Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selam Sevgili Ebukerem Abim,
Umarım iyisindir, halin keyfin işin gücün yolundadır.
İsraile alkış tutar, gazzeye yuh çeker bir halim olmayacağını veya olmadığını söylememe gerek var mı bilmiyorum, basa basa ses tellerine lanet okumama gerek var mı onu da bilmiyorum, şu an yaptığım şey kör noktaya temas etmekten öte değildir, bunu da özel olarak gazze-israil sorunu için değil "gemi" için yapıyorum,
Dün haberleri izlemişsinizdir, Aydın'da ortak basın açıklaması yapacaklar, iki gurup birbirine giriyor :), biri diyor filistin bayrağı olsun, biri diyor şehitler anılsın, biri diyor mücahit vs vs vs,
İŞte hocam mesele bu kadar basit,
Siz geminin dışına insanlık, içinede din alırsanız, o gemi batar,
Ben o gemide bulunup ta
Hiç bir TANRI'yı ululama amacı taşımadan, çözümleri yücelten İnsanları saygıyla selamlıyorum,
Hiç bir TANRI'nın beğenisini kazanma, hiç bir konumun, takdirin peşinde koşmadan, insanlara gidenleri saygıyla selamlıyorum,
Hiç bir huri, hiç bir bal'dan ırmak, şehadet gibi, liderlik gibi, kahramanlık gibi hayallere kapılmadan, eline sürdüğü ilaçla rahatlayan ufaklığın gözlerindeki ışığın hayali ile yola çıkan İnsanlar'ı saygıyla selamlıyorum,
İsraili kınıyorum kınamasına ama insani yardım gemsinin içinde biz şehit olmaya gidiyoruz diyenleri daha çok kınıyorum, ezilenleri değil tanrılarını ululamayı öncelikli görenleri daha çok kınıyorum, çözümleri değil, kazancakları cennetleri, cemaat içindeki konumları, prestiji düşünenleri daha çok kınıyorum,
Ve onlara diyorum ki, Lüten üç kuruşluk cennetiniz için mazlumları kendinize alet etmeyin, siz cennete gireceksiniz diye mazlumlar daha fazla mahsunlaşmasın,
Gemi'ye "din" sokarsan o gemi batar ebukerem dost,
Gemi insanlar içindir, "dindarlar" için değil, İHH gerçekten gazzeye yardımın derdinde olsaydı, ya katılmazdı bu eyleme ya da tek bir dini öge kullanmazdı, Özgür Gazze hareketinin başlattığı bu hareket malesef İHH'nın ve bazılarının, siyasi ve dini emelleri yüzünden dünya kamuoyunda haklılığı tartışılır hale gelmiştir, umarım Tekbir sesi getirmeden, yeşil bayrakları başlarına sarmadan, islam takıntılarından kurtulurlar,
Birisi size ekmek veriyorsa sizi kafesliyordur, birileri size hak veriyorsa sizi kandırıyordur, birileri sizin için ayrıcalıklarından vaz geçiyorsa işte o sizin insan kardeşinizdir,
Kürdü, türkü, filistini, arabı, azınlığı, dini grupları işte bu denklemin içindedir,
Esenlikler diliyorum,
__________________ bildiklerimizle değil yaptıklarımızla, ellerimizin neleri ile değil hayatlarımızın nasılları ve nedenleri ile,,,
Beni bir yere oturtmaya çalışmayın,çünkü ben bir yerde oturmuyorum, sadece yürüyorum
|