Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selam mazlumun yanında olanlara,
uzun zamandır siteyi ziyaret etmıyordum.Gerekçem ise bilg.başında oturup hayatı,dini,imanı,kuranı,siyaseti bilmeden acımasızca herkeze ahkam kesip çok biliyom ayaklarına yatanlardan dolayı.
Bugün öyle bir bakayım dedım ama maalesef yine derin bir üzüntü duydum.Bu sitede çok emegi geçmiş ve sayısız yazıları bulunan ınsanların artık yazmama sebeplerini daha iyi anlıyorum.
Gelelim meseleye ;
Dünyada tüm ınsanlıgın silkelenip kendıne gelmelerine ön ayak olan ve oraya yardım göturen ınsanlara bi tarafıyla güler gibi eleştırme saygısızlıgını gösteren arkadaşların tümünü kınıyorum.
Onlara soruyorum siz napıyorsunuz?
hangı mazlumu doyurdunuz?
hangı yetımın başını okşadınız?
hangı davaya sahip çıktınız?
hangı zaman mazlumlar için dua ettiniz?
doğruya sizin işiniz bu değilki.sizin gıbıler bilgisayar başında eleştirmek bol keseden asıp kesmek.
eleştırın eyvallah ama en azından zalimin zulmunu konu başlıgı edin gündem edin ve eleştirin ki faydalı olsun.
O gemıdekı ınsanlar benı ınsanlıgımdan utandırdı.
O gemıdekı ınsanlar dunyaya israılın iç yuzunu gösterdi.
O gemıdekı ınsanlar dunya ınsanlarının din ayrımı yapmadan haksızlıga karşı durmasına ön ayak oldu
O gemıdekı ınsanlar ınsanlık dersi verdi
O gemıdekı ınsanlar hayatlarını tehlikeye attılar
Sorarım şimdi eleştiren arkadaşlara siz ne yaptınız he dostum
ne yaptınız ki böyle eleştırıyorsunuz
Yoksa sizin inandıgınız Allah ezılenden mazlumdan sanane mi diyor?
bişe yapmasanızda bırakın eleştırmeyin o insanları.
niyetleri ne olursa olsun dünyaya insanlık dersı verdiler.
yahu en azından ınsanlık adına eleştırmeyin.
keşke bu konuyu açmasaydım da yazılanları görmeseydım
Aşagıda İhsan ELİAÇIK hocanın yazısından alıntı yaptım.
...
Beyaz bayrağın kara bayraklara, masumiyetin katilliğe, çaresizliğin donanmalara, insanlık vicdanının zorbalığa meydan okuyuşuydu bu.
Bir çaresizler, kimsesizler isyanı…
Yaşlı, çocuk, kadın, rahip, başortülü, başıaçık, esnaf, manav, simitçi … Toplu iğnesi bile olmayan, üzerine bir çakı bile almamış çeşitli milletlerden, dinlerden, fraksiyonlardan 700 masum ve çaresizin uluslarası arenaya çıkışı…
Kurşun gibi ağır havayı dağıtarak, vicdansız dünyaya ayna tutarak, bir “insanlık vicdanı” (basâiru li’n-nâs) olduğunu, onun ölmediğini, ölemeyeceğini gösterdiler.
Kalpsiz dünyanın kalbi oldular.
Masum kanları ile kirlerimizi yıkadılar.
İşte bunlar böylesi durumlarda statükoları sarsar, zorbaları deşifre ederler.
...
Siz görevinizi yaptınız kardeşlerim.
Dünya tarihinin Gandi’yi bile unutturacak en etkili sivil ve pasif çıkışını sergilediniz. Gandi’ninki yürüyüştü, sizinki yolculuk, Gandi’nin karadaydı, sizinki denizde.
Mavi yolculuğunuzun müthiş bir sinerjisi, mistik ve metafizik bir havası vardı.
İleride filmlere konu olacağından eminim.
Kelebeklerin zalim ve beton duvarları yıkmak için çarpıp çarpıp yere düşüşüne benziyordunuz.
Ama duvarları yıkan belki siz olmayacaksınız.
Çarpıp düşe düşe yol açan denecek size.
Konuyu açan arkadaşımı MSN listemden sılıyorum kendısıne hakkımı helal ediyorum.Kendısıde inşallah hakkını helal eder!!!
Selametle....
__________________ ZÜMER-2739/27 Andolsun, biz bu Kur'an'da insanlara her türden örnekler verdik ki düşünüp öğüt alabilsinler.
|