Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Hz. Muhammed ve diger peygamberleri, en guvenilir kaynakta arayalim..
Lostwanted kardesim, ifadelerimin icinde ben kendimi de dahil ediyorum.. Biz diyorum.. Genelleme yapiyorum. Sana hitaben yazilmis birsey degil..
Islam'da milliyetcilik yoktur, yani milletin millete ustunlugu yoktur.. Araplari hor gorelim mi dedim ki ben..? Sadece, arap kulturunu din diye dayatmanin tutarsiz sacma oldugunu ifade ettim..
Miliyetcilik yoktur ancak, milletler vardir.. Degisik renklerde, dillerde, ozelliklerde ve milletlerde yaratti Allah insanlari.. Dolayisiyle her milletin kendine has kulturu vardir. Cin'de karinca yemek, Italya'da kopek eti yemek onlar icin dogal birsey. Ama bizler daha soylerken dahi hosumuza gitmiyor.
Anlatmaya calistigim konu, hoca bilmez, o bilmez derken; Hoca anlatir bir kaynaktan yararlanmistir..! Hanefi anlatir bir kaynagi mutlak vardir.. Peygamber teblig eder, cunku Allah vahyetmistir.. Ben Peygamber'i yasayan Kuran olarak algiliyorum. Ve suan da yanimizda olmadigina gore, ve biz onun zamaninda yasamadigimiza gore, bu hocalari, alimleri referans alacagimiza, Kuran'i bizzat kendimiz okuyalim arastiralim sorusturalim.."diyorum..
Cilt cilt,yazilmis mezhep kitaplarinda, sayfalarca, kuyuya fare dustu, abdest alinir mi bu sudan tartismalarini okuyacaklarina, Kuran'i okuyup, Akli isletip, Bilim ve Evreni taniyip, huzurlu, bilincli bir hayat surdurebilmektir esas olan..
Mezhepleri karalamiyorum, mezhep alimlerinin belki de amaclari bu degildi, parcalanmak degildi,, nasil bu forumda degisik fikirler mevcutsa, onlar da fikirlerini dile getirdiler yalnizca belki de.. Ancak, Kuran+Hadis disinda dahi bukadar detay icermeleri, cok ozel birileri olduklarini gosteriyorlar ( tabii eger kendileri yazdilarsa, sonradan onlarin adina da yalanlar uydurulmadiysa )..
Hadislerin, actigi bir yolda iste budur.. Peygamber soyledi diye baslayan bir cumleyi kuran kisi, Imam Hanefi icin haydi haydi kurar.. Allah dini firkalara ayiranlari sevmez.. boluk boluk olmak iyi degildir..
Ben, mezhepsizim.. Cunku, sunni de siide alevi de kardesim.. Dinimin adi Islam.. arkasinda onunda baska hicbirsey yok, gerekseydi bizzat Allah bildirirdi..
Esenliklerle
__________________ Hayat sen ne güzelsin
|