Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
iman nıklı kardesım demıssın kı
her yazının altında ilettiğin dileğinden anladığım kadarıyla cennetin anahtarı tanıdığın birinde senin rezervasyonda kesin heralde. ne yapmamız gerektiğini bizede söylersin artık bu gidişle.
bide dikkat et konuların üstüne düşme. düşerken sert çarpıyosun hem kafan karışıyor hemde altında kaldığı için konular kapanıyor.
şu yazıların müslüman bir insana yakısıyormu?bız sorduk arastırma ıcersındeyız benımle alay gecıyosun,nedıyeyım sana bısey demıcem sadece ayıbınla basbasa kal okudukca anlarsın.
savana kardesım sanada soruna cevaben dıyorumkı
Neden yanlış anlamış olmasınlar?Kuran da emir olmayan örtünme konusu arap geleneğinde vardır. Ve bu gelenek 1400 yıl boyunca allahın emri gibi uygulanmıştır. Arap milliyetciliği islamı kabul etmiş tüm toplumlar üzerinde etkili olmuştur.Kendi kültür ve yaşam tarzını dini kullanarak diğer toplumlara empoze etmişlerdir. Mesela kuranın tükçe okunması caiz değil.Niye değil türkçe meal aslı gibi olmazmış.
1400 yıl boyunca tüm islam alemi kapanmayı kuranda olmadığı halde farz olarak varsaydıysa bunun sebebi arap kültürün etkileridir.o 1400 BOYUNCA YUZBINLER MILYONLAR HIC AKLINI KULLANAMADI ALIMLERI KABUL ETMIYORUZ SIZIN TABIRINIZLE DIMI ONLAR YANLIS YONLENDIRDILER ISLERI GUCLERI KURANI SAPTIRMAKTI DIMI OZMN KIM NERDE NASIL ANLADIKDA SIMDI ASIL KURAN BUNU DIYOSUN KANITIM BUDUR BU CIKAR DIYOSUN ?
ANLAMIYORUM YANI 1400YIL AZ BI ZAMAN DILIMI DEGIL HICMI SIZIN DEDIKLERINIZI SOYLEYEN INSANLAR CIKMADI HAYKIRMADI NEDEN SIMDI SIZ CIKTINIZ BU ZAMANDA?
YANLIS ANLAMA BEN ILK DEFA TANIDIM SIZLERI YANI BAZI KITAPLARDA BILE VAHABILER DEMIYORUM BAKIN "BAHABILER"DENILEN TARIKAT CIKMIS VE SADECE KURAN-I KERIMIN ALLAHI ANMAK GONULDEN DE OLUR IBADETTIR.(BEN TAM NERDE BAKAYIM YAZAYIUM ISTEYENLERE)DEMISLERKI NAMAZ KILMAMIZA GEREK YOK,ALLAHI SABAH AKSAM GECE ANALIM DUSUNELIM BUDA IBADETTIR DEMISLER VE BU TARIKAT SANIRSAM IRAN CIVARLARINDA.
SIMDI BUNLAR VAR NICELERI VAR HERKES KAPANMADA HEM FIKIR SEN DIYORSUN YADA 100 KISI KAPANMA KURANDA GECMEZ HEPINIZ YANLIS SIMDI BU MILYARLARMI YANLIS ONDAN GELEN TUM ISLAM DEVLETLERIMI YANLIS BI DOGRU SIZMISINIZ YADA SIZLERMISINIZ.
HRISTIYANLIK ALEMI DEMISSINIZ ZATEN KURAN DISINDA DIGER KITAPLARON DEGISTIGINI BUTUN HEPIMIZ YANI TARIKATCILAR-CEMAATLER-SIZLER BIZLER HEPIMIZ HEMFIKIRIZ OZMN ISA OGLUYMUS DEGILMIS ZATEN SACMA BIZI ONLAR DEGIL KURAN-I KERIMDE RABBIMIZIN BIZDEN ISTEDIGI ILGILENDIRIYOR.ZATEN ISA HAKKINDADA KUARANDA ACIKLAMA VAR ISTEYEN BAKSIN DETAYLI DIMI OGLU DIYENLER HAKKINDA.ONUMU BAZ ALALLIMDA FARZ OLAMADIGI ORTAYA CIKSIN
SIMDI TEKRAR DIYORUMKI BUNCA INSALAR YANLIS SIZMI DOGRUSUNUZ
BANADA YARDIMCI OLURSANIZ SEVINIRIM
ALLAHIN RAHMETI UZERINIZE OLSUN
__________________ sfss
|