Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Zümer 1: İndirilişi bu Kitab'ın Allah'tan; O Aziz, Hakîm Allah'tandır! Zümer 2: Emin ol, biz sana Kitab'ı hakkıyla indirdik; onun için Allah'a öyle ibadet ve ve kulluk et ki, Din-i O' na halis kılarak! Zümer 3: İyi bil ki, Allah'ındır ancak halis Din! O' nun berisinden bir takım velilere tutunanlar'da şöyle demektedirler: " Biz onlara ibadet etmiyoruz, ancak bizi Allah'a yakın yaklaştırsınlar diye..." Şüphe yok ki Allah onların aralarında ihtilâf edip durdukları şeyde hükmünü verecektir! Muhakkak yalancı, nankör olan kimseyi Allah doğru yola çıkarmaz. Zümer 11: De ki; Ben Ben Allah'a Dini O' nun için halis kılarak ibadet edeyim diye emrolundum. Zümer 12 : Hem O' nun birliğine teslim olan müslümanların evveli olayım diye emrolundum. Zümer 13: De ki; Ben korkarım, Rabbime isyan edersem büyük bir günün azabından! Zümer 14: De ki; Ben yalnız Allah'a kulluk ederim, Dinimi yalnız O' na halis kılarak. Zümer 15: Siz de O' nun berisinden dilediğinize kul olun! De ki; Asıl hüsrana düşenler, kıyamet günü kendilerine ve mensuplarına ziyan edenlerdir. Evet, odur işte apaçık hüsran! Zümer 23: Allah kelâmın en güzelini indirdi; ahenkli bir kitap. Ondan Rablerine saygısı olanların derileri ürperir. Snra derileride kalpleride Allah'ın zikrine yumuşar. O işte Allah rehberidir. Allah onunla dilediğini doğru yola çıkarır Her kimide Allah şaşırtırsa artık ona hidayet edecekte yoktur. En'am 114: Şimdi, Allah size Kitabı ayrıntıları ile indirmişken, Ben Allah'tan başka bir hakem mi arayacağım? de. Kendilerine kitap verdiklerimiz de bilir ler ki, O hak olarak senin Rabbinden indirilmiştir. Sakın şüpheye düşenlerden olma. En'am 115: Rabbinin kelimesi doğrulukça da adaletçe de tam kemalindedir. O'nun kelimesini değiştirebilecek yoktur. O işitendir ve hakkıyla bilendir. Zuhruf 43: Sen hemen sana vahyolunana tutun! Muhakkak ki sen doğru bir yol üzerindesin! Zuhruf 44: Muhakkak ki, O hem senin hemde kavmin için bir şereftir! İleride ondan mesul olacaksınız.
Yukarıda Kur'an ın önemi onun dokunulmazlığını Dinin belirleyici ve yol gösterici olarak önemini ve niteliğini belirleyen yüzlerce ayetten bir kaç örneğini aktarıyor. Dinin Allah'a ait olduğunu Bunun değil iptali kelimeleri üzerinde bile bir değişiklik yapma hakkının kimsede olmadığı vurgulanır, Allah'ın emirlerine peygamberin önderliğinde bütün inananların iman sahiplerinin boyun eğdikleri sadece kalplerinde bozukluk olanların kabul etmeyeceklerini onlarında sonunun hüsran ile biteceğini vurguluyor.
Din tümüyle Allah'ındır. Peygamber'de O kitaba ve açıklananlara uymakla yükümlüdür. Dinin ortağı değil Tebliğcisi ve Öğretmenidir. Selamlarımla....
__________________ En iyi bildiğim, bilgi ; Hiç bir şey bilmediğimdir.
"İndirdiğimizle hükmetmeyenden daha zalim kim olabilir."
Kuran fıkhından haberdar olmayanlar, istedikleri fıkıhdan haberdar olsunlar geçerli olduklarını sanmıyorum.
"Onların uydurdukları sadece kendi kuruntularından ibarettir."
Fıkıh kitabı dediğimiz kitapları şöyle bir incelersek, çoğunun kuruntulardan ibaret olduklarını apaçık görürüz.
"Yoksa ellerinde ki o öğreti kitabını biz mi onlara vermişiz"
"Sizler, sizlerden öncekiler gibi, grup grup, parti parti, fırka fırka bölünmeyin. Her fırka kendi elindekiyle övünür."
İmamlardan bu güne uzun zaman geçmiş, iftira atılma ihtimalini de göz önüne alarak, tek doğru kaynak kurandır diyip, önce kuran okunmalı ve bizi yanılta bilme ihtimali olan kitaplara karşı -kuranla- önlem almalıyız.
Kuran'ın furkan özelliği, yani, doğru ile yanlışı birbirinden ayırma, farketme, özelliği unutulmamalıdır.
İnadına mezhepçiliği de hiç anlayamadım, anlayamayacağım da.
"Sana hiçbir yol üzerinde değilsin diyorlar. Deki: Benim yolum İbrahim'in yolu, Musa'nın yolu....."
"Dinlerini aralarında bölenlerle senin hiçbir işin yok."
"Benim amelim bana, sizin ameliniz size."
"Kendilerine ilim geldikten sonra, sırf aralarında ki kıskançlık ve çekememezlik yüzünden ayrılığa düştüler."
"Allah size müslüman ismini verdi"
Allah inananlara isim vermiş, "müslüman" demişken, bizler Allah'ın verdiği ismi yeterli görmeyip, ek isim aramışız. Tescil, patent.
Müslüman ama nasıl? Mezhep gerekli değil mi? Sonra cemaatte lazım değil mi? Müslümanım diyorsun ama yetmez, mezhebini de söylemelisin, sonra bir cemaate de ait olmalısın ki o cemaat senin müslüman olduğunu tescil etsin, patentin olsun. :D
Marka müslümanlarız arkadaşlar marka müslümanları. :D
__________________ Karanlıkta Dile Getirmekten Çekindiğiniz Hakikat Bir Gün Aydınlıkta İşitilecek, Ve Gizli Mekanlarda Öğrendiğiniz İnancı Bir Gün Çatılardan Haykıracaksınız. ...
SELAM KARDEŞLERİME OLSUN. BURADAKİ YAZILARI OKUYUNCA İNANIN ŞOK GEÇİRDİM. KURAN NASIL OLURDA SÜNNET İLE NESH EDİLEBİLİR. BU AÇIKÇA ŞİRKTİR. BUDA İSLAM TOPLUMUNUN BÜYÜK BİR ZULÜM ALTINADA OLDUĞUNU GÖSTERMEKTEDİR. PEYGAMBERLERE DÜŞEN SADECE TEBLİĞDİR. KURAL KOYMAK DEĞİLDİR VE ALLAHIN HÜKMÜYLE HÜKÜM VERMEKTİR.
ALLAHIN SÜNNETİ SIR SAKLAMAKTIR.
PEYGAMBERİN SÜNNETİ GÜZEL AHLAKTIR.
EVLİYANIN SÜNNETİ HALKTAN GELENE SABRETMEKTİR.
YANİ SÜNNET ÜÇ ANA DALDA İNCELENİR. GERİSİ UYDURMA VE RİVAYETTİR ADI ÜSTÜNDE RİVAYET. VESSELAM.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma