Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Resulullah (sav)`a hastalığı sırasında ağzından ilaç içirdik. Bize içirmememizi işaret etti. Ancak biz (itirazını) hastalarda ilaca karşı görülen nefret (diye) değerlendirmiş (ve içirmiştik). Kendine gelince:"Bana ilaç vermeyin demedim mi?" diye bizi payladı. Biz, davranışımızın sebebini: "(Herhalde) hastaların ilaca gösterdikleri nefret olarak değerlendirdik" diye açıkladık. (Resulullah, buna rağmen öfke izhar edip, herkesi cezalandırmak üzere): "İlaçtan içmedik kimse kalmayacak!" emretti ve: "Abbas hariç hepinizi göreceğim, zira o (bana zorla ilaç içirirken) yanınızda değildi" buyurdu.
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Cibril aleyhisselam bana, bir ilaç öğretti. Bu bütün hastalıklara devadır. Ayrıca dedi ki: "Ben bu ilacı Levh-i Mahfuz`dan istinsah edip yazdım." (İlacı şöyle tarif etti): "Dam üzerinden akmayan yağmur suyundan temiz bir kaba alırsın, Üzerine Fatiha suresini yetmiş kere okursun. Bir o kadar da Ayetü`l-Kürsi`yi, bir o kadar da İhlas suresini, bir o kadar Kul euzu bi-Rabbi`l-Felak`ı, bir o kadar Kul euzu bi Rabbi`n`Nas`ı, La-ilahe illallahü vahdehu la şerike leh. Lehül mülkü ve Lehül hamdü yuhyi ve yümit ve hüve hayyun id yematu bi-yedikel hayr ve hüve ala külli şey`in kadir`i okur. Sonra yedi gün oruç tutar ve her gün bu su ile orucunu açar." Rezin ilavesidir. Kaynağı bulunamamıştır. Cami`u`l-Usül muhakkiki Abdulkadir el-Amavud: "Zayıflık veya mevzuluk alameti gözükmektedir" der.
HadisNo
:
3998
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
Ureyne kabilesinden bir grup insan Medine`ye gelmişti. Burası sıhhatlerine iyi gelmedi, hastalandılar. Resulullah (sav) da onları sadaka develerinin bulunduğu yere gönderdi ve: "Sütlerinden ve bevillerinden için!" emir buyurdu. Onlarda içtiler ve iyileştiler.
Resulullah (sav) başından ve iki omuzu arasından hacamat olur ve: "Kim bu kandan akıtırsa, herhangi bir hastalık için, bir başka ilaçla tedavi olmasa da zarar görmez!" buyururdu.
Resulullah (sav), ben hasta iken yanıma gelip şu duayı okudu: "Ey insanların Rabbi, Sabit İbnu Kays İbni Şemmas`tan acıyı kaldır." Sonra (Medine`nin) Buthan (nam vadi)`dan toprak alarak bir kadehe koydu, üzerine su döküp nefes etti, sonra (su ile karışan bu toprağı) üstüme serpti.
HadisNo
:
4028
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
Biz [Resulullah (sav)`ın çıkardığı askeri] bir seferdeydik. Bir yerde konakladık. Yanımıza bir cariye gelip: "Obamızın efendisi Selim`i bir zehirli soktu. Onunla meşgul olacak erkekler de şu anda yoklar. Sizde rukye yapan biri var mı?" dedi. Bunun üzerine bizden rukye hususunda maharetini bilmediğimiz bir adam kalkıp onunla gitti ve adama okuyuverdi. Adam iyileşti. Kendisine otuz koyun verdiler. Bize sütünden içirdi. Ona: "Yahu sen rukye bilir miydin?" dedik. "Hayır, ben sadece Fatiha okuyarak rukye yaptım" dedi. Biz kendisine "Resulullah (sav)`a sormadan (bu verdiklerine) dokunma!" dedik. Medine`ye gelince, durumu ona söyledik. Aleyhissalatu vesselam "Fatiha`nın rukye olduğunu (tedavi maksadıyla okunacağını) sana kim söyledi? (verdikleri koyunları paylaşın, bana da bir hisse ayırın) buyurdular.
HadisN
o:
4033
arkadaşlar ben konu açmayı beceremedim kusura bakmayın. yanıt seçeneğinde sizinle siz hanif dostlarla bir özelimi paylaşmak istiyortum. dostlarım ben depresyonda olan biriyim ve 3 aydır da üzerimeden atamadım. sebebi ise size çok saçma gelebilir lütfen anlayış gösterin, şu İlhan Arsel ile Turan DURSUN nun kitaplarını yanlışlıkla okumam. evet yanlışlıkla okudum. Ankara Dost kitap evine girmiştim bu kitaplar dikkatimi çekmişti, peygamberimizinden muhammed diye bahsediyolardı, başına Hz. kelimesi getirmemişlerdi. ilgimi çekti okudum ve mahvoldum, şu an kendimi cehennemlik görüyorum inanmak için kendimi zorluyorum ama inanamıyorum,halis bir iman iç.in hayatımı çekinmeden ortaya koyarım. ne olur bana yardım edin.kendimi ateist gibi görmeye başladım. en çok da bu canımı sıkıyor,boğulur gibi oluyorum.
İlhan ARSEL kitabında peygamberimizin hadilerini konu almıştı saçma sapan sözlerdi,inanmadım bir de buhariye bakayım dedim buharide de karşılığını görünce çıldırır gibi oldum. kısaca bir örnek verecek olursam peygamberimizin ashabına demiş ki kandillerinizi yatarken söndürün zira ben bir seferinde bir farenin kandili tutarak evimi yakmaya çalışırken gördüm. bunun gibi bir süre hadis. sonra tarikatçi bir arkadaşım vardı konuyu kendisine anlattım bana sen kafir olmuş sun dedi,ilk defa biri bana kafir diyordu, o kadar çok korktum ki depresyona girdim sonra kendi kendime dedim ben bu saçmalıklara inanacağıma hiç inanmam ben aklımın hilafına nasıl hareket ederim bir de islam için mantık dinidir diyorlar bu hadislerde hiç mantık yok. yabancı biri okusa müslüman olacağı varsa da olmaz. internette aradım bu derdimi paylaşmak için ve siz hanif dostları buldum. şimdi arkadaşlar ben size soruyorum ben kafir oldummu şimdi,
Bir de arkadaşlar İlhan ARSEL'İN yazdığı bir şey dikkatimi çekti.
Peygamberimizin bir hadisi varmış hatırladığım kadarıyla şöylemiş: Ademden bana kadar 7000 sene geçmiştir. yada ademden kıyamete kadar 7000 sene geçecektir gibi bir hadis. adam diyorki peygamber uydurmuş zira 2 milyon yıllık insan fosili bulunuyor 7000 sene nere 2 miyon sene nere. arkadaşlar peygmberimizin bu türden bir hadisi var mı gerçekten
arkadaşlar ben konu açmayı beceremedim kusura bakmayın.
yanıt seçeneğinde sizinle siz hanif dostlarla bir özelimi paylaşmak istiyortum.
dostlarım ben depresyonda olan biriyim ve 3 aydır da üzerimeden atamadım.
sebebi ise size çok saçma gelebilir lütfen anlayış gösterin, şu İlhan Arsel ile Turan DURSUN nun
kitaplarını yanlışlıkla okumam.
evet yanlışlıkla okudum. Ankara Dost kitap evine girmiştim bu kitaplar dikkatimi
çekmişti, peygamberimizinden muhammed diye bahsediyolardı,
başına Hz. kelimesi getirmemişlerdi.
ilgimi çekti okudum ve mahvoldum, şu an kendimi cehennemlik görüyorum inanmak için kendimi
zorluyorum ama inanamıyorum,halis bir iman iç.in hayatımı çekinmeden
ortaya koyarım. ne olur bana yardım edin.kendimi ateist gibi görmeye başladım.
en çok da bu canımı sıkıyor,boğulur gibi oluyorum.
İlhan ARSEL kitabında peygamberimizin hadilerini konu almıştı saçma sapan sözlerdi,
inanmadım bir de buhariye bakayım dedim buharide de karşılığını görünce çıldırır
gibi oldum.
kısaca bir örnek verecek olursam peygamberimizin ashabına demiş ki kandillerinizi yatarken
söndürün zira ben bir seferinde bir farenin kandili tutarak evimi yakmaya çalışırken gördüm.
bunun gibi bir süre hadis. sonra tarikatçi bir arkadaşım vardı konuyu
kendisine anlattım bana sen kafir olmuş sun dedi,ilk defa biri bana kafir diyordu,
o kadar çok korktum ki depresyona girdim sonra kendi kendime dedim ben bu
saçmalıklara inanacağıma hiç inanmam ben aklımın hilafına nasıl hareket ederim
bir de islam için mantık dinidir diyorlar bu hadislerde hiç mantık yok.
yabancı biri okusa müslüman olacağı varsa da olmaz.
internette aradım bu derdimi paylaşmak için ve siz hanif dostları buldum.
şimdi arkadaşlar ben size soruyorum ben kafir oldummu şimdi,
Bir de arkadaşlar İlhan ARSEL'İN yazdığı bir şey dikkatimi çekti.
Peygamberimizin bir hadisi varmış hatırladığım kadarıyla şöylemiş:
ademden bana kadar 7000 sene geçmiştir. yada ademden kıyamete kadar 7000 sene
geçecektir gibi bir hadis.
adam diyorki peygamber uydurmuş zira 2 milyon yıllık insan fosili bulunuyor
7000 sene nere 2 miyon sene nere.
arkadaşlar peygmberimizin bu türden bir hadisi var mı gerçekten
Değerli kardeşim Ahmet,
Öncelikle hoşgeldin.Senin Hayr bildiklerinde Şer,ve Şer bildiklerinde Hayr olabilir.
Allah öyle yücedir ki, o şer odakları dahi hidayete vesile yapabilir.
Sana özel mesaj attım. Konuyu başka bir başlık altında
derinlemesine tartışalım.
Ben dilersen senin adına yeni konu başlığı açacağım.
Doğru adrestesin.Herşey düzelir Allahın izni ile.
Sevgiler
__________________ Demek ki,gerçekten zorlukla beraber kolaylık da vardır,ŞERH-5
Ilhan Arsel veya Tarik Dursun okumakla, insan ne kafir olur, ne de imanini kaybeder. Bu tur dusunceleri okumak, insanin eger icinde inanci varsa sadece konuya daha vakif olmasini, arastirmasini, dogruya ulasmasini saglar. Cunku akil devreye girer bu surecte..
Bu ve bunun gibi fikirlere veya sunduklari curutumlere, sorulara verecek cevabi olmayan bir inananin, dinden cikarim, kafir olurum gibi siginacak gerekceleri olabilir.
Karsit gorusler asirlardan beri(her dinde, her elcide, her kitapta) her zaman varolmustur(Allah inancinin yokluguna dair), her zaman da varolacaktir.
Aksi olsaydi, Allah herkesi tam inanan seklinde esit ve gunahsiz yaratmaktan aciz degildir. Ancak o zaman buyuk olasikla yaratilan sistemin bir anlami kalmayacakti. Herkesin bilcumle ortak paydada butunlesip, beyaz'a beyaz dedigi bir konuda, konusulacak veya kafa yorulacak birsey kalmazdi.
Yuce Allah bile evrenin sistemini bir eksi, bir arti uzerine kurmustur. Bu sebeple, karsit fikirler her zaman asil fikrin idame olmasini ve ayakta kalmasini saglar.
Muhammed'in ismi yazilirken, insan tarafindan basina Hz. eki getirilmesi,
onu ne asagilik kilar, ne de yaptigi isler bakimindan onu yuceltir. O gene ayni peygamberdir, yasamistir, uzerine farz verilen gorevi yerine getirmis ve veda etmistir.
Slm deire Şu an sen kafir değil mümin olma yolunda ilk adımını atmışsın ve ben bügüne kadar ne yaptım sorusunu kendine sorabilmişsin anladığım kadarıyla. Senin bügünden sonra yapabileceğin en iyi şey kıtab-ı mukaddesi ve kuranı en iyi şekilde anlıyabileceğin dilde baştan sona kadar tarafsız sanki haramlar ve helaller hakkında birşey bilmiyormuşcasına okuyup, bu tür sitelerde kafana takılan soruların cevabını aramak olmalıdır. Selamlar...
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma