Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Kur'anda anılan tüm Resullerimiz bizlerin Peygamberidirler. Hz. Muhammed ise son Peygamberimizdir. Bizler Peygamberler arasında hiçbir ayrım yapmamalıyız. Hz. İsa da Peygamberimizdir, Hz. Yahya da.
Bu yüzden iletilerimde genelde Hz. Muhammed'den bahsederken "Son Peygamberimiz" demekteyim.
Hz. Muhammed'in Kur'anda anlatılan ahlakı nasıl bizler için bir örnekse Hz. İbrahim'in, Hz. Musa'nın, Hz. İsa'nın ve diğer kutlu elçilerimizin hayatı da örneklik teşkil etmektedir. Diğer Peygamberlerimizden haberdar edilmemiz boşuna değildir. Kur'anda sadece Hz. Muhammed'in değil tüm Resullerimizin anılması ve güzelliklerinin aktarılması herbirinin bizlerin Peygamberi olduğunu göstermektedir.
"Diğer Resuller de Peygamberdir ama benim Peygamberim değil" demek saçmalıktır. Buna basit bir örnek vermek istiyorum. Nasıl ki bizler sadece kendi babamıza baba/ata demeyiz. Nasıl ki kendi babamızın babaları da yada ataları da bizim babalarımız yani atalarımızdır. Babamın babası büyükbabadır, onun da babası büyükbüyükbabadır yani hepsi babamdır. Annelerimiz alınmasın:) Aynı durum annelerimiz için de geçerlidir. Annemin annesi anneannemdir yada büyükannemdir. Kısacası hepsi annemdir. Benim doğumuma birinci elden vesile olanlar birinci eldeki ebeveynlerimdirler. Diğerleri de diğer eldeki ebeveynlerim.
Hz. Muhammed benim birinci eldeki Peygamberimdir ama diğerleri sırasıyla diğer eldeki Peygamberlerimdir. Zira herbiri benim manevi soyumun babalarıdırlar.
"Diğer Peygamberler benim Peygamberim değildir" sözü ne kadar yanlışsa "Kelime-i Tevhide adres belirtmek için Hz. Muhammed'i eklemek şirktir" demek de o kadar yanlıştır. İkisi de sapmadır. (Hz. Muhammed'in elçiliğini vurgulamak nasıl ve neden şirk olsun? Bundan daha saçma bir iddia olamaz.)
Lailahe İllallah sözünden sonraki eklenti (Muhammedün Resulullah) bizim dindeki ev adresimizdir. Daha önce de belirttiğim gibi bizler İslam şehrinde, İbrahim Mahallesinde, Muhammed Sokağında ikamet etmekteyiz.
Dolayısıyla "Muhammedün Resulullah" demek ne "tek Peygamberimiz Hz. Muhammed'dir" demektir ne de Elçiyi Rabbe ortak koşmaktır.
Sözün özü Hz. Muhammed Son peygamberimizdir. Mezhepçilerin Son Peygamberimizi göklere çıkarırken diğerlerini basitleştirmeleri sapıklıktan başka birşey değildir. Örneğin Ahirette tüm Resullerin Hz. Muhammed'den şefaat dileneceği zırvası gibi... Yıkmamız gereken bir tabu da Muhammedçiliktir.
__________________ Yunus 105. Şu da emredildi: "Yüzünü dine bir hanîf olarak çevir. Sakın müşriklerden olma!"
|