Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Hersey hareket ettigine gore bu gorunen ve bilinen birsey,gosteriyor ki yaratmada devam etmektedir.zaman enerji melekler insanlar ve goremedigimiz bilgimiz disinda olan hersey bir ivme hal hareket (tesbih)halinde.
Rum/27.Yaratmaya başlayan, sonra onu tekrarlayan O'dur, ki bu, O'nun için pek kolaydır. Göklerde ve yerde (tecelli eden) en yüce sıfat O'nundur. O, mutlak güç ve hikmet sahibidir.
Ornegin enbiya/104. ben burda bir noktadan baslayan genisleyen ve maximun genlesmeden sonra yeniden icine coken (Yok olmayan) ayni noktaya donen bir proton gibi cok SIKISTIRILMIS yazi tomarlari gibi durulmus bir olusum gormekteyim.bu belirlenmis bir omurdur.baslar ve basladigi noktaya geri doner,yok olmaz.Eger biz bir baslangica bakar birde sonu gorursek ve bu iki ivme arasinda olup bitenleri goremezsek yaratildik ve olmek icin dunyaya atildik deriz ve Kur'anin anlayisina terstir.
Enbiya/104.O gün göğü yazı tomarlarını dürer gibi toplarız. İlk yaratmaya başladığımız gibi onu iâde ederiz. Üzerimize sözdür; biz bunu mutlaka yapacağız
Etrafimizda gordugumuz hissetigimiz bildigimiz ve bilgimiz disinda olup biten herseyin Sahibi Yuce Allah bu seyler Allah'a aittir,Allah bu seylere ait degildir.
Ornegin hidular gunes Allah'in bir parcasidir derler ay enerji isik sevgi ask kin nefret ISI bu tip seyler Allah'in parcasidir derler.yani Allah'in yaninda bir suru binlerce tanrilari vardir.
Ama Kur'an bunu acik ve net soylemektedir.Allah bunlarin Sahibidir.bunlar Allah'in varliginin isaretidir, bu gunesin bir sahibi oldugunun isareti gibi.
Ben Kur'ana dogrulayici kitap olarak bakiyorum eger bu acidan bakarsak bu tur sorulari sorma geregi duymuyorum sonucta Kisinin tepkileri hal ve hareketleri ,sorulari kendisinde yuklu olan bilgi dogrultusundadir eksik veya yanlis.Ataist,deist,dinci, hanefi ,sii ,sunni ,sagci ,solcu v.b bu yuzden olusmaktadir.
Ben diger kitaplara bozulmus olarak bakmiyorum.Ben Kur'anin bu kitaplari dogrulayicisi olarak algiliyorum/goruyorum bendeki yuklu olan bilgi bu ve beni boyle davranmami sagliyor.
Eger gercek kalip varsa ve bunun farkindaysan bu kaliba uymayan akil ve mantigina sendeki yuklu olan bilgiye ters dusecektirde zaten .
Selametle
|