Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
suçu ve günahı olmayan ve sadece vazifesini yapan meleği döverek ne kazanacaksınız?? hem böyle bir şey sanki mümkünmüş gibi konuşmuşsunuz... bilin ki bu imkansız...
evet bu imkansız...
kur'an meleklerin döve döve inkarcıların canlarını alacaklarını yazıyor ama meleklerin dövüldüğünü hiç ama hiç bir yerde söylemiyor...
cebrail'e, israfil'e azrail'e mikail' e ve diğer meleklere düşman olan kimse Allah'a düşman olmuştur...
söylediklerimize dikkat edelim...
unutmayalım ki öyle bir makam veya derece hiç olmadı ve hiç bir zaman da olmayacak...
dolayısıyla uydurma hadise uydurma demek sevaptır...
muhabbetle...
Merhaba,
Fikrimce en doğrusu şu olurki, hiçbir şekilde kendimi bloke etmek istemem. Kendim için istemediğim birşeyi, kardeşim içinde istemem.
Elbette hadis alimi değilim, sadece bana erişen tüm bilgilere açık olmaya çalışıyorum. Anlamadığım bir konuyu beynimin bir tarafında tutup, birgün bana bu konu açılırsa ne ala, açılmazsa eyvallah.
Mesela siz diyorsunuz ki, suçu günahı olmayan bir melek. Peki, onca suçu günahı olmayan güçsüz insanların güçlü insanlar tarafından maruz kaldıkları zulum, onların günahı suçu ne olabilir. Veya hiç günahı olmayan bir hayvanın afiyetle yiyoruz, onun suçu neydi. Bunun gibi soruları da düşünmek bence sağlıklı.
sevgili kardeşim
peygamber efendimize öyle konular atfetmişlerki,bu hadislerle hem iftira etmişler hem islam aleminin önemli bir kısmını Allah'a halis olan dinden uzaklaştırmışlar.bende kendimce araştırdığımda böyle birsürü örneğe rastladım.örn.:Peygamberimiz namaza başlamadan önce bazı raviye göre ellerini baş hizasına kaldırıp niyet ediyor,başka bir raviye göre orta hizaya kadar kaldırıyor,bir başkasına göre hiç kaldırmıyor....
Haşa bu iftiralarla Peygamber efendimize dengesizlik ve bilgisizlik atfediyorlar.Allah hidayet etsin ne diyelim...
Dostlar sadece ve sadece Kuran-ı Hakim...gerisi mesele değildir sadece teferruattır...Allah'a emanet.kolay gelsin
Ben yeni bir üyeyim herkese merhaba, ancak haşa 'saçma Hadisler' diye bir başlık konması uygun değil, onun yerine başka bir tabir kullanılabilir, diğer bir meselede arkadaşların bahsettiği hadislerin çoğu sahih hadisler. Manasını tam anlamıyla bilmeyince insana haşa manasız gibi gelebilir, aklımıza, mantığımıza doğru gelmeyen hadisleri hemen haşa saçma hadis, uydurma hadis diye nitelendirmemiz yanlış ve itikad açısından hoş olmaz. Mesela; Musa a.s. Azraile tokat vurmuş bu sahih bir hadisdir. Manasında Musa a.s. azraile tokat vurmaktan kasıt Musa a.s vazifesinin devamını arzu etmekte olduğunu gösteriyor en kısa manasıyla. Diğerlerininde çok hoş ve mantıklı anlamları var. Suda boğularak ölen şehit olur sahihdir. Ama şehit olmak için asker dahi olsa öncelikle kamil bir müslüman olması gerekir.....
Bir söze/hadise kimse kendi aklından saçma demiyor. Peygamber'e atfedilen sözler Kur'an ve mantık süzgecinden geçiriliyor ve O'na göre bir fikre varılıyor.
Mesela diye giriş yaptığın ve tevilde bulunduğun hususla ilgili daha önce açıklamalarda bulunanlar olmuştu. Ben tevil yapmaktan ziyade Kur'an'da olmayıp, dini olarak anlatılan bütün gaybi bilgilerin doğru olmadığı inancındayım...
"Söz (hadis) bakımından Allah'tan daha doğru/sadık kim olabilir?"
Selametle..
__________________ İsrâ 89
Muhakkak ki biz, bu Kur'an'da insanlara her türlü misali çeşitli şekillerde anlattık. Yine de insanların çoğu inkarcılıktan başkasını kabullenmediler.
Haram ay haram aya karşılıktır. Hürmetler (dokunulmazlıklar) karşılıklıdır. Kim size saldırırsa siz de ona misilleme olacak kadar saldırın. Allah'tan korkun ve bilin ki Allah müttakilerle beraberdir. *
Talut askerlerle beraber (cihad için) ayrılınca: Biliniz ki Allah sizi bir ırmakla imtihan edecek. Kim ondan içerse benden değildir. Eliyle bir avuç içen müstesna kim ondan içmezse bendendir, dedi. İçlerinden pek azı müstesna hepsi ırmaktan içtiler. Talut ve iman edenler beraberce ırmağı geçince: Bugün bizim Calut'a ve askerlerine karşı koyacak hiç gücümüz yoktur, dediler. Allah'ın huzuruna varacaklarına inananlar: Nice az sayıda bir birlik Allah'ın izniyle çok sayıdaki birliği yenmiştir. Allah sabredenlerle beraberdir, dediler.
Kim Allah'a ve Resul'e itaat ederse işte onlar, Allah'ın kendilerine lütuflarda bulunduğu peygamberler, sıddikler, şehidler ve salih kişilerle beraberdir. Bunlar ne güzel arkadaştır!
Ancak tevbe edip hallerini düzeltenler, Allah'a sımsıkı sarılıp dinlerini (ibadetlerini) yalnız onun için yapanlar başkadır. İşte bunlar (gerçekte) müminlerle beraberdirler ve Allah müminlere yakında büyük mükafat verecektir.
(Ey kafirler!) Eğer siz fetih istiyorsanız, işte size fetih geldi! (Yenelim derken yenildiniz.) Ve eğer (inkardan) vazgeçerseniz bu sizin için daha iyidir. Yine (Peygamber'e düşmanlığa) dönerseniz, biz de (ona) yardıma döneriz. Topluluğunuz çok bile olsa, sizden hiçbir şeyi savamaz. Çünkü Allah müminlerle beraberdir.
Allah ve Resulüne itaat edin, birbirinizle çekişmeyin; sonra korkuya kapılırsınız da kuvvetiniz gider. Bir de sabredin. Çünkü Allah sabredenlerle beraberdir. *
Şimdi Allah, yükünüzü hafifletti; sizde zayıflık olduğunu bildi. O halde sizden sabırlı yüz kişi bulunursa, (onlardan) ikiyüz kişiye galip gelir. Ve eğer sizden bin kişi olursa, Allah'ın izniyle (onlardan) ikibin kişiye galip gelirler. Allah sabredenlerle beraberdir. *
Gökleri ve yeri yarattığı günde Allah'ın yazısına göre Allah katında ayların sayısı on iki olup, bunlardan dördü haram aylarıdır. İşte bu doğru hesaptır. O aylar içinde (Allah'ın koyduğu yasağı çiğneyerek) kendinize zulmetmeyin ve müşrikler nasıl sizinle topyekün savaşıyorlarsa siz de onlara karşı topyekün savaşın ve bilin ki Allah (kötülükten) sakınanlarla beraberdir. *
Eğer siz ona (Resulullah'a) yardım etmezseniz (bu önemli değil); ona Allah yardım etmiştir: Hani, kafirler onu, iki kişiden biri olarak (Ebu Bekir ile birlikte Mekke'den) çıkarmışlardı; hani onlar mağaradaydı; o, arkadaşına. Üzülme, çünkü Allah bizimle beraberdir, diyordu. Bunun üzerine Allah ona (sükunet sağlayan) emniyetini indirdi, onu sizin görmediğiniz bir ordu ile destekledi ve kafir olanların sözünü alçalttı. Allah'ın sözü ise zaten yücedir. Çünkü Allah üstündür, hikmet sahibidir. *
Ey iman edenler! Kafirlerden yakınınızda olanlara karşı savaşın ve onlar (savaş anında) sizde bir sertlik bulsunlar. Bilin ki, Allah sakınanlarla beraberdir. *
O, gökleri ve yeri altı günde yaratan, sonra Arş'ın üzerine istiva edendir. Yere gireni ve ondan çıkanı, gökten ineni ve oraya yükseleni bilir. Nerede olsanız, O sizinle beraberdir. Allah yaptıklarınızı görür. *
Göklerde ve yerde olanları Allah'ın bildiğini görmüyor musun? Üç kişinin gizli konuştuğu yerde dördüncüsü mutlaka O'dur. Beş kişinin gizli konuştuğu yerde altıncısı mutlaka O'dur. Bunlardan az veya çok olsunlar ve nerede bulunurlarsa bulunsunlar mutlaka O, onlarla beraberdir. Sonra kıyamet günü onlara yaptıklarını haber verecektir. Doğrusu Allah, her şeyi bilendir.
__________________ Rabbim! ilmimi ve anlayisimi artir!
İşte bunlar, Allah'ın ayetleridir ki gerçek olarak okuyoruz sana; Allah'ın sözünden ve delillerinden sonra hangi söze inanırlar ki?
Ali Bulaç Meali
İşte bunlar, Allah'ın ayetleridir; sana bunları hak olmak üzere okuyoruz. Öyleyse onlar, Allah'tan ve O'nun ayetlerinden sonra hangi söze iman edecekler?
Diyanet İşleri Meali(Eski)
İşte sana gerçek olarak anlattığımız bunlar, Allah'ın varlığının delilleridir. Artık Allah'tan ve O'nun delillerinden sonra hangi söze inanırlar?
Diyanet İşleri Meali(Yeni)
İşte bunlar, Allah’ın âyetleridir. Onları sana gerçek olarak okuyoruz. Artık Allah’tan ve O’nun âyetlerinden sonra hangi söze inanacaklar?
Diyanet Vakfı Meali
İşte sana gerçek olarak okuduğumuz bunlar Allah'ın ayetleridir. Artık Allah'tan ve O'nun ayetlerinden sonra hangi söze inanacaklar?
Edip Yüksel Meali
Bunlar, sana gerçek olarak okuduğumuz ALLAH'ın ayetleridir. ALLAH'tan ve ayetlerinden başka hangi hadise inanıyorlar?
İşte bunlar, Allah'ın âyetleridir. Sana onları hakkıyla okuyoruz. Artık Allah'a ve âyetlerine inanmadıktan sonra hangi söze inanacaklar?
Elmalılı Meali (Orjinal)
İşte bunlar Allahın âyetleri, sana onları bihakkın okuyoruz. Artık Allahın âyetlerine inanmadıktan sonra hangi söze inanırlar?
Ömer Nasuhi Bilmen
İşte bunlar, Allah'ın âyetleridir ki bunları sana bihakkın okuyoruz. Artık Allah'tan ve O'nun âyetlerinden sonra hangi bir söze inanırlar?
Muhammed Esed
Hakikati ortaya koyan Allah'ın bu mesajlarını sana aktarıyoruz. Eğer Allah'ın (bu ibret dolu) mesajlarına değilse başka hangi habere 5 inanacaklar?
Suat Yıldırım
(O tekvînî âyetlerin yanında) işte bunlar da Allah'ın (tenzîlî) âyetleridir ki, gerçeğin ta kendisi olarak (Cebrail vasıtasıyla) okuyup beyan ediyoruz.Allah’a ve O’nun âyetlerine inanmadıktan sonra, onlar acaba daha hangi söze inanacaklar?
Süleyman Ateş Meali
İşte şunlar, Allah'ın ayetleridir, onları sana gerçek ile okuyoruz. Allah'tan ve O'nun ayetlerinden sonra hangi hadise (söze) inanacaklar?
Şaban Piriş Meali
İşte bunlar, sana hak olarak okuduğumuz, Allah’ın ayetleridir. Artık Allah’tan ve onun ayetlerinden sonra hangi söze inanacaklar?!
Ümit Şimşek Meali
İşte bunlar Allah'ın âyetleridir ki sana hak ile okuyoruz. Allah'ın sözünden ve âyetlerinden sonra onlar daha hangi söze inanacaklar?
Yaşar Nuri Öztürk
İşte bunlar, Allah'ın ayetleridir ki, onları sana hak olarak okuyoruz. Hal böyle iken Allah'tan ve onun ayetlerinden sonra hangi hadise/söze inanıyorlar?!
"hadis" kelimesini "söz" diye çevirenler ile çevirmeyen kimseler hakkında derin düşünmeye davet ediyorum... hadis diye çevirnelrin niyetleri konsunda ciddi endişeler taşıyorum....
ben muhammed esed in çevirisini öenmsiyorum.. kur an a değil de "hangi habere" inanacak bu inkarcılar...? deniliyor bu ayette..
selam ve dua ile...
__________________ Rabbim! ilmimi ve anlayisimi artir!
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma