Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
mindar Yazdı:
ben size ayetler yazıyorum onları hiç konuşmuyorsunuz. ben geçmiş sayfalarda yazdığım ayetlerin akılcılıkla alakası varmı bunu bi yaratıcı söylermi onun peşindeyim ben ah bi anlasanız
|
|
|
Selamlar. Konu ile alakalı dusuncemi yazdım ve Kuran'da belirtildiği gibi sizi idda sahibine davet ettim ama siz nedense bunu başkalarından oğrenmek istiyorsunuz. Yani şunu anlayın Allah sadece kendisini ve kesin olan şeyleri kaynak almanızı mesnet almanızı istiyor. Neyse bunu gene de birkez daha olsun tekrarlamış olayım. Siz ama genede başka yerlerde cevapları arıyacak sanırım başkalarına sormaya devam edeceksiniz.
İbretle çocuk öldürme üzerinden gidilen muhabbeti izliyorum. Sanırım sizin ayet yazdım bunların akılcılıkla ne alakası var dediğiniz kısım bu kısımlarla alakalı. Zira son yazdıgınız ayetler bunla alakalı. Ben burda ki kişilerin ne düşündüğüne karışamam. Herkes anladığı şekilde inanmakta özgür. Ama iş ayetlere sırt çevirmeye geldi mi işte sırt çevirenlere elbette sormak lazım neden siz böyle yapıyorsunuz diye. Siz şimdi bazı ayetleri ortaya koyuyor ve anlamalarına rağmen sırt çevirmiş olmalarını garipsiyorsunuz. Sizi anlıyorum.
Bu ortamda buna alışmaya çalışın. Burda işler böyle yürüyor. Bu ortam Benim Kuran'dan kelime anlamı olarak anladığım mescid i haram ortamı değil. Bu yuzden burada bir yaptırım olmadığından bu normal.
Bakın siz ayetleri ne kadar yazarsanız yazın çok çok olacağı size söyleyim. En başta Alperen arkadaşımız çattt diye konuyu kapayacak ve sizi tehditvari kendince yumuşak uslubla uyaracak. Ayet yazmaya devam edersen ve onların istediği şekilde yorumlamazsan başına gelecek olan bu. Sen burda insanların seni kendince ^^ hor görürken ^^ ayetleri kim demiş bakarken seni dinleyecekler mi sanıyorsun. Kaç kişi olacak sanıyorsun. Sence sen soruların evet yada hayır gibi kesin şekilde cevap verilecek olan sorulara cevap verecekler mi sanıyorsun. Sen burda bu olacak diye mi düşünüyorsun. Peki dene ozaman arkadaşım umarım başarırsın. Umarım bu kendini bilmez astığım astık elimde değnekçi kişiler sana da konunada kilit vurmaz. Burda çünkü sadece bakın sadece ayet yazmama ragmen silinmiş yazılarım kitlenmiş konum var ^^ Ne garip değil mi? Sonra uyarmadı deme. Bunların bildiri yayınladığı zamanda sen var mıydın? Varsan sana hatırlatırım.
Ve yazdığın ayetlere gelince ne gariptir benim konumda tamda senin yazdığın ayetlerle alakalı idi. Ama arkadaslar dayanamadı. Sanırım dunyada bu ayetleri bir ben boyle anlıyorum. Zira baksana adamlar sadece Kuran diyorda ne anladıpıma mudahale etmeye calışıyor sonra ayetleri gorunce donup kalıyor geveleyip duruyor. Diyecek lafları kalmayınca ayetlere sırt ceviriyor senin konunu kitliyor? Sence neden konu kitleniyor sırf ayetler yazılmasına ragmen? Biraz tart arkadasım. Eğer benzeri birşeyle karşılasırsan bunu yadırgama kendini hazırla. Gidişat o yone dogru bari ben bunları ifşa edeyimde gorunmezde iken açığa cıksında etiketlerinden utanıp kendince "Yaftalanmamak" için korksunlar. İfşa olacaklarından. Umarım bu kitlenmenin kıyısına gelmiş konuyu kitlenmeden once kitleyenleri ifşa edelimde oldu bittiye geleceğini sanıp ellerini dillerini sana uzatmasınlar. Umarım bu işe yararda ancak onlar yaptıklarını olmasada yapacaklarını inkar ederler ^^ Halbuki bunların fıtratı bu sen bunlarda bir değişiklik goremezsin. İşte bunlar bundan korkar. Umarım bu onları durdurur.
Hernekadar anlayışın uslubun ve diger birçeok seyde cok yalnıslık oldugunu dusunsemde sen ayet yazarken istersen ateist ol sana karşılık veremedıklerı ıcın senı susturmaya yeltenmelerine ve bu tavırlarına karsıyım. Amacın ve kımlıgın ne olursa olsun.
Halbuki onlar inansalar sana bilmeseler bile Allah tan bilgi dileyerek ve çalışarak sana cevap verirler. Zumer 6 suresinde bir ateistin ahkam keserken Allah'ın izni ile rezil olmuş olması gibi. Şimdi sen o konu hakkında soru duyuyor musun? Konuşmazlar. Sen duyuyor musun?
Peki onlar başka seyler hakkında konuşmaktan geri duruyor mu? Sence her sordukları sorulara cevap alsalarda direnmeleri bitecek mi? Sence bir soruya cevap verilmese dahi kendileri haklı ilan etmıyecekler mi?
Sence senin bunlardan farkın nedir arkadaşım. Senin dur noktan neresi? Sen bu dili bilmezken onlarda bilmezken bu kitabı araştırmayı kelimeleri kontrol etmeye ve inanmaya kaç soruna cevap alsan başlarsın? Nezaman sadece kesin olan şeyleri ve kitabın aslını her kelimesi her ayette hep aynı şekilde gececek şekilde araştırıp okur ordan cevap almaya çalışırsın? Nezaman olur bu? Bunları düşünmelisin bence.
Ne garip değil mi şimdi Allah çocuk öldürmeyi emreder mi bu tartışılıyor. Benim kitlenen konumda tamda bu konu idi garip ... Sanırım bu dünyada benim gibi anlayan bu sureyi başka kimse yok. Baksana arkadaşlar sadece Kuran'ı kaynak alıyor olmalarına rağmen tahammul edemediler. Diğerlerini konuşmuyorum bile.
Yani diyorum ki arkadaşım. Allah çocuk öldürmeyi emreder mi onu mu öğrenmek istiyorsun misal? Burda mı arıyorsun cevabını? Senin bu cevabı kitapta araman gerekmez miydi? Sence sana bunun cevabını kitaptan daha guzel verecek yer ve ya kişiler mi var? Sen cevabı dısarda aradıkça alacağın cevaplar değişmeyecektir.
Neyse umarım bazı olabilecek durumlar ve elini uzatacak kişiler ifşa olmuşlardırda heralde onların uslubunu biliyorsak onlar gizlide ancak yeltenebiliyorken şimdi ortaya çıkınca uslubları belki geri dururlar ^^
Ha birde olmadı mesajlar mudahalelerde gelebilir. Bakalım bu mesaj basta olmak uzere bundan sonra mesajlara mudahale edecekler mi? Begendikleri yeri kesip atacak begendiklerini eklıyecekler mı?
Burda bu gibi seyler olmaz mı sanıyorsun. Biraz daha ilerlesin konu bekle ... Daha yazacak cok sey var ama kalsın. Bazı kişiler ancak kendi ellerinde ve ya taraftarlarının elinde değnek varken konuşabilir. Bu kişilere dikkat et. Karşılaşacağın olası durumlara kendini hazırla.Uzulme sakın. Hernekadar yazdıkların hakkında çok yazılacak cok sey oldugunu dusunsemde en azından ayetlerle konuşuyorsun. Bu durumda sana zulm edilmesine izin veremem. Sen ne anlıyorsan onu yaz. Ama sakın ayet yazandanda yüz çevirme arkadaşım. Yöntemini benimsemesemde sana "anlamaya ve gerçeği bulmaya" çalışmanda başarılar.
|