Allahın_Askeri Yazdı:
............ Yine okumamışsın :) Salat namaz / dua anlamında kullanılmamıştır. Bir tane ayette bile maalesef.
..................
|
|
|
5:12 Ve le kad ehazellahü misaka beni israil ve beasna minhümüsney üşera nekiyba ve kalellahü inni meaküm lein ekamtümüs salate ve ateytümüz zekate ve amentüm bi rusüli ve azzertümuhüm ve akradtümüllahe kardan hasenel le ükeffiranne anküm seyyiatiküm ve le üdhilenneküm cennatin tecri min tahtihel
5:12 Andolsun, Allah İsrailoğullarından kesin-söz almıştı. Onlardan oniki güvenilir-gözetleyici göndermiştik. Ve Allah onlara: «Gerçekten ben sizinle birlikteyim. Eğer namazı kılar, zekâtı verir, Peygamberlerime inanır, onları savunup-desteklerseniz ve Allah'a güzel bir borç verirseniz, herhalde sizin kötülüklerinizi örter ve sizi gerçekten, altından ırmaklar akan cennetlere sokarım. Bundan sonra sizden kim inkâr ederse, cidden dümdüz bir yoldan sapmıştır.»
Bakiniz yukaridaki ayetleri siz nasil cevirmissiniz. Kardesim siz iskendercileri bile gectiniz. Siz ayetleri parentezlemeyip resmen kelimleri oldugu gibi degistiriyorsunuz. Bu da yeni akim. haydi dostlar Bunlarda parentezsiz iskenderciciler. Simdi kullandiginiz verdiginzi linklerde ayetleri ele alalim.
Allain Askeri Sitesi Yazdı:
] 5.12 Yemin olsun ki, Allah İsrailoğullarının mîsakını almıştı da içlerinden on iki temsilci göndermiştik. Allah şöyle demişti: "Ben sizinle beraberim. Bağlantıyı / bağlılığı ayakta tutarsanız, arınma gösterirseniz, resullerime inanır, onları desteklerseniz [azzertümuhüm] ve Allah'a güzel bir biçimde borç verirseniz, kötülüklerinizi elbette örteceğim ve sizi, altlarından ırmaklar akan cennetlere elbette koyacağım. Artık bundan sonra küfre gideniniz yoldan sapmıştır." * Yukarıdan görülebileceği gibi "desteklemek" ve "salat" kelimeleri bazı tercümanların sandığının aksine aynı şey değildir. |
|
|
Ayet Akima salat namazi kilin diyor sonra desktekden bahsediyor. Bune lahan Tursusu bune Perhiz. Bak arapcasina. Yahu siz iskenderci parentezcilerden daha ilgin insanlarsiniz. Yazinizdan diger Diger bir ayet
Allahin Askeri Site Yazdı:
02:43 (Ey İsrailoğulları) Bağlantıyı ayakta tutun / koruyun, arınma gösterin; tevazu gösterenlerle tevazu edin. Ayette gelenekçilere göre sadece "namaz kılın" emri geçmiş. İsrailoğulları bu emirden ne anladığını bilemiyoruz tabii.
|
|
|
Simdi bakalim sizin ayakda baglanti muhabetiniz nasil oluyormus. Nerde bu ayetde baglantiyi ayakda tutun kelimesi.
2:43 Ve ekiymüs salate ve atüz zekate verkeu mear rakiiyn 2:43 Namazı tam kılın, zekâtı hakkıyla verin, rükû edenlerle beraber rükû edin.
Kardesim ya arapcada kelimelein kulanilmasin bakin yada akime salat kelimelerini ayakda durma diye cevirip durmayin. Iskenderciciler hic olmazsa parentez acip konuyu saptiryorlardi siz dogrudan ayeti saptiriyorsunuz. Sitenizin adini da en iyisi
www.gercekiskenderciciler.com olarak degsitirin
Nuri
|