Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selam
Kardeş; maaalesef yazılarınız çelişkilerle dolu
İlkönce kendi anladığınız büyünün tarifini yapmadan bir takım tedavi yöntemlerini büyü olarak ortaya attınız.Sonrada beni bir zamanlar A dediğine sonraları B diyen bilimcilerle aynı kefeye koydunuz. Bir kaç tane bilmsel buluşlar yaptılar diye şımarıp ilahlığa soyunan bilmcilerin konuyla ne alaksı var. Daha doğrusu benim yazdıklarımla ne alakası var.saymış olduğunuz tedavi yöntemleri için ben ne zaman bunlar şarlatanlıktır dedim ki??Oysaki bunların büyüyle uzaktan yakından hiç bir alakası yok.
Alakası yok diyorum çünkü kendi yapmış olduğunuz büyü tariifine de uymuyor
büyü: kişileri fıtratları dışında hareketlere,tercihlere zorlamak ve onların psikolojik bozukluk yoluyla ya da cinler aracılığıyla istekli kişinin çıkarlarına uygun ortam yaratabilme aracıdır.
Şimdide önceki yazınızda saymış olduğunuz şeylere bakalım
hipnoz:Ne alaksı var hipnozun büyüyle.hipnoz aktif bir propaganda yöntemidir.hani bizde derlerya bir akıllıya 40 defa deli dersen deli olur diye iştebunu gibi bir şey.kaldıki hipnozcu karşıdakinin iradesi dışında onu hipnoze edemez. Yani ipnoz edilecek kişi mutlaka oanaylamış olması gerekiyor.Sıkıysa kilometrelerce uzaktan kumanda ile hipnoz yapsınlarda görelim
bio enerji ;Bununda büyüyle bir ilgisi yok.bio enerji vucuttaki elektirik akımını karşıdaki kişinin vucuduna ulaştırabilme yöntemidir.
aura :Bilmediğim için yorum yapamıyorum ama büyüyle hiç bir ilgisi olmadığından adım gibi eminim
akapunktur; haydaa ne alakası var büyüyle yaw.Vucuttaki sinir merkezlerine iğne uçlarıyla yapılan darbeler sonucunda elektirik akımını düzenli hale getirerek vucuudun kimyasal dengesini sağlamak
kimyasal ilaçlar: E pes vallahi.Bu kadarda olmaz.5 yaşındaki çocuk bile bu kadar saçma bir iddiada bulunmaz
bakın şimdi çelişkinize!!!!
büyü ile uğraşanlar elbette buna dini bir kimlik kazandırabilme telaşı içerisindedir. büyü vardır ve haramdır. kişileri ALLAH yolundan saptıran herşey gibi büyü de müslümanlara yasaklanmıştır.(sailmasr)
Sizin mantığınıza göre kimsayal ilaç kullanmak ve akupunktur yapmak haram zira bunları büyü katagorise koyuyorsunuz. Yine pes demekten başka çare kalmıyor
büyü: kişileri fıtratları dışında hareketlere,tercihlere zorlamak ve onların psikolojik bozukluk yoluyla ya da cinler aracılığıyla istekli kişinin çıkarlarına uygun ortam yaratabilme aracıdır.(sailmasr)
Büyü hakkında bu tarifi yaptıktan sonra diyorsunuz ki
büyünün ŞARLATANLIK olduğunu ortaya atan din değildir (sailmasr)
Koskocaman bir yalan.Yukarıda yapmış olduğunuz tariften daha büyük bir şarlatanlık olabilrmi. Büyüye şarlatanlık diyen Allahtır
(Musa) Siz atin dedi. (sihirbazlarda) atinca halkin gözlerini büyülediler ve onlara korku salarak büyük bir sihir yapmis oldular 7/116
Bizde Musaya; asani birak diye vahyettik.Birde baktilarki asa onlarin iftiralarini (ye,fikun)yutuyor.7/117
anahtar kelime ''ifk''=ifitira aslı olmayan bir şeyi aslı varmış gibi göstermek.Acaba bundan daha büyük bir şarlatanlık varmıdır
Münafıklar öyle bir büyü yaptılarki ( aktif propaganda) aişe annemizin zina etiğine halkı ikna ettiler.Ayetler gelinceye kadar resul bile işin aslını bilmiyordu.
''Innellezine cau bil (IFK)i usbetun minkum'' iftira ile gelenler içinizden bir zümredir 24/11
peki tüm bu olanlar halkın iradesi dışında mı oluyordu. Elbeteki hayır. Onlar bal gibi kendi istek ve iradeleriyle bu iftira kampanyasına katılıyordu.Hiç bir kimse başkalarını isteği dışında bu işe zorlamıyordu. Eer saksıyı biraz olsun çalıştırıp peygamberin hanımı biyle bir şey yapmış olamz diye düşünmüş olsalardı, bu kampanya başlamadan iflas ederdi ki zaten yüce Allahta buna değiniyor
12- Erkek ve kadın müminlerin, bu iftirayı işittiklerinde kendi vicdanları ile hüsnü zanda bulunup da, "bu apaçık bir iftiradır" demeleri gerekmez miydi?
13- (Bu iddiayı ortaya atanların) da bu konuda dört şahit getirmeleri gerekmez miydi? Madem ki şahitler getirip ispat edemediler, öyle ise onlar Allah nezdinde yalancıların ta kendisidirler.
13- (Bu iddiayı ortaya atanların) da bu konuda dört şahit getirmeleri gerekmez miydi? Madem ki şahitler getirip ispat edemediler, öyle ise onlar Allah nezdinde yalancıların ta kendisidirler.
14- Eğer dünyada ve ahirette Allah'ın lütuf ve merhameti üstünüzde olmasaydı, size mutlaka büyük bir azab isabet ederdi.
15- Çünkü siz bu iftirayı, gelişi güzel birbirinizin ağzından alıyor ve hakkında bilgi sahibi olmadığınız (bu uydurma haberi) ağızlarınızda geveleyip duruyorsunuz. Bunun önemsiz olduğunu sanıyorsunuz. Halbuki bu, Allah katında çok büyük bir suçtur.
16- Onu duyduğunuzda "Bunu konuşup yaymamız bize yakışmaz. Haşâ! Bu, çok büyük bir iftiradır..." demeli değil miydiniz?
17- Eğer inanmış insanlarsanız, Allah, bir daha buna benzer tutumu tekrarlamaktan sizi sakındırıp uyarıyor.
Aynı şey hadisler içinde geçerli. 1200 sene yaşamış olan hadiscilerin haptığı büyü hala etkisini devam ettiriyor.Bu adamlar mezardan mı bu büyüyü yönetiyorlar. Elbetteki hayır.
İşin aslını kurana soranlar büyünün etkisinden kurtuldu.sorma zahmetine katlanmayanlar ise hala hadis büyüsününü etkisinde hayatlarını devam ettiriyor
demekki zoraki yaptırılan hiç bir şey yoktur.
Bir şeye var demekle olmuyor. Kanıt ister kanıt.
İşte hodri meydan
|