Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Akik Yazdı:
46/9 De ki: «Ben peygamberlerin ilki değilim; benim ve sizin başınıza gelecekleri bilmem; ben ancak bana vahyolunana uymaktayım; ben sadece apaçık bir uyarıcıyım.»
|
|
|
Teslim su ayeti neden anlamamkda israr ediyorsun anlamiyorum.
1. "De ki: «Ben peygamberlerin ilki değilim" Evet o Peygamberlein ilk degil. Bunu hepimiz biliyoruz. Bakiniz baska bir ayetde ne diyor.
Muhammed yalnızca bir elçidir. Ondan önce nice elçiler gelip-geçmiştir. Şimdi o ölürse ya da öldürülürse siz topuklarınız üzerinde gerisin geriye mi döneceksiniz? İki topuğu üzerinde gerisin geri dönen kimse, Allah'a kesinlikle zarar veremez. Allah, şükredenleri pek yakında ödüllendirecektir. (3/144)
2. benim ve sizin başınıza gelecekleri bilmem;" Demekki Peygamber efendmizi bile basimza gelecekleri bilmiyor.
3.ben ancak bana vahyolunana uymaktayım; ben sadece apaçık bir uyarıcıyım.» Demekki Peygamberimzi sadece Kurana uymustur. Ekleme cikarma yapmamistir.
Demekki Kuranda namaz 3 vakit ise 3 vakitdir. Basortusu yok ise yokdur. Kuran Allah dan baskasi sefaat edemez diyorsa. Buhari, Tirmiz gibi sahislar cikipda yok Peygamber de sefaat eder diyorsa. Yalan soyluyorlar. Cunku Peygamber efendimiz Kurandan baskasina uymadi. Ayet cok acik.
Hatta ondan onceki peygamberlerde aynis eyi soylemisler. Nerden mi biliyoruz Kurandan.
[036.017] «Bizim vazifemiz, açik bir sekilde Allah'in buyruklarini size teblig etmekten baska bir sey degildir» dediler.
Bakiniz bizi nasil uyariyor Allah
[064.012] Allah'a itaat edin; eger bundan yüz çevirirseniz bilin ki Peygamberimize düsen apaçik tebligdir.
Burda anlasilmayacak bir sey gormuyorum.
nuri
__________________ A'raf 194 Allah dışındaki yakardıklarınız sizin gibi KULLARDIR , eğer iddianızda haklıysanız , hadi çağırın onlarıda size cevap versinler
|