Yazanlarda |
|
mindar Uzman Uye
Katılma Tarihi: 02 kasim 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 373
|
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
kuranda konuşanın kim olduğunudan kasıt şu yönüde var işin yani eksiksiz herşeye gücü yeten bir tanrı sözü gibi değilde aciz bir kulun beddua etmesi onları yapmadı diye korkutması kendine imtiyazlar(kadınlar,ganimetler vb.) tanıması bunların yani kuranın çoğu içeriğinin bir kul ağzından çıkmış gibi
|
Yukarı dön |
|
|
mindar Uzman Uye
|
|
|
|
ve bir başka ilginç not kurandaki çoğu ünlü kıssalar tevrattan alınma biraz değiştirilmiş biraz kurani yapılmış. ve bu kıssalarda da akıl dışı şeyler de var.. ve son olarak bişey daha ekleyeyim.
o devirlerde Tanrıya isyan zulum varmış mesela lut kavmi oğlancılıktan diğerler başka şeylerden. helak edilmişler şimdi o zamanlardan çokmu iyi toplum şimdi neden bir helak gelmiyor veya bi işaret bir mucize bir ses bir karartı bir vb...
|
Yukarı dön |
|
|
mindar Uzman Uye
|
|
|
|
ve şunu da bir türlü anlayamıyorum Allah hem özgür bırakıyor kullarını hemde bana inanmadılar kulluk etmediler diye çoluk çocuk kadın zayıf hasta hepsini yok ediyor Allah böyle olmamalı bildiğimiz Allah merhametli olmalı bunlarda bi eksiklik var veya bizim aklımız almıyor bu tip meseleleri ama inanın fazla düşnmezken böyle değildi genlde çok düşününce işler değişiyor. çevrenize bakın çoğu ilim adamları eğer bi önyargıları yoksa korkuları yoksa önce dinleri saçma ve akıldışı buluyorlar sonrada Tanrı kavramını ilimse ilim ama yok diyolar yani kısaca düşünmeyen genelde dine inanıyor körü körüne bağlanıyor ama düşündüğün zaman ya sağlam müslüman oluyosun veya ateist..
|
Yukarı dön |
|
|
mindar Uzman Uye
|
|
|
|
Arkadaşlar ben ve benim şahsımda benim endişlerimi ikilemlerimi yaşayan diğer arkadaşlar namına vereceğiniz bilgiler paylaşımlar için teşekkür ederim. lütfen temiz bir kalp özgür bir irade ve önyargısız bir beyinle düşünelim . doğruyu bulmaya çalışalım.
|
Yukarı dön |
|
|
asım Uzman Uye
Katılma Tarihi: 14 agustos 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1700
|
|
|
|
Allah Beşerle Nasıl Konuşur?
__________________ O halde yüzünü, Allah'ı bir tanıyarak dine, Allah'ın insanları üzerine yaratmış olduğu fıtratına doğrult. Allah'ın yaratışında değişiklik bulunmaz. Dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler.
|
Yukarı dön |
|
|
mindar Uzman Uye
|
|
|
|
Sorun Allahın Beşerle nasıl konuştuğu değil kuran eğer allahtan gelme ilahi bi kitap ilahi eksiksiz çözüm bulan anlaşılan kesin hükümler içeren korkmayan eğip bükmeden yapılmasını isteyen bi kitap olmalı. ama şimdi ne görüyoruz bazı şeyleri yapmaktan çekinen gücü eline aldığında asan kesen ayetleri gündeme getiren lanet eden intikam alan kin güden bir tanrı olamaz olsa olsa ona inanmadıkları için düşünen muhammed olabilir..
|
Yukarı dön |
|
|
mindar Uzman Uye
|
|
|
|
Şunu hissediyorum çoğumuz bu tip düşünceleri ve sorunları var cevap vermekten bile imtina ediyorsunuz acaba diyoruz hep.. ateş korkusu sonsuz azap ters bişeyler yapmak istemiyoruz eğer yoksada var gibi yaşayıp kurtulanlardan olmak istiyoruz bi yönden haklı ama bazı insanı gerekleri sırf din adına yapmıyoruz kadınlara verilen değer köle cariye vb.
|
Yukarı dön |
|
|
malik bin nebi Uzman Uye
Katılma Tarihi: 24 kasim 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 439
|
|
|
|
Merhabalar;
Kur'anda konuşan, kur'an ögelerini seslendirendir diye düşünmekteyim.
Esenlikler
__________________ bildiklerimizle değil yaptıklarımızla, ellerimizin neleri ile değil hayatlarımızın nasılları ve nedenleri ile,,,
Beni bir yere oturtmaya çalışmayın,çünkü ben bir yerde oturmuyorum, sadece yürüyorum
|
Yukarı dön |
|
|
adalet Uzman Uye
Katılma Tarihi: 02 ekim 2006 Gönderilenler: 1195
|
|
|
|
Malik bin Nebiye katılıyorum.Kur'an öncelikle sözlü bir hitap olduğu için,hayatın akışına göre bazen insan elçiyi konuşturmuş,bazen kul demiş,bazen de melekleri ve diğer varlıkları konuşturmuştur.Önemli olan bizim bu akışı hayatın içindeki fotoğrafta nereye yerleştireceğimiz yada hikmeti yakalayıp yakalamayacağımızdır.
__________________ "Bir kavme olan kininiz sizi adaletten ayırmasın.."
|
Yukarı dön |
|
|
mindar Uzman Uye
|
|
|
|
bence kaçamak cevaplar bunlar kuran eğer tanrı sözü ise muhammedi tanrı konuşturuyorsa neden tanrı gibi değilde insan gibi konuşuyor kızıyor kendine göre kadınlarla olan ahkamları belrliyor savaş ganimetleri gıcık oldukları hakkında ayet geldi diyor karılarına kızıyor ayet geldi diyor. savaşta melekler yardım ediyor ama kafirleri yenemiyorlar. bence bi ilahilik değilde bir beşerilik var bu anlatım tarzında ve verilen bilgilerde lütfen önyargısız düşünün.
|
Yukarı dön |
|
|