Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Siteyi çok inceleyemeden bu başlık dikkatimi çekti.
Başlık beni dehşete düşürdü. İlk bir kaç sayfaya bakmaya yüreğim ancak elverebildi.
Hadislerin uydurma olup olmadığını irdeleyebilecek ilme mi sahipsiniz? Kimilerinin zannına uymuyor, kafası almıyor diye hadisi hemen "yalan" mı kabul edicez? Üstelik ne kadar alayvari konuşmalar.
Altını bile ancak sarraf anlar.
İlk sayfalarda mesaj gönderenlerden biri "sunnilikten kurtarma " adına konunun devamını istiyor. Bu bile bu konuyu açanların zihniyetini ortaya koymakta, kendilerini belli etmekte. Ancak ne yazık ki balıklama atlayan çok olmuş..
Amaç hadislere güvenilirliği zedelemek, dine fitne sokmak. Kur'an-ı Kerim'de fitnenin adam öldürmekten kötü olduğu belirtiliyor.
Hal böyle iken bu sitenin yöneticilerini ne yapar diye düşünmeden edemedim. Böyle büyük bir vebali nasıl sırtlarlar? Kendilerini göreve davet ediyorum. Bırakın konunun kilitlenmesini, kaldırılmasını dinimiz için, sevgili peygamberimizin hatırı için rica ediyorum.
Son sorundan başlayarak cevap vermek istiyorum inş.
Okuduğum eserlere çok dikkat ederim Allah'ın izni ile.
Her prof denen her kendini allame zanneden insanalrın görüşleri beni
ilgilendirmiyor.
Allahu Teala korumayı vaad ettiği İslam dininin her devir taptaze kalmas�na
vesile olan nadide islam Alimlerinin eserlerini bilhassa takip etmekten
ho�lan�r�m. �mam Rabbani Hz.leri, A.KAdir Geylani Hzleri, �mam Gazali Hzleri,
MEvlana Hz.leri, �mam Suyuti Hzleri, G�m��hanevi Hzleri vs. .. (Yaşayanlardan da
takip etti�im illaki var. )
şimdi b�yle zatlar�n ve hadis alimlerinin eserlerinde ge�en hadisi
�erifler için ayet arama gereği duymam.
Matematik ilmini alan biri olarak ,bu t�pk� teoremlerin ispat� i�in kullan�lan
teoremlerin, ispat�nı yeniden tek tek yapmaya benzer.
Yani problemlerin çözümü için kullan�lan formellerin tek tek araştırılıp
ispatlanması gibi...
Elbette b�yle bir şeye gerek g�rmeyi abes buluyorum.
İlk soruna gelince:
Hadisleri ilgilendiren ayetlerin birka��:
�O kendiliğinden konuşmamaktadır.
Onun konuşması, ancak kendisine bildirilen vahiyden başka bir şey değildir.� (Necm: 3-4)
�Herhangi
bir şey hakkında anlaşmazlığa düşerseniz, onu hemen Allaha ve peygambere
arzedin. Eğer Allaha ve ahiret gününe inanıyorsanaz!� (Nisa: 59)
Bu ayeti kerimeler oldukça açık zannediyorum.
Çeşitli meselelerde ona durumu arzetmek pek tabii ki hadislerden de dayanak
aramak demektir.
Ve bu görüldüğü üzere Nisa 59 ile sabit bir EMİRDİR.
Ve O bir peygamberdir ve ağzınndan çıkan her söz kendi nefsinden delildir. Bir
hikmeti vardır. Allah'tandır. Necm 3-4 ile sabittir.
Son olarak,karşıma çıkan bir hadisi şerifi ve Hz. Ebubekir r.a. ın bir sözünü de buraya nakledeyim:
“Ben
size iki şey bıraktım ki, onlara sımsıkı sarılıp tutunduğunuz müddetçe,
katiyyen sapıtmazsınız. Birisi Allah’ın kitabı, diğeri ise Resulullah
Aleyhisselâm’ın sünnetidir.” (İmâm-ı Mâlik, Muvatta)
*
Sıddık-ı Ekber -radiyallahu
anh-: “Resulullah
Aleyhisselâm’ın hiç bir sünnetini terk etmedim. Eğer terk edersem, hak ve
hidayetten sapıtmadan korkarım.” buyurdular. (Buharî)
“Herhangi bir şey hakkında anlaşmazlığa düşerseniz, onu hemen Allah’a ve Peygamber’e arzedin. Eğer Allah’a ve ahiret gününe inanıyorsanız!” (Nisâ: 59)
Sayın Egzotic;
İddianıza delil olarak vermiş olduğunuz ayeti kerimede geçen, "...onu hemen Allah’a ve Peygamber’e arzedin..." ifadesinde neden evvelce Allah, daha sonra Resulu denmekte? Ayrıca itaat edilme emrindede neden önce Allah sonrada Resulu denmekte olup, herhangi bir Resulun ismi geçmemekte?
İlaveten 9/1. ve 3. ayetlerdeki ihtar ve duyuru Allah'tan olduğu halde (ki vahiyle bildiriliyor) neden Resulu'de dahil edilmekte?
Muhabbetle...
__________________ Benliğin galebe çaldığı hiçbir yerde, vahiyden, adaletten ve merhametten bahsedilemez.
Allah ve Resul ayrı ayrı ve peş peşe zikredildiğine göre, kim bilir, demek ki Allah ayrı Resul ayrı telden çalıyorlardır da ondandır! Allah ve Resul'e götürecekler! Resul'e gitmeden Allah'a nasıl gideceklerse? Allah'ın Kitabını bıraktığı kesin de Resulullah'ın sünneti nerede acaba? Allah'ın Kitabı 114 sureden ve 6236 ayetten oluşuyor. Merak ettim Resulün bıraktığı sünnet ne kadardan oluşuyor? Kaynaklar çok da; Buhari hazretlerinin, Müslim hazretlerinin, malik hazretlerinin, İbni Hanbel hazretlerinin, İbni mace haretlerinin, Tirmizi hazretlerinin, İmam Rabbani, Gümüşhanevi, İmam Gazzali, Mevlana, Suyuti hazretlerinin vs' lerin onlarca yüzlece ciltlik kitaplarını mı sünnet olarak bıraktı? Pes doğrusu, Resul'ü Allah'ın ortağı yaptıkları yetmiyor muş gibi bir de bu kadar hazreti ortak yapıyorlar. Maazallah!
Yüce ALLAH bize nebiler arasında ayrım yapmayın demiyormu?
SÖYLE DEYIN: "ALLAH'A, BIZE INDIRILENE, IBRAHIM'E, ISMAIL'E, ISHAK'A, YAKUB'A, ONUN TORUNLARINA INDIRILENE, MÛSA'YA VE ISA'YA VERILENE VE DIGER NEBILERE VERILENE INANDIK. BUNLAR ARASINDAN HIÇ KIMSEYI AYIRMAYIZ. BIZ YALNIZ O'NA/ALLAH'A TESLIM OLANLARIZ." 002. Sure - BAKARA SURESİ 136. AYET y.n.ö.
DE KI: "ALLAH'A, BIZE INDIRILENE, IBRAHIM'E, ISMAIL'E, ISHAK'A, YAKUB'A, TORUNLARINA INDIRILMIŞ OLANA, MÛSA'YA, ISA'YA VE DIĞER NEBILERE RABLERINDEN VERILMIŞ BULUNANA INANDIK. ONLARDAN HIÇBIRINI ÖTEKINDEN AYIRMAYIZ. BIZ O'NA TESLIM OLANLARIZ." 003. Sure - ALI IMRAN SURESİ 84. AYET y.n.ö.
Bu durumda illada hz.Muhammedin sünneti olmazsa olmaz diyen kardeşlerime tavsiyem, diğer nebilerede haksızlık etmeyin onlarında sünnetlerini arayın...
__________________ ..İNANAN BİR KULA ALLAH YETER.. ..YALANI ANCAK, ALLAH'IN AYETLERINE INANMAYANLAR UYDURURLAR...
Son olarak,karşıma çıkan bir hadisi şerifi ve Hz. Ebubekir r.a. ın bir sözünü de buraya nakledeyim:
�Ben
size iki şey bıraktım ki, onlara sımsıkı sarılıp tutunduğunuz müddetçe,
katiyyen sapıtmazsınız. Birisi Allah�ın kitabı, diğeri ise Resulullah
Aleyhisselâm�ın sünnetidir.� (İmâm-ı Mâlik, Muvatta)
*
Sıddık-ı Ekber -radiyallahu
anh-: �Resulullah
Aleyhisselâm�ın hiç bir sünnetini terk etmedim. Eğer terk edersem, hak ve
hidayetten sapıtmadan korkarım.� buyurdular. (Buharî)
selam
"Allah'ın vahiy, sağlam muhakeme ve peygamberlik bağışladığı hiç kimsenin bundan sonra halkına, "Allah'ın yanısıra bana da kulluk edin!" demesi düşünülemez; aksine, (onlara şöyle öğüt verir): "ilahi kelamın bilgisini yayarak ve kendiniz (onu) derinlemesine inceleyerek Allah adamları olun!" Ali İmran/79
Bu ayeti bize tebliğ eden bir resulun (Hz Muhammed'in) üstteki (alıntıdaki) sözleri söylemesi mümkün değil.
Birde Allah resulune şöyle dedirtiyor;
-De ki: "Size Allah'ın hazineleri yanımdadır demiyorum, gaybı da bilmiyorum ve ben size bir meleğim de demiyorum. Ben, bana vahyedilenden başkasına uymam." De ki: "Kör olanla, gören bir olur mu? Yine de düşünmeyecek misiniz?" (EN'AM/50)
-De ki: "Ben sizi yalnızca vahy ile uyarıp-korkutuyorum. Ancak sağır olanlar, uyarıldıklarında çağrıyı işitmezler." (ENBİYA/45)
-De ki: "Ben elçilerden bir türedi değilim, bana ve size ne yapılacağını da bilemiyorum. Ben, yalnızca bana vahyedilmekte olana uyuyorum ve ben, apaçık bir uyarıcıdan başkası değilim." (AHKAF/9)
Bu ayetleri vermem eminimki egzotic beyefendinin bakışını değiştirmeyecek.! (Umarım gerçek manada kuranı anlama gayretine girer eğer ben yanlışsam kuran ile beni düzeltir) Başka insanlar da bu siteden faydalandığından en azından kuranda anlatılan, Allahın resulleri/nebileri ne yapmış nasıl davranmış, Allah resullerine/nebilerine nasıl davranmalarını emretmiş ve insanlarada Allah'a ve resulune uyun veya ihtilafta oldukları bir meseleyi Allah'a ve resulune götürün derken asıl kastın Allah'ın vahiyle resulune/nebisine bildirdiklerine yani direk Kurana uymanın emredildiğini anlayabilmeleri ve akledip araştırmaları içindir.
bize akıl ve vicdan denilen bir ölçü verilmiştir...
bu ölçülere uyan her sözü alır başımızın tacı yaparız...
kuranın yorumu veya hadis yada bir zatın sözü olabilir...
doğruysa alırız yanlışsa bırakırız...
__________________ O halde yüzünü, Allah'ı bir tanıyarak dine, Allah'ın insanları üzerine yaratmış olduğu fıtratına doğrult. Allah'ın yaratışında değişiklik bulunmaz. Dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler.
İstisnaları tenzih ederim lakin konu başlıkları olsun, içerikleri olsun ,yapılan yorumlar olsun forum geneline şöyle bir göz atınca ;
Allah'ı seviyorum havasındasınız , sanki hepiniz Kur'an aliminisiniz amma velakin iş Allah'ın en sevdiği , kitabında bizzat övdüğü insan sözkonusu olunca , O'ndan fazlaca bahsetmeyi dahi hazmedemiyorsunuz.
Biraz övülse haşa meseleyi peygamberimiz As. a ilahlık isnat etmeye
kadar getiriyorsunuz... Kitabımız Kur'anı Kerimde adını Zatının adı ile birlikte zikrederek yücelttiği peygamberimizi , siz ayırmaya çalışıyorsunuz..
Allah'ı
gerçek manada sevseydiniz, Resulünü canınızı verecek kadar çok
severdiniz, değil hakkında böyle konuşmak, sünnetini ,sözlerini
oyuncak etmek... SEVMEK laf işi değildir. İnsan sevdiği kişinin itini bile sever yahu...
Siz nerdesiniz?? Peygamber ne demek farkında mısınız?
Kusura bakmayın ama Kur'anı Kerimi siz hakkatten okuyor musunuz?
Size yazdığım ayetlerden birini dahi anlamış olsaydınız bu yorumları yapamazdınız heralde...
Anlamaya yanaşmak yerine hemen alayvari konuşmalar, ayetlere kendi kendinize yorum yapmalar...
Kiminiz Allah ,kitap laflarını dilinden düşürmeden o büyük peygambere postacı nazarı ile bakar
olsun, biz elhamdülillah O'nun alemlere rahmet olduğunu ,
yaratılmışların en mükerremi olduğuna yine ayetlerin ışığıyla
inanmaktayız.
"Biz seni âlemlere rahmet olarak gönderdik." (Enbiyâ: 107)
İçinizde belki samimi olan, doğruyu bulmaya çalışanlar olabilir onları
istisna tutarım ancak diğerlerinin de küfrünü artırmaya niyetim yok. Ne
bu forumda bulunmaya, ne "Saçma Hadisler" diye bir başlığın altında
daha fazla yazmaya, ne aynı kazanda zikredilmeye , ne de Allah Kuran
deyip peygamberi ötelemeye çalışanlara daha fazla tahammülüm yok.
Gerçekten dinini yaşamaya veya öğrenmeye niyeti olanlara ise canı gönülden şu tavsiyede bulunabilirim. Din böyle her klavyesi olanın yazdığı, salladığı, gerçekleri çarpıttığı mekanlarda öğrenilmez. Şimdiye kadar yüzlerce büyük İslam alimi yetişmiş, nur saçmış. Onların eserlerinden faydalanın.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma