Yazanlarda |
|
Mircan Uzman Uye
Katılma Tarihi: 25 agustos 2005 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1277
|
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selam ssfs,
Forumu bir süre "sadece" okuyucu olarak takip et diye tavsiyede bulunmuştum.Şu an daha ısrarcıyım,anlaşılan o ki yolun başındasın kafan karmakarışık(ki bu çok doğal) ve sorularına cevap arıyorsun ama acele etme,sabırla Kur'an oku.İster Yaşar Nuri olsun ister Elmalı okuda hangisini okursan oku,yeterki çok oku...
Bazen gerçekten soruların tahammül sınırlaını zorluyor dostların
Selam ile
|
Yukarı dön |
|
|
sfss Katilimci Uye
Katılma Tarihi: 01 agustos 2006 Yer: Almanya Gönderilenler: 61
|
|
|
|
yazmayayım okuyayım dıyorum nur suresı 31 ayette takıldım kldım dıyorum yardım et dfedım sen bana hala oku dıyosun allah bıle bıze bı elcı gondermıs dedıklerını anlatms ama sen bana oku dıyosun
orda kapanma dan kastedılıyo YASAR NURI basortu denılıyo bırı zaten acık ve kapanmaya bakmıyorsa o buna cok yakın ama elmalılıya bakarsa kapan denılıyo oda kapanmak ıstemıyor yada kapalı dıyelım onu okumus yasar nurınkıne sapık bı ınsan gozuyle bakıyor
bu yuzden soruyorum yardım et acıklama ne dıyorum anladınmı benı sımdı MIRCAN
ALLAHIN RAHMETİ ÜZERİNE OLSUN
__________________ sfss
|
Yukarı dön |
|
|
theolog Newbie
Katılma Tarihi: 13 agustos 2006 Gönderilenler: 21
|
|
|
|
Arkadaşlar diyanetin namaz vakitleri ile ilgili olarak yazdıklarına verecek ilmi bir cevabınız varmı acaba? Ben Arap dilinden master yapıyorum, söylediklerinde gramatik açıdan bir yanlış bulamadım. Eğer bu konuda verecek ilmi bir yanıtınız yoksa yaptığınız bütün yorumlar yanlızca sizi bağlar!Ayrıca madem sadece Kur'an'a tabi oluyorsunuz o halde bu söylenenleri dikkate almanız en azından ilmi açıdan incelemeye değer bulmanız gerekmez mi?
__________________ De ki: Allah'a itaat edin. Peygambere de itaat edin. Eğer ona itaat ederseniz doğru yolu bulmuş olursunuz.(Nur-54)
|
Yukarı dön |
|
|
Abdullah16 Uzman Uye
Katılma Tarihi: 21 eylul 2005 Yer: Turkiye Gönderilenler: 727
|
|
|
|
Selam theolog,hoşgeldin.Dinayetçi efendilerin cevabını gördüğün halde verilen cevapları görmediysen,kör parmak... Bu alandan master yapmakla iş çözülmüyor.Herşeyden önce sorgulanması gereken bu yuları başkasının elinde olan adamların dini öğrenip öğretmede samimi olup olmadıklarıdır.
Fetva kurulundaki tek kadın üyenin itirazını basılı dergi sayfasından yrtıp atacak kadar gözü dönmüş bu barbarlarmı bana dini öğretecek? Başlarında demoklesin kılıcı gibi duran sarığı da bir sorgulasınlar da ondan sonra ahkam kessinler vesselam.
__________________ ''Eğer biz bu Kur'anı bir dağın üzerine indirseydik,kesinlikle onun,Allah korkusuyla baş eğerek parça parça olduğunu görürdün..''Haşr:21
|
Yukarı dön |
|
|
sfss Katilimci Uye
|
|
|
|
abdullah thelog neguzel soru sormus senden yardım ıstemıs ve sen sunu demıssın
Herşeyden önce sorgulanması gereken bu yuları başkasının elinde olan adamların dini öğrenip öğretmede samimi olup olmadıklarıdır.
bırkerede O DIN ADAMLARI DEDIKLERIN KIM YADA KIMLER SENCE ONLAR YANLISSA SENMISIN DOGRU ?ONLAR KURANI BAZ ALIYORUZ DIYOR SENDE KURAN DIYOSUN ?KIM HAKLI?ACIKLAMA YAP DIYOR SEN USTU KAPALI LAF SOKUSUTURUYOSUN ?
LAF EBELIGI YAPMADAN NEDEN NICIN O KISILER NEDEN YALAN KURANDAN ACIKLAMALI VE KAYNAKLARIN NEYE KIME GORE ACIKLARSAN BIZLERI PEK MEMNUN EDECEKSIN
KAL SAGLICAKLA-
ALLAHIN RAHMETİ ÜZERİNE OLSUN
__________________ sfss
|
Yukarı dön |
|
|
Abdullah16 Uzman Uye
Katılma Tarihi: 21 eylul 2005 Yer: Turkiye Gönderilenler: 727
|
|
|
|
Selam sfss, o kadar büyük yazmakla milleti rahatsız etmekten başka ne kazanıyorsun?görüntü kirliliğinden dolayı bu tür yazılarına müdahale edilecek.Size orada ve diğer yerlerde verilen cevaplar var dedik.Onları inceleyip karşılaştırmadan bir daha bu tür soruları sormayın lütfen,fazla hazırcılık göz çıkartır vesselam.(gene laf ebeliği yaptık.)
__________________ ''Eğer biz bu Kur'anı bir dağın üzerine indirseydik,kesinlikle onun,Allah korkusuyla baş eğerek parça parça olduğunu görürdün..''Haşr:21
|
Yukarı dön |
|
|
sfss Katilimci Uye
|
|
|
|
sevgılı DOSTUM ABDULLAH16 SIZIN SITENIZI TAM ANLAMIYLA BILMIYORUM YENI UYEYIM HATTA GOREBILIRSIN UYELIGIMI DIMI ONUN ICIN YARDIM EDIN DEDIM AMA HALA OKUYABILIRSIN DIYOSUN BENDE NERDEN NASIL HANGI KONUYU KIM YAZMIS NE YAZMIS BENI YONLENDIR DIYORUM LAF EBELIGININ BUYUKLUGUNU YAPMAKTASIN
SENDEN RICAM INSANLARI HEMEN YARGILAMA VE KALPLERINI KIRMA YARDIMCI ILIMLI OL
ABIN ...
ALLAHIN RAHMETİ ÜZERİNİZE OLSUN
__________________ sfss
|
Yukarı dön |
|
|
Mircan Uzman Uye
Katılma Tarihi: 25 agustos 2005 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1277
|
|
|
|
Selam,
Evet Abdullah beni eleştirdiğin yazınla şu an yardım etmekle sorumlusun.Lütfen yardımcı ol arkadaşa laf ebeliği yapmadan:))
|
Yukarı dön |
|
|
theolog Newbie
Katılma Tarihi: 13 agustos 2006 Gönderilenler: 21
|
|
|
|
Sevgili Abdullah yorum eklemeden önce konuyla ilgili bütün yazılanları okudum ama içlerinde ilmi bir eleştiri bulamadım. Forum üyelerinin bir çoğu bilgisi olmadığı halde bazı konularda ahkam kesmeye bayılıyor. Dini başkalarından öğrenmek yerine kendi doğrularımı yaşamayı tercih ediyorum. Bunun için bu işe on yılımı verdim. Biliyorum ve konuşuyorum. Diyanetin ya da bir başkasının yaptığı yorumu test edebilecek ilmi birikime sahibim. Şimdi sana soruyorum: Diyanetin açıklamasına verebilecek ilmi cevabın var mı??? Eğer yoksa bu durumda yaptığın yorumlar tekrar ediyorum yalnızca seni bağlar!! Eğer bu konuyu benimle ilmi açıdan tartışmak istersen bekliyorum her platformda tartışmaya hazırım. Ayrıca bakış açını bir kere daha gözden geçir. Madem Allah'ın kitabındaki dini yaşamak istiyorsun o halde o kitabı en iyi şekilde anlamak zorundasın. Eğer bu birikime sahip değilsen Allah'ın dinini yaşadığını zannederken yanlış şeyler yapıyor olabilirsin.
__________________ De ki: Allah'a itaat edin. Peygambere de itaat edin. Eğer ona itaat ederseniz doğru yolu bulmuş olursunuz.(Nur-54)
|
Yukarı dön |
|
|
sfss Katilimci Uye
|
|
|
|
theolog sana katılıyorum ama su kapanma konusunda ve namaz konusunda hala karısıklık var mıllet topu bırbırıne atıyor bırı cıkıp su su demıyor soruyorum yanıtı alabılırsen al
sen soylermısın nedır bu konular
kal saglıcakla
ALLAHIN RAHMETİ ÜZERİNİZE OLSUN
__________________ sfss
|
Yukarı dön |
|
|