Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Bir bebek, ağzında emzik değil kurşun taşıyorsa orası Gazze’dir.
Bebekler oyunda el ele değil ölümde kucak kucağa ise orası güneydoğudur.
İsrail'in, bebekleri öldürmesine tepkimizi örneğin hacca-umreye gitmemek suretiyle gösterebilir miyiz? Temsili cenaze namazlarında iktidarlar Filistin ablukasının kalkmasını sağlayıncaya kadar "Hacca, umreye hayır!" diye bağırabilir miyiz?
PKK'nın bebekleri öldürmesine tepkimizi örneğin başbakanlığa, gelkurmaya düzenli olarak protesto yazıları gönderek gösterebilir miyiz? İktidarların bizi kullanmasına izin vermek yerine biz iktidarları kullanabilir miyiz?
Türker bebek... Mavi Karadeniz'e bindirilip savaş alanına götürüldü. Buna tepkimizi örneğin Filistin mitinglerinde "Katil baba! Katil İHH!" diye bağırarak gösterebilir miyiz?
Vicdan terazimizin bir gözüne birilerinin uydurduğu Siyasî İslam ile başka birilerinin silah satarak kazandığı paraları ve saireyi koyalım; öteki gözüne yalnızca bir bebeğin canını. Hangisi daha ağır basıyor?
Yüreğin yetiyor ve azıcık fikr-i namus bir adamsan senin sahte tanrılarının ve en yüce sahte rabbin olan m.kemal ve seküler-laik devletinin de işlediği suçların, döktüğü masum kanlarının, annesiz büyüyemez diye "merhamet edip" öldürdüğü dersim bebelerinin de resimlerini yayınlasana.
neden onların üzerine şal örtüyorsun. yoksa "tanrılarının" seni çarpmasından cehennemlerine göndermesinden mi korkuyorsun???
Türker bebek... Mavi Karadeniz'e bindirilip savaş alanına götürüldü. Buna tepkimizi örneğin Filistin mitinglerinde "Katil baba! Katil İHH!" diye bağırarak gösterebilir miyiz?
Vicdan terazimizin bir gözüne birilerinin uydurduğu Siyasî İslam ile başka birilerinin silah satarak kazandığı paraları ve saireyi koyalım; öteki gözüne yalnızca bir bebeğin canını. Hangisi daha ağır basıyor?
Ek: Sayın josephus, bu çıkarımlarınız benim yazdıklarımdan tamamen kopuk. Özür dilerim ama anlamamışsınız. Anlamı kaydırıp söz dalaşı yapmak ise bu konunun ciddiliği ile bağdaşmaz. Beni bağışlayın.
Katılma Tarihi: 11 nisan 2009 Yer: Turkiye Gönderilenler: 49
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
hasan akçay yazdı:
1-Adam ya İsrail ajanı ya da ağzından çıkanı kulağı duymayan biri. Çünkü yaptığı her açıklama İsrail'in lehinde.
2-Örneğin
"İsrail askerlerinin her birinde o ölüm listesi vardı," diyor. İyi ya,
İsrailliler rast gele ateş etmemişler; listedeki belli hedeflere ateş
emişler; militan ve düşman olanları vurmaya çalışmışlar.
3-Bebeği vurmamak için büyük özen göstermişler. Vicdanlı davranmışlar. Peki, siz hangi vicdanla götürdünüz o bebeği savaş alanına?
Efendim, biz savaşa gitmedik.
4-İyi ama hareketten önce ve yolda bangır bangır İsrail'e sövüp saymadınız mı, İsrail'in sizi dinleyip duyduğunu bile bile?
Savaş ilanınınızı başka nasıl yapacaktınız?
-------------------------------
sayın akçay, dört cümle alıntıladım yazdıklarıızdan. ilk cümlenizdeki suçlama, bu güne kadar (yöntemdeki eksik-yanlışlıkları ne olursa olsun) kendi anladığı zulme karşı çıkan insanlara yapılan suçlamaların aynısı. birileri, güya meşru (!) sayılan düzene itaat-biat etmiyorsa, bu mantığa, yani sizin mantığınıza göre ajan-provakatör veya terörist, öyle mi ? bu mantığı genişletirsek, bütün peygamberler de ajan-terörist veya provakatördür.
2 - israil askerlerinin elinde ölüm listesi varmış, yani öldürecekleri belli imiş, ne kadar masum bir hareket değil mi ? israil hiç bir zaman rastgele ateş etmemiştir zaten, küçük çocukları, kadınları da terörist (en azından potansiyel) oldukları için vurmuştur şimdiye kadar.
3 - israil ve vicdan kelimesini bir araya getirmek, bugüne kadar bu forumda okuduğum en saçma, en aptalca laf, kusura bakmayın.
4-gazzeye gidenlerin israile sövüp saydıklarına dair elinzide ne gibi kanıtlar var, açıklar mısınız ? o insanların anladıkları zulme, zulmü yapan devlete kaşı çıkmaları, eleştirmeleri, küfür mü oldu şimdi ? ya da savaş ilanı ?
forumda yazdıklarınızı ve sitenizi arasıra okuyup istifade ediyordum, ama bu son yazdıklarınız bana, ya kafanızın çok karışık olduğunu, ya da sizin (birilerine yaptığınız suçlama gibi) bir tür ajan-provakatör olduğunuzu düşündürmeye başladı.
bence konuyu bir kez daha gözden geçirin, israili savunmadığınız-savunmayacağınızı bliyorum, ama söyledikleriniz tam da o doğrultu da.
Yüreğin yetiyor ve azıcık fikr-i namus bir adamsan senin sahte tanrılarının ve en yüce sahte rabbin olan m.kemal ve seküler-laik devletinin de işlediği suçların, döktüğü masum kanlarının, annesiz büyüyemez diye "merhamet edip" öldürdüğü dersim bebelerinin de resimlerini yayınlasana.
neden onların üzerine şal örtüyorsun. yoksa "tanrılarının" seni çarpmasından cehennemlerine göndermesinden mi korkuyorsun???
firavunun (iman etmeden önceki) büyücüleri gibisin..Gibisi,mibisi yok.Hasan Akçay,Haman"ın,hanifdostlar.net"teki temsilcisidir.Çağdaş Firav"n"ları din,iman,Allah adına aklamaya,hoş veya mazur göstermeye çalışıyor.
"Sen firavunsun, laikçisin, ulusçusun, bilmem nesin!" diyerek kayıkçı kavgaları başlatıp konuyu saptırmaya girişen bir kardeşimize cevap vermedim çünkü öfkesi yalnızca bana idi. Ama Naci bey benim kötülüklerin hanifdostlar.net"teki temsilcisi olduğumu öne sürerek "hanifdostlar"ı da andığı için cevap vermek zorundayım:
Hanifdostlarda yalnızca bir katılımcıyım, herkes gibi. Yalnızca kendi adıma yazıyorum; hiç kimsenin temsilcisi değilim. Ve hanifdostlarla örgütsel bir bağlantım yok.
Ama kalbî bir bağlantım var; o ise burada özgürce yazabiliyor olmam nedeniyledir. Zira özgürlük benim olmazsa olmazım. O yüzden buradan atılanlara hep arka çıktım. Ateistlere, "İslamda namaz yok, hac yok, şu yok, bu yok"çulara...
Onlarla görüş alış verişinde bulundum; kendilerinden çok şey öğrendim. Her görüşten insanın burada kalmasının lehindeki duruşumla aslında kendime iyilik ettiğimi gördüm.
Ama galiba kendimi burada tutmayı başaramıyacağım. Düzeyin bu kadar düşük olması kanıma dokunuyor. Görüşlerim filanın, feşmekanın hoşuna gitmiyor diye hakaret göreceksem, "Ya yine hakaret ederlerse!" diye korkacaksam, korka korka yazacaksam, görüşlerimi özgürce dile getiremiyeceksem değer mi?
Selam dostlar,son mesajında Hasan kardeşe katılıyorum.Fikirlerini beğenmeyebilirsiniz ama onu birilerinin maşası olarak göremezsiniz,gösteremezsiniz,çok ayıp bir şeydir bu. Açıkça ben de onun bu konudaki görüşlerinin çoğuna karşıyım,fakat bu görüşlerini hakarete uğramadan burada dile getirmesi taraftarıyım. Lütfen kırıcı olmadan ve dozunda eleştiriler yapalım,birbirimizin şahsiyetini rencide edici sözlerden kaçınalım.
__________________ "Bir kavme olan kininiz sizi adaletten ayırmasın.."
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma