kelimesinin gectigi ayetleri verdim. Araplarda Hicab keliemsi genelde carcaf yada ortunmek anlaminda kullanilir.
tamam o zaman bakalim burdaki Pede gercekden bez parcasimi
AHZÂB suresi 53. ayet) Ya eyyühellezine amenu la tedhulu büyuten nebiyyi illa ey yü'zene leküm ila taamin ğayra nazirine inahü ve lakin iza düiytüm fedhulu fe iza taimtüm fenteşiru ve la müste'nisine li hadis inne zaliküm kane yü'zin nebiyye fe yestahyi minküm vallahü la yestahyi minel hakk ve iza seeltümuhünne metaan fes'eluhünne miv verai hicab zaliküm atheru li kulubiküm ve kulubihinn ve ma kane leküm en tü'zu rasullellahi ve la en tenkihu ezvacehu mim ba'dihi ebeda inne zaliküm kane indellahi aziyma
(AHZÂB suresi 53. ayet)Ey iman edenler, Peygamberin evlerine, vaktine dikkat etmeksizin ve yemek için izin verilmedikçe girmeyin; ancak çağrıldığınızda girin, yemeği yediğinizde de hemen dağılın; sohbet etmek için de izinsiz girmeyin! Çünkü o, peygambere eziyet veriyor, üstelik sizden utanıyor; ama Allah, gerçeği söylemekten sıkılmaz. Bir de hanımlarına, gerekli birşey soracağınızda bir perde(Hicab) arkasından sorun! Öyle yapmanız, hem sizin kalpleriniz hem de onların kalpleri için daha çok temizdir. Sizin, Allah'ın peygamberini incitmeye hakkınız yoktur; arkasından hanımlarını nikahlayamazsınız da. Çünkü, bunlar, Allah katında çok büyük bir günahtır.
simdi ayni kelime
(FUSSİLET suresi 5. ayet) Ve kalu kulubüna fi ekinnetim mimma ted'una ileyhi ve fi azanina vakruv ve mim beynina ve beynike hicabün fa'mel innena amilun
(FUSSİLET suresi 5. ayet) Onlar:Senin bizi davet ettiğin şeye karşı kalplerimiz kapalıdır. Kulaklarımızda da bir ağırlık vardır. Seninle bizim aramızda anlaşmamıza engel bir de perde vardır. Sen istediğini yap, çünkü biz yapıyoruz» dediler.
"bir ağırlık vardır. Seninle bizim aramızda anlaşmamıza engel bir de perde vardır." bir engel vardir. Kapi arkasindan istemek bir engel degilmidir.
İllada yok diyecekler ya.bütün örtü konularını baş örtüsü konusunda anlıyorlar.bay RadyoMan Mantığı....Halil66 aklını iyi kullanmışsın.Allah razı olsun.Zaten bunlar gibi ne anlayan var nede yaşayan...ben hiç örtüsüz islamı yaşayan görmedim daha öncede yazmıştım ben körümde ondanmı acaba.....?Gözlükte aldım başka çaresi varmı görmenin acaba...?
baş örtüsü olmadan din yasanmaz mi ? Ben baş örtüsüz olup musluman olamam mi ? Yahudi gelenegini ve arap gelenegini islama yamayanlara uymuyorum diye Allaha sirk kosmayan musluman olamaz miyim.
Yukardaki yazilarda HAMIR kelimesi ve ortunecek yerler defalarca aciklanmis. Ama Arap gelenegine goe basimi ortmedigim icin Islami yasamamakla suclaniyorum.
Nisa 31 de arapca Arapaca kelime BAS yani (RAAS) ve SAC (SHAAR) Bu ayetin neresinde geciyor ki ben orteyim.
hasan beyin dedigi gibi nur 31 ayetde gecen ziynet kelimesini GOGUS olarak alirsak, ayetin hemen devaminda bu ziynetin gosterilebilecegi kisiler sayiliyor bakalim ortmem gereken bu ziynetleri kimlere gostrebilirmisim.
Nur 31 Ve kul lil mü'minati yağdudne min ebsarihinne ve yahfazne fürucehünne ve la yübdıne zınetehünne illa ma zahera minha vle yadribne bi humurihinne ala cüyubihinne ve la yübdıne zınetehünne illa li büuletihinne ev abaihinne ev abai büuletihinne ev ebaihinne ev ebnai büuletihnne ev ıhvanihinne ev benı ıhvanihinne ev benı ehavatihınne ev nisaihinne ev ma meleket eymanühünne evit tabiıyne ğayri ülil irbeti miner ricali evit tıflillezıne lem yazheru ala avratin nisai ve la yadribne bi ercülihunne li yu'leme ma yuhfıne min zınetihinn ve tubu ilellahi cemıan eyyühel mü'minune lealleküm tüflihun
"NUR 31 .....Kocaları yahut babaları yahut kocalarının babaları yahut oğulları yahut kocalarının oğulları yahut kardeşleri yahut erkek kardeşlerinin oğulları yahut kız kardeşlerinin oğulları yahut kendi kadınları yahut ellerinin altında bulunanlar yahut ihtiyaç içinde olmayan erkeklerden kendilerinin hizmetinde bulunanlar yahut kadınların kaygı duyulacak yerlerini henüz anlayacak yaşa gelmemiş çocuklar...."
Eger gogus ise bunlara gostermemde bir mahzur yok. Bu ne utanmazlik yahu. Yada nerde bu ayetde BAS ve SAC kelimleri. Ben Hangi Kadin gidip ziynetlerini sizin Arap kulturu ve uydurma hadisler isiinda verdiiniz anlam olan goguslerini kocalarının babaları yahut oğulları yahut kocalarının oğulları yahut kardeşlerine gosterebilir.
Sirf basortusunu cikarmak yada Kurani hadislere uydurmak icin ortaya koydugunzu su kepazelige bakin. Ortun istediginiz gibi ortun ama SAKIN
1. Bu Allahin emri demeyin, ayetleri o yonde carpitmayin
2. Sizin arap gelenegine gore ortunmeyenide Islami yasamamakla suclamayin.
Basini arap kulturunden kaldirip Kurana gore islami yasayanlara bakarsan belki gorursun Tamer Efendi
__________________ Bayanlar UYANIN ARTIK, Basörtüsü ve ÇARÇAFLARINIZDAN baska kaybedecek bir şeyiniz YOK. SIRF KURANA inanmanin özgürlügünü TADIN
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma